pondělí 30. dubna 2012

Versatile Blogger Award

Tak nějak se snažím těmto "řetězákům" vyhýbat, ale když už mě heartfromcosmetics a Katie nominovala (a tímto jim za to děkuji), nezbývá mi než tento příspěvek udělat :)
Pravidla:
1. Nominovat 15 blogerů
2. Informovat nominované o tom, že byli vybráni
3. Prozradit o sobě 7 různých informací
4. Poděkovat tomu, kdo vás nominoval
5. Přidat ikonku Versatile Blogger Award do svého příspěvku
A teď vám odhalím svá "největší" tajemství:
1. Miluji  Paříž a vše co s ní souvisí (filmy, které se odehrávají v Paříži, fotky, Eiffelovku...). To město má úžasnou atmosféru, do které jsem se prostě zamilovala
2. Mám ráda filmy (Půlnoc v Paříži, Requiem za sen, Samotáři), a seriály (Dexter, Gossip Girl, Misfits, Simpsonovi, Fururama...)
3. Moc ráda čtu. Tím myslím knihy. Mám moc ráda Paula Coelha (jeho Alchymista je přímo božský), a dále třeba E.A.Poa a jeho povídky (Jáma a kyvadlo a podobné "psycha").
4. Kdysi jsem byla sběratelkou časopisů (souvisí s předchozím bodem). Začalo to Bravíčkem, pak Dívkou přes Epochu až k Elle (nejstarší Elle mám z roku 2004, koupila jsem si jí jen kvůli reklamám, které jsem taky sbírala). Dnes už časopisy moc nekupuji, raději si čtu blogy.
5. Co se týče mého oblékání, někdy v 16 letech jsem přešla od značkových triček a džínů k elegantnějšímu stylu, a musím se přiznat, že věci, na kterých jde vidět značka nenosím. Jsem v oblékání velice minimalistická (a z toho vznikla moje blogová přezdívka).
6. Mám ráda kulturu a historii, jako malá jsem chtěla být průvodkyní na zámku. A pak mě hodně zajímal Egypt (to mě přešlo až když jsem se naučila kreslit hyeroglify a viděla jsem opravdovou mumii).
7. Miluju kavárny a zahrádky. Kolikrát jdu i sama, vypiju si capuccino a koukám na lidi kolem.


Koho bych nominovala....
Měly by to být blogy, které vznikly relativně nedávno, ale takových já moc nečtu. Proto nominuji jen pár.
1. http://nataljeswonderland.blogspot.com
2. http://kavarenskapovalecka.blogspot.com/
3. http://sienastyle.blogspot.com/
4. http://yesterday-morning.blogspot.com/
5. http://myemptyjournal.blogspot.com/

neděle 29. dubna 2012

Dermacol tónovací krém + Alverde tekutá tvářenka

Dermacol Tónovací krém 2v1, odstín light
>
Tento tónovací krém jsem si chtěla koupit už dávno. Jeden tónovák od Dermacolu už mám (ten se třpytkama), ale ten je dost tmavý. Tento, ikdyž je to nejsvětlejší odstín taky není úplně světlý. Jsem hodně světlá, ale myslím, že ještě pár "opalovaček" a barevný rozdíl mezi krkem a obličejem nepůjde vidět. Podle obrázku můžete vidět, že pleť opravdu sjednotí (jen na kruhy pod očima jsem použila korektor), a je také pravda, že i hydratuje. Sice potřebuji trochu pudru, ale není to žádná tragédie. Rozhodně je pro mojí smíšenou pleť lepší, než BB krém od Garnier, od kterého jsem zkoušela několik vzorečků, a za mě nenene. Tohle je pro mě lepší volba. Cena je 126 Kč.
Alverde Tekutá tvářenka 10 Lovely Pink
S tekutýma tvářenkama jsem doteď neměla moc zkušenost. Pro začátečníky je to opravdu trošku těžší, co se týče aplikuje. Měla by se vklepat, a hlavně ne rozmazat. Ale s trochou cviku to hravě zvládnete. Tento odstín Lovely pink je krásná růžová barva, vypadá přirozeně, a hlavně je bez třpytek (matnou růžovou tvářenku scháním docela dlouho....). Na obličeji vydrží dlouho, nějak extra se "nevytrácí". Líčka s ní vypadají šťavnatě. Já myslím, že té stovky, co jsem za ní dala litovat nebudu. (Ještě jsem v drogérii viděla červený odstín).

