neděle 11. března 2012

Problematická pleť 1. díl

Mám pro vás speciální příspěvek, který bude zajímat hlavně majitelky problematické pleti. Dnes se bude týkat péči o pleť, a v příštích dílech se dozvíte něco o dekorativní kosmetice a odličování problematické pleti. 
Má dobrá kamarádka Klára se s vámi podělí o své zkušenosti s přípravky na problematickou pleť. Kláře je 21 let a od rané puberty trpěla silným akné. Ale povedlo se jí ho kompletně zničit. A jak toho docílila?

"Vyzkoušela jsem spoustu přípravků na akné a mastnou pleť, ale vůbec nepomáhaly. Ať už to byly přípravky Clean and Clear (ty mi pleť neskutečně vysušovaly a pupínky se nehojily; je to asi nejhorší značka, kterou jsem kdy použila), nebo i různé produkty z Avonu. Jednu dobu jsem používala speciální mastičku jako make-up přímo z lékarny - Aknecolor. Je to krémpasta určená k léčení akné. Není sice špatná, ale mastná pleť s ním pořád zůstane velice mastná."

"Půl roku jsem brala antikoncepci určeno přímo na akné a menstruační problémy Vreya. Po půl roce jsem ji užívat přestala, ale pleť jsem si samozřejmě musela udržovat. 
Největší "zabiják" pupínků je pro mě Tea Tree tyčinka z Oriflame. Je dokonalá. Stačí ji aplikovat před spaním na řádně vyčištěný obličej a za pár dní je pupínek pryč bez jakékoli stopy. Můžu  jen doporučit!"
"A jak se o svou pleť starám od rána do večera? Jednoduše....umyji si pleť jakýmkoliv mýdlem určeným pro miminka, popřípadě s výtažkem z Tea Tree. Poté umyji pleť "tonikem" značky Avon (řada Complete Balance), jemně vysuším a zlehka nakrémuji. Pleť je chráněná proti okolním nečistotám, je prokrvená, svěží a má zdravou barvu. Opět mohu plně doporučit. Pozor! Tonikum pleť vysušuje, proto je vždy nutné aplikovat krém."

"Pokud máte problematickou pleť, dávejte si také pozor na peeling. Peeling nejen že vyčistí pleť, ale také "sloupává" zdravou vrstvu kůže, takže není dobré jej používat velice často. Namísto peelingu je lepší použít masky, které se dají omývat. Hlavně pozor na slupovací masky, ty také, jako peeling, "sloupávají" vrstvu pokožky, která má na obličeji být.
Nejlepší maska, kterou jsem kdy použila je Bahenní pleťová maska s výtažky z mrtvého moře Avon. Je dokonalá! Tato maska s krémovým složení obsahuje množství minerálů, proniká hluboko do pórů a odstraňuje nečistoty usazené v pokožce. Také tonizuje a zpevňuje pokožku, odstraňuje suché a odumřelé kožní buňky, díky čemuž je pokožka hebká, hladká a zdravá. Jsem s ní velice spokojená. Můžu doporučit používat jen jednou za týden."

Toto jsou opravdové názory mé opravdické kamarádky. Tímto Klárce děkuji, že se s námi podělila o své zkušenosti!

17 komentářů:

  1. Tu bahenní masku z Avonu mám moc ráda, patří mezi mé nej.

    OdpovědětVymazat
  2. hmm .. zajímavý určitě něco vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bahení maska ano, ale jinak AVON na problematickou pleť absolutně ne..alespoň u mě =) Hrozně mě ty přípravky dráždí, vysušují..pleť se o to víc mastí. Ke zlepšení došlo až po přechodu na kosmetiku pro citlivou a dehydratovanou pleť v kombinaci s čištěním pomocí masky s obsahem jílu. A na pupínky teetree, grepové kapky a zinková mast =)Hodně štěstí všem co s pletí bojují..ať se každému podaří najít si své nej produkty.

    OdpovědětVymazat
  4. já teda nesouhlasím s tím, že by peeling nebo masky sloupávaly zdravé vrstvy kůže, oboje slouží k tomu, aby naopak odstranily starou a odumřelou kůži :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rendy, taky s tvým názorem souhlasím, ale jinak můžu říct, že pokud si peeling člověk "dělá" moc často, může se stát, že opravdu "sloupne" i tu zdravou vrstvu...

      Vymazat
    2. určitě všeho s mírou :) ale jednou týdně to nikomu neublíží, spíš naopak :)

      Vymazat
  5. Jelikož jsem dělala nějakou dobu v dermatologickém studiu tak vím, že odstraňuje i zdravé buňky... což není dobré... proto jsou nejvhodnější masky smývací...

