středa 28. března 2012

Úvaha

Dnes mám pro vás jakousi úvahu o kosmetice, blogu a podobných věcech, takže jestli vás dlouhé texty nudí, bežte si raději psát úkoly, nebo koukat na seriál.
Kosmetických blogů je spousta, a každým dnem přibývají další a další. Já sama mám ve "sledovačce" skoro trojciferné číslo. Přestala jsem si totiž kupovat časopisy a čtu blogy. Je to levnější, a recenzím na výrobky, které píšou holky, které produkt opravdu vlastní a vyzkoušely ho věřím spíše, než "informačním textům" v časopise.

To, co mě zaráží (a asi zarážet bude i nadále) je závist "komentátorů". Některé holčiny mají hold dražší kosmetiku, protože si potrpí na kvalitu než na kvantitu, a polovina lidí to komentuje slovy ve stylu "jéé ty si asi bohatá; kdes na to vzala peníze; máš tak bohatého přítele..." apod. Což je smutné. Velice smutné. 
Ano, taky trochu závidím lidem, kteří mají moji vysněnou kabelu Chanel ve skříni. Ale víc než závist pociťuji obdiv, že si na tak drahou věc vydělali peníze. Jak si ty peníze vydělali, to už mě osobně nezajímá.
Já trochu změnila postoje, a snažím se teď spíš šetřit, abych si mohla koupit to, co opravdu chci (například Naked paletku očních stínů). Proto si samozřejmě nebudu kupovat 20 mono stíny od Essence, ale budu si peníze dávat stranou, a jednou si tu paletku koupím.

Dalším tématem je spolupráce blogerů s kosmetickými značkami (mám blog o kosmetice, proto zmiňuji hlavně tyto blogy). Také je tu jakási závist. Vždy, když se blogerka otevřeně přiznala, že s nějakou značkou spolupracuje, většinou si opět můžeme přečíst pár ošklivých komentářů, většinou od anynomů (jak nečekané). Já si vždycky říkala "jéé, ta se má, musí to být super dostat nějaký výrobek zdarma, a ještě mít o čem psát". Nakonec jsem své postoje trochu přehodnotila a řekla si "Má hezký blog, jde vidět, že se snaží, tak se začnu snažit taky a třeba si mě někdo všimne". A hle! Všimli si mě. V jednom týdnu mi přišla nabídka spolupráce psát články pro internetový magazín (www.prorebelky.cz), a spolupráce s jednou kosmetickou firmou (Ziaja). Nemusím vám vyprávět, jakou jsem z toho měla radost! Tak mi ji prosím přejte. 
A všem ostatním také. 
A snažte se. 
Třeba si jednou všimnou i vašeho blogu.

24 komentářů:

  1. Juu tak to je super :) Moc ti to přeji, seš šikulka,a rozhodně si to zasloužíš :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké :) Držím palce s šetřením na paletku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zjistila jsem, že to šetření není vůbec jednoduché, ale snad se mi to podaří :)

      Vymazat
  3. zajímavá úvaha a musím s tebou souhlasit:). taky chci te´d přesedlat na kvalitnější (a tím i dražší kosmetiku)... jinak spolupráci ti přeju, ale zároveň upřímně říkám, že ti závidím :D:D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky napsané :) Plně s tebou souhlasím :) Pro mě asi nemá smysl kupovat si dražší kosmetiku, protože mi stačí jen linky, řasenka a pudr, ale určitě s tebou souhlasím. Ty kecy anonymů na spolupráce mě taky štvou, ale myslim,že se shodneme, že některé ty blogy, které dělají recenze na produkty, které dostaly zdarma nejsou zas tak pravdivé :) Neříkám, že všechny :)

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s tebou a gratuluju ke spolupracím :) Někdo prostě píše do časopisů za peníze a blogerky mají zase odměnu v podobě produktů zdarma, vždyť když píšou pěkně, tak si to zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  6. áno, anonymovia sú najlepší.. ešteže mne nemajú čo závidieť, takže zatiaľ ma to obchádza :D

    OdpovědětVymazat
  7. pravda:) já ti to přeju a nejvíc fandím ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně :) A ať se ti daří, tvuj blog mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak pod toto se klidně podepíšu! :) skvěle si to vystihla ... a hlavně, když si třeba vezmeš tak spousta z nás dělá reklamu mnoha značkám v podstatě úplně zadarmo neustále (já třeba píšu každý měsíc článek o kosmetice, kterou jsem za daný měsíc vyzkoušela) a proto nevidím nic špatného na tom přijmout nabídku nějaké firmy a dostat nějaké věci zdarma (ale tady zase oceňuji, když je pisatelka opravdu upřímná a pokud jí výrobek nevyhovuje klidně to napíše ... nemám ráda takové ty co vychválí kdejakou blbost, kterou jim kdo dá grátis) :X
    PS. Jinak po té paletce NAKED také slintám :)) je nádherná a když jsem teď viděla, že jí mají na lookfantastic.com za cca 1000,- hodně o ní přemýšlím, ale mám pocit, že bych jí nevyužila takže z toho asi nic nebude :((

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymy neposlouchat a spolupráci si užít. Pokud je člověk objektivní a nechválí každou sračku, tak proč ne...