pátek 27. dubna 2012

Great Day

Kdysi jste si psaly o "outfit post", tak tady máte něco v tom stylu. Dnes jsem strávila pěkný den s kamarádkou. Byly jsme na obědě, pak na "opalovačce" na brněnském Petrově a nakonec na jahodovém daiquiri. Díky bohu, za tak krásné počasí, moc jsem se těšila, až vytáhnu svoji minisukni a až si budu moct sednout někam na zahrádku a dát si drink.
Pokud chcete vidět obrázek mého typického stylu, je to tento. Vcelku nudný, že? Bílé tílko, minisukně, kabela z Manga a muší brýle. To jsem prostě já.
Jahodové daiquiri. Mňam!
Na co se můžete v blízké době těšit?
1. Alverde Body Spray - Kiwi a grapefruit
2. Four Seasons - Gel s vápníkem
3. Dermacol - Tónovací krém 2v1
4. Alverde - Tekutá tvářenka
+ Ziaja - Oční odličovač (není na fotce)
A také se těšte na giveaway!

úterý 24. dubna 2012

Vyzkoušela jsem - Bioderma Sébium gommant

Bioderma Sébium Gommant peelingový gel
Tento vzorek jsem dostala při nákupní akci v Mangu spolu s micelárkou Sébium. Co k tomuto peelingu můžu říct, je to, že je opravdu účinný. Dle oficiálního popisu má hloubkově čistit póry a zklidnit pokožku, vyhladit texturu pokožky, a je vhodný na tvář i tělo. A dle vyzkoušení (vzorek mi vydržel tak 5 použití) tohle všechno umí. Až mi jednou dojde peeling od Freemana, o tomhle budu vážně uvažovat.
100 ml stojí cca 300,- Kč
A teď bych po vás chtěla malou radu. Uvažuji o koupi nějaké lepší péče o pleť. Nejvíc mě zaujala řada Effaclar od La Roche Posay a pak Sébium od Biodermy. Máte někdo s jakýmkoliv výrobkem z těchto řad zkušenost? Budu ráda, když se o ně semnou podělíte, chci do toho trochu investovat. A dle vzorků mi sedí jak Effaclar, tak Sébium. Chtěla bych si pořídit novou micelárku, nějaký čistící gel a krém. Předem děkuji za všechny vaše názory.

pondělí 23. dubna 2012

Vyzkoušela jsem - Sisley odličovač a tonikum

Pokud si vzpomínáte na jeden z Luxury Beauty Boxů, tyto vzorky jsou z něj.
S kosmetikou Sisley jsem neměla zatím žádné zkušenosti, protože je až bolestně drahé, a nikde jsem se nedočetla žádné extra chvály, které by mě nalákaly si na některý z jejich produktů našetřit.
Lyslait - čistící a odličovací mléko s bílou lilií
Odličuje jako každé druhé. Do odličovače dle mého není nutné nijak investovat (možná jen do odličovače na oči). Co musím dodat je, že je na pleti příjemný a neštípe do očí. Ale plné balení (které stojí kolem 1 300,-) bych si nikdy nekoupila, bohatě si vystačím s mým odličovacím mlékem od Ryoru.
Lotion Tonique Aux Fleurs - tonizační voda
Tento tonik je docela zklamáním. Sice pěkně dočistí pleť, ale měla jsem po něm pálivý pocit (a to se mi ještě nikdy s žádným tonikem nestalo). (Plná cena je nějakých 1 200,-). 

Rozhodně si myslím, že micelárkou od Biodermy (která umí zastoupit obě tyto věci) uděláte lepší kup a ušetříte.
Tyto dvě věci, jelikož mají 30 ml rozhodně využiji při cestování (aspoň to odličovací mléko).

neděle 22. dubna 2012

Vyzkoušela jsem - BB krém Garnier

Rozhodla jsem se udělat novou rubriku s názvem "Vyzkoušela jsem". Bude se týkat mnou vyzkoušených vzorků, vždy napíšu můj pocit z konkrétního "výrobku" a zda bych si koupila normální balení. 
Garnier Miracle Skin Perfector (BB cream) Light
 
