neděle 11. března 2012

Problematická pleť 2. díl (Dekorativní kosmetika)


A je tady druhý díl příspěvků o problematické pleti, kde se s vámi má kamarádka Klára podělí o své zkušenosti, dnes s dekorativní kosmetikou.

"Když jsem byla mladší, používala jsem místo klasického make-upu Aknecolor. Je to léčivá krémpasta, která má zabraňovat tvorbě akné. Je dostupný pouze ve dvou barvách(alespoň co si tak pamatuji...). Vždy jsem si dala celkem silnou vrstvu, na kterou jsem následně dala pudr jakékoliv značky (nejvíc jsem používala Oriflame a Avon). To byla ale špatná volba. Akné se má léčit, a ne zacpávat různými zbytečnostmi, takže jsem přestala Aknecolor používat a začala jsem se pořádně starat o svou pleť. 
Teď se líčím pouze na vyjímečné situace a používám výrobky značky Dermacol.
Dermacol fixační pudr 30g

Základ je pleť řádně vyčistit, než nanesete make-up. Jak již bylo řečeno v minulém příspěvku, používám buď mýdlo s tea tree nebo mýdlo určené pro miminka. Poté pleť vyčistím tonikem, a když používám make-up, nepoužívám krém.
Pod make-up používám bázi od Dermacolu - Satin Make-Up Base.Jak je již z názvu patrné, báze vyhlazuje nedokonalosti pleti a make-up s ní skvěle drží a dobře se roztírá. Je průhledná a dále také minimalizuje jemné linky a póry.
Make up mám také od Dermacolu - Cover. Je dokonalý, úžasně kryje a stačí ho jen kapička na celý obličej." 
Na co se nesmí zapomenout - nikdy "nepřeplácávat" pleť! Make-upu (zvláště toho krycího) stačí opravdu jen kapka! (pozn. Minimalist Lady)
"S pudrem by se také mělo šetřit. Vyzkoušela jsem jich spoustu, ale hodně se jich rozpíjelo. Celkem dobrou zkušenost mám s pudry z Oriflame, ale věřím, že Dermacol jsou ještě lepší."
Já můžu doporučit Fixační pudr Dermacol. je lehký a slouží pro zafixování make-upu, takže plet zbytečně nezatěžuje. A pokud se přes den začnete lesknout, použijte tzv. "matující papírky"(seženete u E.L.F. či Essence). Ty stačí pouze přiložit na mastná místa, a papírek maz "vsaje" a vy pak máte matnější pleť. (pozn. Minimalist Lady)

9 komentářů:

  1. Dermacol cover sháním už dlouho, zítra konečně budu v Praze, tak snad seženu světlý odstín, který normálně v drogeriích nemají

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. :) A tyto výrobky mám také moc ráda, takže souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem teďka začla používat právě aknecolor a zatím si nemůžu stěžovat :)už si ale brousím zuby na tento dermacol :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně zase kosmetička řekla, že je důležité dávat i pod make up krém, chrání pleť před mrazem a jinými vnějšími vlivy :) Dermacol Cover chci zkusit, jen musím najít ten správný odstín, až mi dojde Aknecolor tak to bude náhrada :) Bázi používám denně a je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nepoužívám pod něj krém proto, že se mi dost mastí pleť... mavíc... make up používám vážně jen jednou za čas a dávám pod něj bázi, takže by to snad neměl být takový problém... jinak samozřejmě krém je důležitý!

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek!!! Také mám problematickou, ale co se týče aknecoloru, tak za mě nic moc...navíc mě pálil :((( Ale jednoznačně musím souhlasit, vyčistit, tonizovat a teprve makeup, co se týče krému, ne všechny se pod makeup hodí, je třeba zkoušet a zkoušet. Někdy je to běh na dlouhou trať. Já ještě tedy používám korektor a teprve na něj nanáším makeup a pudr (mimochodem ty Oriflame nejsou vážně špatné, navíc se dají vychytat v akci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Naopak, pokud je pleť problematická nebo mastná, tak určitě krém a nepoužívat bázi, báze póry ucpe, po tom bych snad měla akné i já...

    OdpovědětVymazat
  8. mám pleť problematickou,smíšenou a make up cover určitě ano,ale konkrétně tahle báze mě šíleně mastila a tvořily se mi po ní pupínky a celkem hodně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky smíšenou až problematickou pleť, a s touto bází žádný problém nemám.Každý si musí najít to, co mu nejvíc vyhovuje :))

      Vymazat

Díky za komentář!