úterý 13. března 2012

Můj (skoro) každodenní make-up

Musím se přiznat, že jsem po dlouhé době trochu změnila své "zkrášlovací návyky". Dneska vám chci popsat, jak se tedy nejčastěji maluji.
Místo obvyklého tekutého make-upu (Dermacol Long Stay Caviar - ten teď používám jen sporadicky) jsem začala používat Minerální Pudrový Make-up z Avonu. Ten používám následovně: Na pleť vyčištěnou pleťovou či micelární vodou si dám svůj oblíbený krém. Dále všechny nedokonalosti (jako je začervenání pleti na tvářích, na které docela trpím, či nějaký ten pupínek..) zakryji korektorem (teď používám buď Affinitone od Maybelline nebo Essence Stay Natural). Pak si dám malé množství minerálního make-upu, který aplikuji kabuki štětcem z E.L.F.
Pak přichází na řadu troška bronzeru (pro zeštíhlení obličeje) - NYC, odstín Sunny; dále tvářenka - teď mám nejradši tvářenku z E.L.F. odstín Coy.
Pak oční stíny. Už delší dobu používám pořád ty samé, všechny jsou to mono stíny od Essence - odstín č. 22 Blockbuster (jako "základní" stín na celé víčko), pak odstín 43 Mystic Lemon (pro rozjasnění pod obočí a do koutku oka), dále č.09 Get Ready (do záhybu oka) a nakonec č.35 Party All Night (také trochu do záhybu oka, a následně ho trochu rozmažu - pro pěkně projasněný pohled). 
Musím říct, že s mono stíny Essence mám velice dobrou zkušenost. Vydrží mi dlouho i bez báze - já si dávám na víčko kapku korektoru; a vydrží dobře pigmentované celý den.
Na obočí používám jakousi sadu od Essence (Eyebrow stylish set), kterou si kupuji už několik let. Jsou v ní 2 matné stíny - světle a tmavě hnědý. Já používám ten tmavý.
Pak řasenka - teď mám nejradši Essence Big Lashes (Volume Curl), a úplně nakonec rty. Záleží, jak moc si namaluji oči. Buď si dám jen nějaký balzám na rty, a když chci pusu zvýraznit, použiji rtěnku-teď jsem se zamilovala do Astor č.115, jinak používám většinou růžové rtěnky (je zajímavé, že posledních pár měsíců jsem nějak zavrhla lesky na rty. Teď pro mě existuje jen rtěnka nebo balzám).
Zde foto se rtěnkou Astor 115. Byl to pokus o francouzský styl (tmavá rtěnka, zbytek líčení nevýrazný, vlasy učesané-neučesané, jednoduché oblečení)....no nevím jak, jestli je to dobrá volba :D

Doufám, že vás tento článek nenudil :))

24 komentářů:

  1. Zajímavé, že na té první fotce vypadáš úplně jinak než na té druhé. Asi to dělají ty vlasy, možná ta rtěnka.. každopádně tahle tmavá barva ti sekne, je to hodně sexy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no hlavně ty vlasy, culík totiž dokáže obličej dost "změnit". Ale ta rtěnka na tom má asi taky nějakou zásluhu:)) a děkuji

      Vymazat
  2. tmavá ti ide! ja osobne uprednostňujem výrazné pery pred výraznými očami :) nie každý má na to "gule" , takže je to tak trochu "originálne" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na to mám "gule" až teď, ale jsem za to ráda :D Kdysi jsem si třeba rty přetřela tmavší rtěnkou a šla ven, ale po půl hodině jsem si ji stejně setřela, protože jsem se v tom necítila. Teď už jsem si zvykla :))

      Vymazat
  3. Ta výrazná rtěnka na tobě vypadá skvěle:-) Já mám taky raději výraznější rty než oči:-) A máš fakt super obočí!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj, poslednu dobu rozmyslam nad essence obocim, neviem ale, ta farba je hneda, alebo cierna? potrebujem ciernu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je (bohužel) tmavě hnědá, ale když si ji dáš víc, tak vypadá jako černá...

      Vymazat
  5. Vazne, akoby islo o dve odlisne osoby! :) Podla mna ti viac slusi ten prvy styl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aneb jak vypadat jinak snadno a rychle :D Jinak na obou mám stejný make-up, rozdíl je ve vlasech a ve rtěnce.

      Vymazat
  6. aj ked ja tmavu nemusim na tej fotke ti ide, viac ta zvyrazni!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. sluší ti to a dělá tě ten druhý styling zajímavější:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten rozdíl v obou fotkách je fakt velký, aspoň je vidět, co zmůže účes a rtěnka. Víc se mi líbí tvůj první look, je takový přirozenější. Ale ten druhý je taky perfektní, úplná femme fatale :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Na tý první fotce ti to moc sluší! Hrozně se mi to líbí, ty stažený vlasy, obočí, oči... všechno:D. Jinak mě zaujala ta část o zeštíhlení obličeje - co takhle nějaký post o aplikaci bronzeru pro zeštíhlený? jak pro blbý, třeba s nákresama... prosím prosím :)

    http://sweetlittlesuzie.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. to obocie ti zbytocne robi hrubsie crty tvare...urcite by som ho urobila uzzsim :) inak skvela fotogenicka sumerna tvar :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi krásná na té první fotce, sice je na mě to obočí výrazné ale sekne ti to. Víc tvých fotek!:D

    OdpovědětVymazat
  12. Na té druhé fotce jsi taková výraznější, jen se mi moc nelíbí to extratmavý silný obočí, ale moc ti to sluší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obočí mám na obou fotkách stejné :)) a světlejší barvou si ho "dodělat" nemůžu, protože by to šlo moc poznat, ale díky za názor :) a jinak musím říct, že silnější obočí se mi líbí 100x více, než uzoučká čárečka

      Vymazat
  13. Ta poslední fotka je super,ale to už jsem ti vlastně psala! Hrozně ti sluší tmavé obočí a výrazná tmavá rtěnka!

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělé......opět umírám nad tvým obočim :)))

    OdpovědětVymazat
  15. Wow, na první fotce vypadáš jak anděl :-D. Jsi kočka. Taky plánuju zkusit minerální makeup :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!