O tomto krému bylo již napsáno spousta recenzí a článků. A co si o něm myslím já? 
Tón pleti opravdu sjednotí a hezky hydratuje. To je tak vše, co mi může nabídnout. Krytí žádné (to by nevadilo, korektor to jistí), ale výdrž! Plácla jsem si kus vzorku na obličej, a testovala, jak dlouho vydrží (i s použitím korektoru a zapudrování). Vydržel zhruba 3-4 hodiny. Chci upozornit, že mám smíšenou pleť.
Tak nevím. A co se týče odstínu, ten světlý zas tak světlý není (na obrázku si můžete všimnout, že má krk bělejší než obličej).
Na nějakou procházku nebo cestu do obchodu, kdy nechcete (třeba po párty) vypadat jako úplná zombie je Garnier skvělý. Ovšem, že bych si ho dávala místo make-upu a vyrazila do školy to ne. 
Na léto by se určitě dal také použít, ale jen pokud nemáte smíšenou nebo mastnou pleť. Těmto typům doporučuji, aby se tomuto "zázraku" vyhnuly obloukem. Rozhodně seženete lepší a i levnější tónovací krémy, které umí to samé (třeba od Dermacolu).

Co vy a BB krém od Garnier? Myslím, že ho můžete buď milovat, nebo nenávidět. Já chvíli nad jeho koupí uvažovala a pořád i uvažuji (chci mu dát větší šanci), ale raději si pořídím "tónovák" od Dermacolu.

sobota 21. dubna 2012

Já a mé vlasy

Já a mé vlasy. Musím pro začátek říct, že své vlasy miluji a snažím se o ně co nejvíce starat. Kdysi tomu bylo jinak.
Mám pevné vlasy, většinou u hlavy mastnější a po délce sušší, ale to je problém hlavně v zimě a v létě. 
Celý život mi všichni kadeřníci chválili vlasy.Když jsem ve svých 15 letech objevila kouzlo žehličky na vlasy, žehlila jsem si vlasy snad každý den (někdy i několikrát). A nenapadlo mě používat nějaký ochranný sprej (to mi kadeřníci nikdy nevěřili). Vlasy mi to nevysušilo. Ale teď už si je žehlím jednou za měsíc.
Ani po pár barveních a melírech nejsou mé vlasy nijak zničené. Musím říct, že bych měla děkovat bohu, že mi "věnoval" vcelku kvalitní vlasy.
Někdy do 5 třídy na základce jsem měla vlasy pod zadek. Pak jsem začala stříhat a měla vlasy po pas. Pak se stříhalo dál a dál až jsem měla takové delší mikádo (někdy v roce 2010 a ještě k tomu černé). 
Teď jsem ve fázi, kdy chci opět dlouhé vlasy do pasu a docela se mi daří. Mé vlasy rostou rychle a hlavně konečky se mi netřepí (ikdyž se přiznám, že jsem minulý týden našla svůj první roztřepený vlas, tak jsem ho vyškubla a byl pokoj:))
Nikdy jsem nepoužívala a dodnes nepoužívám žádné drahé přípravky. Šampón pro hnědé vlasy od Balei za 40,- Kč a nějaký kondicionér mi bohatě stačí. Vlasy mám lesklé a hebké a se sérem proti třepení vlasů mám hebké i konečky (ten lesk je teď možná i dílem Tangle Teezeru).
A teď se můžete podívat na přípravky, které nejčastěji používám. O většině z nich jsem už psala, proto mi připadá zbytečné to tady vypisovat znovu. Pokud ale toužíte po nějaké recenzi, pište do komentářů.
Šampón pro hnědá vlasy - Balea (recenze ZDE a ZDE)
Kondicionér pro suché a poškozené vlasy (značku nevím, myslím že jsem ho kupovala v Douglasu, ale nejsem si jistá, protože už ho tam nemůžu najít. A chci ho znovu, protože jsou po něm moje vlasy lesklé a hebké, a hlavně nejsou suché).
Push-Up Lotion pro větší objem - Shauma (recenze ZDE)
Volumizint styling powder - Got2b (recenze ZDE)
Tangle Teezer (na rozčesávání nic lepšího neexistuje!)
Regenerační expresní balzám pro nepoddajné a suché vlasy - Gliss Kur
Sprej pro lesk vlasů - Avon 
Sérum na suché konečky vlasů - Avon (recenze ZDE)
Kúra pro zářivé a lesklé vlasy - Avon

