pondělí 12. března 2012

Problematická pleť 3. díl (Odličování)

A je tu třetí, a zároveň poslední díl mého "seriálu" o problematické pleti. Dnes se s vámi má kamarádka Klára podělí o tom, jak si odličuje pleť.
"Co používám pro odličování? Asi by jste neřekly, že nepoužívám žádné přípravky určené přímo na odličování. Používám houbičku z DM drogérie, která je udělaná z hebkých vláken a pro odlíčení ji pouze namočím ve vodě a jemně stírám make-up. Jde to snadno, nemusím na pleť tlačit. Po odlíčení se vymyje mýdlem, které používám na pleť a dám osušit."
"Jak se správně odličovat, o tom je na internetu spoustu obrázků a rad. Začínáme nejprve očima, pokud je máme nalíčené - vždy mám oko zavřené a směrem dolů (jemně!)stírám houbičkou líčidla, dokud nejsou pryč. Líčení na spodním víčku stírám směrem zvenku dovnitř, dokud není vše smyto. Make-up stírám jemnými tahy přes čelo dolů. Dále omyji také rty a hlavně krk, na který mnoho žen zapomíná."
"Po smytí make-upu z obličeje použiji mé oblíbené tonikum a krém z Avonu (řada Complete Balance) a rty si namažu Zázračným kelímkem z Oriflame (perfektní věc na jakoukoliv sucho část pokožky!)"
"Nezapomeňte při častém používání make-upu použít aspoň jednou týdně masku! Vytáhne nečistoty z pórů."

Shrnutí: (By Minimalist Lady)
Pokud trpíte na akné, snažte se dodržovat následující rady:
1) Vždy se odličujte! Nejlépe ráno i večer. Ráno alespoň pleťovou vodou/tonikem a večer si odličte oči a samozřejmě také pleť.
2) Masky a peelingy provádějte jednou týdně
3) Zbytečně nezatěžujte svou pleť make-upem a pudrem (pokud už chcete nedokonalosti zakrýt, chce to kapku korektoru a tónovací krém, případně minerální make-up)
4) Nesnažte se své akné pouze zakrýt tunami přípravků, snažte se ho vyléčit!
5) Nezapomeňte, že každému vyhovují jiné přípravky, proto se snažte najít ten, který vám nejvíc pomáhá.....
Hodně štěstí!


Tímto děkuji Klárce, že se s námi podělila se svými zkušenostmi. Snad vám budou její poznatky v něčem užitečné!


P.S. ZDE si můžete přečíst můj další článek pro internetový magazín.

14 komentářů:

  1. Ja by som mala jednu poznamku k tym pravidlam: pokial niekto trpi mokvajucou formou akne, mechanicky peeling (teda klasicky "zrnieckovy") je prenho absolutne nevhodny, vsetko sa nim este zhorsi.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za krásné příspěvky o problematické pleti, opravdu jsem si krásně početla a dozvěděla se cenné informace. S tím peelingem souhlasím s Lučiak, při častějším používání (nemám akutní akné-mokvající) pleť vyloženě trpěla a ještě se zhoršovala. I kožaři doporučují u problematické pleti peeling jen jednou za čas (2x za měsíc) v pleti se utvoří mikrooděrky, které se snadno zanítí. Jinak musím strašně pochválit kelímek od Oriflame, vlastním jich hned několik v různých příchutích a ty jsou dobré snad úplně na všechno od rtů, přes víčka až po záděry na nehtech...

    OdpovědětVymazat
  3. Nedivim se že ma akne když se odličuje jen vodou..:'D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale používá make-up jen jednou za čas, takže si myslím, že ji to nemůže nijak "poškodit". A jak říká, pleť si pak dočistí tonikem, takže by ji to mělo stačit.

      Vymazat
    2. Odličuju se vodou a hubkou k tomu určenou a pokud jsi četla, akné jsem se díky několika tipům které jsem Elišce uvedla zbavila... Nevím kdo ti co řek, ale k odlíčení žádné přípravky nepotřebuješ, když máš jiné věci k tomu určené... po odlíčení se samozřejmě dočistím tonikem a pleť mám jak mimčo :) a samozřejmě krém :)

      Vymazat
  4. Mas dobre rady. A gratuluju k clanku, nemas tip na nejaky ten rozjasnovac? :) Docela by se mi hodil, jsem posledni dobou jako zombie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já teď používám oční stíny :D dávám si je i na tváře - Essence č.43 Mystic lemon. Je to taková zlatavá barvička a pěkně se leskne.

      Vymazat
    2. děkuju moc za tip, určitě to zkusim :)

      Vymazat
  5. Zázrační kelímek mám též....) je vážně zázračnej:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V novém katalogu Oriflame je teď třešňový, mňaaam ;-)

      Vymazat
  6. Má ta houbička nějaký specifický název? Kde ji v DM najdu? Mám hadřík na pleť ze Schleckeru, ale myslím si, že ta houbička byla šikovnější. Jinak teda naprosto souhlasím s metodou voda + hadřík. Mě to pomáhá víc než jakýkoliv gel či pěna na obličej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám houbičku z Rossmana, stačí opravdu čistá voda nebo jemná mycí emulze. 2ks stojí cca 20 Kč myslím, a službu udělá výbornou.

      Vymazat
  7. Už jen dodat, že když se vysušuje pupínek, že následně by se měl taky hydratovat pro lepší hojení. ;o) Já používám kalciovou mast na hojení.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!