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkná úvaha... Osobně jsem se s takovými reakcemi zatím nesetkala (a doufám, že nesetkám!). Souhlasím s tím, že komentáře a polemiky o tom, jestli je dotyčná bohatá, nebo má bohatého přítele jsou fakt smutné... Beru to tak, že je každého věc, co ne/kupuje. Ať už z jakéhokoli důvodu. To je jak kdybych si v obchodě říkala, že tamten člověk si koupil rohlík s dýňovými semínky... ten na to asi má :-)
    Jinak některou kosmetiku zkouším jen tak ze vzorečků, jinou koupím, některou dostanu bo tak. Ale hlavní věc zůstává, že v kosmetice je pořád mraky témat, o kterých se dá bavit. Nejvíc mě to baví právě nad recenzema, nebo podobným zamyšleným článkem, jako je tento...

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělej článek a proto Tě mám moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  13. gratuluju. ) závistivce musíš ignorovat, jejich mentální demence je sama od sebe neopustí a většinou se takoví lidé ani nehodlají změnit k lepšímu obrazu. a tohle platí obzvláště v naší republice... )))

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. pekny clanok... co sa tyka tej spoluprace s bloggerkami tak je vsetko v pohode, ale vadi mi ked o jednej veci pise strasne vela dievcat ze aky je ten produkt super a ani jedna negativna vec.... a ukazuju tam uplne plne nadoby a je uplne jasne ze to este otestovane nemaju lebo len pred nedavnom pridavali clanok o starostlivosti o plet kde ten novy produkt vobec nespominali... napriklad teraz je to taky bioderma boom .. je uplne vsade na facebooku, na blogoch, na youtube... a to mi trochu vadi lebo ked si chcem nieco kupit tak sa riadim diskusiami na nete a recenziami blogerov,...lenže dokedy to bude možné ak všetky budeme vychvalovat produkt iba preto že sa k nam dostal uplne zadarmo? Ak chce niekto s nejakou firmou spolupracovat tak to je super ale dievčatá by si mali vstupiť do svedomia a nenechat zo svojho blogu spravit odkaz plny reklam a bannerov... teda ak im ide o peniaze a podobne... ja napisem na kazdu vec pozitiva aj negativa, ale bd su to veci ktore si sama kupim alebo ktore vyhrám v sutazi... možno ma raz niekto osloví, ale ak bude po mne chciet aby som v clanku klamala a zavadzala ludi tak to určite odmietnem...

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkně napsané! Já jsem si žádný časopis nekoupila už rok, taky jsem přešla ke čtení blogů :-) Závist byla a bude, já to prostě neřeším, dělám si blog podle svého a jestli se to někomu nelíbí, jeho problém :-)

    OdpovědětVymazat
  16. veľmi pekne napísané a gratulujem k spolupráci :)

    OdpovědětVymazat
  17. to su pokrytci o kom si pisala. ja tiez zavidim babam ked sa im nieco podari alebo maju nieco drahe( to je jedno) ale dosiahli to svojim usilim. treba sa len snazit a dopriat tomu druhemu. skvely clanok!

    OdpovědětVymazat
  18. Tu spolupráci ti přeju. Mám na to asi stejný názor jako ty. Nikdy nepochopím ty závistivce. A NAKED je asi náš společný sen. :) Barča

    OdpovědětVymazat
  19. Spolupráce je sice fajn. Já jsem vždycky trochu záviděla holkám, co dostávaly oblečení a kosmetiku, hlavně z toho důvodu, že si toho tolik nemůžu dovolit.

    Ale zkusily jste se někdy zamyslet nad tím, jak člověk pozná, jestli někdo píše pravdivou recenzi, nebo je to jen tím, že něco dostal od kosmetické firmy?? Jde o to, že člověka úspěch vždycky nějakým způsobem mění. Ale na druhou stranu já bych asi kosmetiku nemohla testovat, protože mě po ledasčem svědí kůže a tak. Takže vám (hlavně autorce) to přeju, protože tu musí být někdo, kdo píše vtipné články a testne to.

    OdpovědětVymazat
  20. tu spolupráci ti moc přeju, a jen tak dál :) máš skvělej blog a tahle uvaha se ti fakt povedla..pravdivá, takže souhlasím a palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  21. Moc zajímavé (obzvlášť když sem si zrovna dnes založila blog, je to dobré vědět:D). Musím jen ve všem souhlasit :).

    OdpovědětVymazat
  22. skvelý článok, podľa mňa keď niekoho oslovia na spoluprácu je to super, ale hlavne pretože si to určite zaslúži a ak aj dostáva výrobky, tak to nie je len tak,a tiež sa k tomu snahou treba dostať:) veď obdivujem a veľmi sa mi páčia recenzie, ktoré sú peknbe napísané, dievčatá testovali výrobok určitý čas a tu nejde len o to, že majú o niečom písať, ale že vedia ten článok pekne zformulovať
    gratulujem k spolupráci, hlavne so ziajou

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!