pátek 20. dubna 2012

Essence 08 Night in Vegas Topper


Po tohle speciálním nadlaku jsem už nějakou chvíli toužila. Nedávno jsem ho konečně našla (protože předtím nebyl nikde k sehnání).
 Napoprvé jsem si ho dala na Ballerina od Maybelline, který není skoro vidět, a samotný essence docela vynikl. Alespoň v reálu, na fotkách tedy vůbec.
Obsahuje zvláštní zlaté třpytky, které jsou viditelné jen v určitém světle.
Co vám musím říct, že není vůbec fotogenický. Ať jsem fotila sebevíc, nikde ten efekt nejde vidět. Proto jsem si vypůjčila fotky ze dvou blogů, snad mi holky odpustí.
viennettka.blogspot.com
moodinesstakesitstoll.blogspot.com



pondělí 16. dubna 2012

Oblíbené vůně

Ahoj! Dnes vám chci představit několik mých oblíbených vůní. Myslím, že o všech jste určitě někdy slyšely.
YSL - Parisienne a L´Extreme
Moje momentálně nejoblíbenější vůně. Čuchla jsem si k jí jednou, a už jsem věděla, že je to ONA! Je sice trošku těžší, proto se hodí spíše na večer, ale přes den se s ní taky občas navoním.
Je to mladší sestra vůně Parisienne (které mimochodem také voní úžasně) a byla uvedena na trh v roce 2010. Je to sladší vůně, která postupně přejde do těžší vůně. Těžko se to popisuje.

Hlava

ostružiny

Srdce

růže, fialka

Základ

mošus, pačuli, samet

Chloé - Love
Kdysi jsem byla milovnicí pouze lehkých a sladkých vůní, proto jsem si řekla, že nějaká ta těžší vůně by se mohla hodit (zvlášť pro speciální příležitosti a na večer). A Love od Chloé byla správná volba. Výrobce ji popisuje jako lehkou pudrovou vůni. S tím že je lehká opravdu nesouhlasím. Ale je taková elegantní.

Hlava

kosatec, pomerančové kvítky, hyacint

Srdce

heliotrop, lilie, růžový pepř

Základ

rýže, wisterie

Versace - Bright Crystal
Je to lehká, svěží a sladší vůně. Vyhovuje mi na denní "vonění". Hodí se spíš na jaro a léto.

Hlava

ledový akord, granátové jablko, yuzu

Srdce

pivoňka, magnólie, lotosový květ

Základ

rostlinná ambra, pižmo, mahagon

DKNY - Be Delicious
Opravdu šťavnatá a svěží vůně. Pokud máte rádi jablka, a tuto vůni neznáte, běžte si k ji aspoň "očuchat" do parfumérky. Já mám vždy sto chutí zakousnout se do šťavnatého zeleného jablka. Také ideální na jaro či léto.

Hlava

jablko,okurka, grapefruit, magnólie

Srdce

tuberóza, konvalinka,růže, fialka

Základ

santalové dřevo, bílá dřeva, bílá ambra






Mé další oblíbené parfémy (které už bohužel nemám):
Escada - Moon Sparkle
Už bohužel není k sehnání a to mě štve, byla to úžasná bonbónová vůně.
Gucci - Envy me
Mám ji ráda pořád, a jednou si ji pořídím zvonu
Burberry - The Beat
Má první vůně, která nebyla příliš sladká. 

čtvrtek 12. dubna 2012

Tohle ne!