    OdpovědětVymazat
  6. Taky nedám dopustit na tea-tree... je to skvělé snad na všechno.
    Mimochodem peeling je super od Alverde (meruňkový), nebo od Primavery. Jsou hodně jemné a nepoškrábou.
    Bahenní masku jsem zatím nezkoušela, ale kamarádka si ji velmi chválí :-)

    OdpovědětVymazat
  7. No já teda Avon za mě ne, myslím pro tu problematickou pleť. Nejhorší jsou tonika, samej alkohol, pleť se vysuší a začne se mastiti ještě víc, já blbá je používala když jsem vůbec nepřemýšlela na to co na tu pleť dávám, asi ve 13 letech, a jak to na citlivějších místech i štípalo, tak jsem si říkala: Tyjo to je super vodička, hezky mi vyštípe ty nečistoty (:D achjo) a vesele používala dál. Ještě že jsem z toho vyrostla! :D

    OdpovědětVymazat
  8. mě problematická pleť trápí už dlouho , ale naštěstí asi před rokem si ke mě našla cestičku poradkyně na pleť a ta mě naučila takovou tu každodenní rutinu :)pupínky a další nedokonalosti mám ale pořád a tak se mi osvědčil kosmín na akné ;)
    jinak slouhlasím s těma maskama už bych je nikdy nepoužila...

    OdpovědětVymazat
  9. Avon a přípravky z drogérie jsou to nejhorší, co moji aknózní pleť potkalo. Můžeš být ráda, že máš vcelku bezproblémovou pleť, jestli ti tyto výrobky pomáhají.

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek, Vreyu používám, můžu se zeptat proč ji Klára přestala používat? jestli náhodou na ní neměla nějaké vedlejší účinky :)

    Jinak Avon nemám zrovna v lásce a dávám přednost Ryoru, je přírodní a jejich řada určená přímo na pleť trpící akné mi moc vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky, s Vreyou jsem přestala proto, že jsem dost přibrala... Brala bych jí asi jinak pořád... je fakt hodně dobrá! Avon... vyzkoušela jsem spoustu přípravdků z Avonu a Orflamu... Avon mi nikdy neseděl až na tyhle dva výrobky, taky jsem byla překvapená... Samozřejmě každému vyhovuje něco jiného... je spíše důležité pleť vyčistit a poté hydratovat a to přípravky, jaké vám sedí nejvíce...
    Také je celkem důležité jak se stravujete a co jíte... nejlepší na pleť je vitamin B tudíš pilukly Becomplex, dále ryby (na druhý den mám pleť jak mimčo) a různá semínka a oříšky například slunečnicová a oříšky vlašské...

    OdpovědětVymazat
  12. S tím B-komplexem musím souhlasit! Ale musí se brát bohužel dlouhodobě. Opravdu to zabírá, dokonce i na opary a rozpraskané koutky. Absolutně důležitá je důkladnost a každodennost. Řada pure nature od Oriflame je určitě dobrá volba, ty rollony jsou fajn, opravdu u mě zafungovaly. Masku bych doporučila spíš pell-off.

    OdpovědětVymazat
  13. Také je velmi důležitý pitný režim... vypít co nejvíce to jde, tělo se tak celkově čistí! Další typ... málo soli... sůl odvodňuje a tělo akorát vysušuje, pak také pozor na kávu a černý čaj! Také odvodňují a dokonce se po nich často tvoří uhříky. Nepotěším ani slečky, které rády konzumují alkohol, také odvodňuje a můžou se po něm tvořit pupínky!

    OdpovědětVymazat
  14. Ajaj, tak to porušuju asi všechno, snad krom toho pitného režimu :-) Jinak kafíčkář jsem na vrcholové úrovni :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem jednu dobu měla zelenou tyčinku s tea tree z Oriflame, akorát, že je v tom alkohol a mně to strašně vysušovalo kůži a možná to dolikvidovalo pupínek, ale vyrobilo krásný červený flek a podrážděnou kůži, která se pak samozřejmě taky odmítala hojit. Víc se mi osvědčil (taky z Avonu) gel s kyselinou salicylovou. Neštípe, nepálí, nedráždí, šetrně pupínek vysuší a zlikviduje. Ale ten krém mám taky ráda. Ale je fakt, že můj sem tam premenstruační pupínek se nedá moc pokládat za akné. Kdo má fakt problém s něčím, co lze diagnostikovat jako akné, toho teda Avon nespasí. Sama slečna přiznává, že nejvíc jí pomohla antikoncepce a kosmetika je "jen" udržovací.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!