Sto let tady píšu o věcech, které mám ráda a aspoň na 80% mi vyhovují, ale dnes vám řeknu o pár věcech, které mi opravdu nevyhovují (a mám je opravdu odzkoušené).
Dove - krém na ruce pro velmi suchou pokožku
Nevím co je špatně, na Dove krémy jsem většinou četla samou chválu. Krém se špatně vstřebává, divně smrdí (voní?) i jeho konzistence mi připadá divná (a to není starý! když teď už možná jo :D). Za mě NE
Balea young - deospray Raub Katze
Strašný smrad a jako deodorant naprosto selhal. Nemám co k tomu víc říct. Za mě NE
Balea aqua - oční roll on
Nutně jsem potřebovala nějaký oční krém a v kapse jsem měla jen 50 kč (+,-). Tento roll-on příjemně chladí. Ale. Jen občas. Někdy se stane, že pod očima pálí. Musím se přiznat, že málo který výrobek mě na kůži pálil, svědil apod. No, proto jsem si raději pořídila oční krém od Ryoru, který je kvalitou úplně jinde a tento používám jako cestovní (a v duchu se modlím, ať mě zrovna v den, kdy jsem pryč a k dispozici mám pouze tuto srandu, nepálí). Za mě NE
Synergen - hydratační fluid
Nejdřív se vám přiznám jak jsem hloupá, ale nevím přesně co to je hydratační fluid. Dle mého by to měl být nějaký lehký krém, který hydratuje. Mám smíšenou pleť, mastnou v T-zóně a na zbytku obličeje relativně suchou. A zastávám názor, že hydratace je důležitá pro všechny druhy pleti. Takže. Můj hydratační krém mi došel a já (opět s pár korunama v kapse) jsem se vydala hledat nějaký nový a hlavně levný (my chudáci studenti...). Synergen je jakási značka drogérie Rossmann (něco jako Balea od DM). No, věřila jsem, že to bude aspoň trochu hydratovat. Ale! Konzistence je divná (vodovo-hutnější, nevím jak to napsat. Jako bych si do vody přimíchala trochu hutného krému), parfemace strašlivá (taková chemická, levná hnusná "vůně"), a hydratace nulová. Za mě NE

Teď si určitě řeknu, že jsem hloupá a měla bych si radši našetřit na něco lepšího, než je nějaký Synergen či Balea. To se lehko řekne, ale velmi těžko udělá. Ale díky tomu, že jsem chudá studentka bydlící sama (a s přítelem, který je také student) si nemůžu dovolit kupovat si Lancome (jen občas, když je léto a já mám peníze z brigády) či Niveu (jo, ta je na mě občas taky docela drahá). Ale co, zkušenost je to k nezaplacení. A pokud mi někdo zase brzy nenabídne spolupráci a nebude mě sponzorovat, nebudete tu mít za chvíli co číst, protože snad o všech věcech které doma mám a mám je vyzkoušené jsem vám tu ukazovala. Takže teď spíš očekávejte články typu "Jak na to", "Jak vytvořit člověka" nebo "Jak to dělám já". Bude se to týkat spíše líčení, než recenzí, protože těch je tu už spoustu.Pokud máte nějaká tipy na příspěvky (nebo spíš o čem si tady chcete přečíst) určitě mi napište do komentáře.
Hezký víkend !


středa 11. dubna 2012

Avon Aqua Fantasy

Co bych chtěla říct jako první je, že tato barva je úžasná!! Je to něco mezi zelenou a modrou - někomu bude připadat jako mint barvička. V mé sbírce laků, kde převládají růžové, fialové a červené odstíny, je tento příjemnou změnou.
Asi se budete ptát jak je na tom s výdrží. No, tyto fotky jsou fotila včera (s podlakem a jednou vrstvou barevného laku) a dnes už byl lak ošoupaný, ale asi to nebude chyba laku, ale spíš mých nehtů (všechny laky mi vydrží opravdu tak den, dva až na pár vyjímek).
Lak stojí kolem 80,- kč (záleží jak kdy). 
Co musím na avonovských lacích pochválit je celkem velký štěteček (je opravdu tak akorát, já osobně nesnáším ty malé, se kterými si musím jeden nehet natřít třemi tahy), a krytí (většinou stačí jedna vrstva).

A co bych chtěla dodat jen tak na okraj - až vás tady bude 400, udělám pro vás giveaway.


úterý 10. dubna 2012

Ziaja - krém na ruce, balzám na rty

Ziaja krém na ruce – kozí mléko a balzám na rty – pomeranč
Obě tyto věci mám už nějaký ten pátek, bohužel jsem je ale měla mimo Brno, takže jsem vám je měla možnost nafotit až teď.
Jak možná víte, se značkou Ziaja spolupracuji, ale tyto výrobky jsem si koupila dlouho před navázáním této spolupráce.
Co vám o nich můžu říct je to – že jsou skvělé. Neříkám to proto, abych udělala lidem ze Ziaji radost, je to opravdu můj názor.
Krém na ruce má zvláštní vůni (takovou mají všechny z řady kozí mléko). Nevím k čemu ji přirovnat. Je to taková čistá vůně, a nevím proč, když ji cítím, vzpomenu si na babiččino mýdlo s jelenem J Každopádně krém na ruce se skvěle roztírá, rychle vstřebává (proto ho teď s sebou tahám v kabelce a mažu se skoro při každé příležitosti), a hlavně opravdu hydratuje. Počasí, které teď venku panuje (občas zasvítí slunce, jinak je docela zima) mám ruce přesušené a občas mi kůže praská. A na to kozí krém funguje výborně.
A balzám na rty? Lahodný. Voní po pomeranči (a trochu tak i chutná). Rty hydratuje a vydrží na rtech přiměřenou dobu. Co může některým vadit je to, že balzámy od Ziaji (jak tento pomerančový, tak kakaový) jsou mastnější, a někdo nemá rád, když balzám zanechává takový mastný film.

pátek 6. dubna 2012

Balea balzám, tělové máslo, peeling

Balzám na rty s vůni melounu
Začala bych tím, že nádherně svěže voní. Samozřejmě melounem, jak je z názvu patrné. Koupila jsem si ho v případě nouze (byla jsem v obchoďáku a zjistila jsem, že můj balzám, který s sebou tahám mám v jiné kabelce). Tento stál 30 Kč, žádný zázrak jsem neočekávala, ale musím říct, že jsem spokojená. 
Rty hydratuje a to je hlavní!
Jediné co mi vadí je balení, přece jenom tyhle patlací kelímky moc nemusím. A další věc, která může někomu vadit je, že rty jsou po něm dost mastné, ale dá se to přežít:)
Tělové máslo s kakaem
Ach ta vůně! Vůni kakaa mám opravdu moc ráda, takže když se sprchuji Kakaovým sprchovým krémem od Ziaji a pak se namažu tímto kakaovým máslem, jsem v sedmém (voňavém) nebi.
Konzistence je velice příjemná, skvěle se roztírá, ale trochu pomaleji schne.
Je vhodné na suchou pokožku, protože krásně hydratuje.
Cena kolem 60,- Kč. Nedoporučuju se s ním mazat večer, je totiž velké riziko, že pak dostanete chuť na čokoládu! :D
Krémový olejový sprchový peeling s vůní indického čaje a vanilky
Upřímně, chtěla jsem jiný peeling od Balei, ale bohužel jsem našla jen tento. Není vůbec špatný,  je olejový (takže trochu tekutější než jiné peelingy), zrníčka má tak akorát...ale vůbec mi nevoní :D Ale není to zas tak velký problém, protože ve sprše tu vanilkovou vůni moc necítím, a pak se stejně natřu kakaovým máslem, takže jsem vklidu.

čtvrtek 5. dubna 2012

Oblíbené laky na nehty


Dnes vám chci ukázat své nejoblíbenější laky na nehty. Laků mám kolem třiceti, a tyto jsou mými favority už dlouho. Když u jednotlivých laků kliknete na zde, vyjede vám příspěvek, který jsem už o laku kdysi psala.
Nejvíc miluju Essie - French affair pro tu skvělou růžovou barvu. Marně scháním levnější lak, který by měl stejnou barvu.
Flormar 32 - šílené růžová, ale úžasná barva. Tento lak mi na nehtech dokáže vydržet 5 dní i déle, proto ho miluju celým svým srdcem, a pořád si říkám, že si pořídím ještě jeden. ZDE
Essence - 11 Catwalk Pink - tmavě fialová barva s modrými odlesky. Vypadá nádherně, zvláště na slunci. Tento lak mi na nehtech také vydrží min. 3 dny bez nadlaku. ZDE
Delia č.27 - krásná barva. Sice moc nevydrží (výdrž je zhruba 2 dny), ale lak mě stál 25 Kč, takže zas tak nelituji. ZDE
Maybelline 26 Candy Bar. Výdrž celkem slušná, barva je moc krásná (trochu mi připomíná právě French Affair).Bohužel pro plné krytí se musí dát více vrstev, proto se celkem rychle "ošoupe", ale na francouzskou manikúru, kde není třeba velkého krytí je skvělý. ZDE
Rivaii de loop 24 - vůbec netuším odkud tento lak mám, ani kolik stojí. Je starý, ale jeho barvu mám moc ráda. Byl to jedem z mých prvních tmavých laků, a na krátce zastřižených nehtech vypadá moc hezky a "ladyovsky".
Flormar 19- tmavě červená až hnědá barva. Také vydrží aspoň 4 dny, ale je nutné dát si pod něj podkladový lak, jinak trochu barví nehty (což je normální u tmavých laků). ZDE

středa 4. dubna 2012

Péče o nehty

Dnes příspěvek o tom, jak pečuji o své nehty. Dosti se mi lámou a třepí, a kdysi mi rostly velmi pomalu. Všechny tyto produkty už mám odzkoušené, proto se se svými zkušenostmi chci podělit i s vámi.
Sally Hansen
Nailgrowth miracle
Tento lak má dopomáhat rychlejšímu růstu nehtů, a to také splňuje. Nehty mi opravdu rostou rychleji, a jsou o něco pevnější.
Tato kúra stojí kolem 250,- a je k dostání v DM. Já ji kdysi koupila v nějaké slevě, ale koupila bych si ho i za plnou cenu.
Mám už ji rok, a jsem s ní spokojená. Stačí troška, rychle schne a funguje!
Dá se využít také jako podkladový lak.
Avon
Peeling and brittleness solver
Lak proti štěpení a lámání nehtů. Také mohu říct, že funguje. Nehty se mi po něm netřepí tolik jako dříve.
Avon 89,-
H&M
Cuticle & Nail cream
Krém na nehty a nehtovou kůžičku. Je skvělý. Potřebovala jsem zrevitalizovat kůžičku kolem nehtů, protože tu jsem měla hroznou. A opravdu to pomáhá. Vždy si trochu natřu kolem každého nehtu, nechám usušit a pak si nehty upravuji dál.
K dostání v H&M v sadě s pilníčkem a krémem na ruce.
Pilník na nehty H&M
Pilník má 4 části, a je velice měkký. Mě vyhovuje, sice asi dlouho nevydrží, ale jsem s ním spokojená.
Sephora
Nail´s Doctor (Nail and cuticle care pen)
Tuhle "tužku" mám moc ráda. Když jsem ještě neměla krém na nehtovou kůžičku, tenhle zázrak mi ji spravil. Hlavně rychle. Na cestování je výborná.
Mám už ji hodně dlouho a netuším, jestli je ještě v Sephoře k dostání. A cenu vám bohužel taky nepovím.

úterý 3. dubna 2012

Glanc kosmetický set

K časopisu Glanc je zdarma kosmetická paleta. Na výběr je prý ze tří odstínů, u nás v trafice byla bohužel jen jedna, takže jsem měla dosti omezený výběr. Zaujaly mě hlavně tvářenky, kterých není nikdy dost, a světle růžovou tvářenky bez třpytek schání dlouho, a marně. 
Musím říct, že za těch 29,- kč to není špatný kup. 
Stíny - zelený odstín je dobře pigmentovaný, bohužel mě nenapadá žádná další barva, se kterou by se dala tato výrazná zelená zkombinovat. Další odstín je světle hnědý, až tělový, nejde moc vidět, ale mírně se leskne. Ten asi jako jediný využiji. A růžový stín je docela šílený, ale myslím, že jako tvářenka poslouží.
Tvářenky - jsou zde tři, 2 světle růžové a třetí trochu tmavší a výraznější. Rozhodně je využiji, a musím říct, že vypadají skvěle.
Rtěnka - "rtěnkám" se musím smát, připomínají mi moje dětské paletky na malování. Jsou to takové ty gelové se třpytkami, které nejdou vůbec vidět (na fotce, kde mám na ruce stíny a tvářenky jsou tyto "rtěnky" nad stínama, ale vidět prostě nejdou). Jen vám trochu "zmastí" pusu, toť vše.
Jak říkám, za 29 Kč to není špatný kup, zvláště když toužíte po růžových tvářenkách. Přinejhorším tahle paletka skvěle poslouží jako dárek mladší sestřičce, která se může "patlat" až do aleluja.


Později dodám i fotky tvářenek přímo na obličeji.
Ještě chci dodat, že mám nový foťák, takže snad budou moje fotky ostřejší a všeobecně kvalitnější.