pátek 9. března 2012

Bourjois Lak na nehty 10 DAYS -Hot or Not?

Oficiální obrázek odstínu číslo 13.

Možná už jsem s těma lakama na nehty trochu nudná, ale o tomhle vám prostě říct musím.
Chtěla jsem si koupit nějaký dražší lak, protože jsem naivně věřila tomu, že dražší = lepší. 
Typický lak z Essence za 30 Kč mi vydrží na nehtech zhruba 3 dny. 
V parfumérii mi padl zrak na tento od Bourjois, který sliboval, že vydrží až 10 dní!
Mám ho v odstínu 13 - v lahvičce moc hezká růžová barva. Jenže!
Barva není krycí, ale spíše perleťová (a to, vážení, nešlo ve světle parfumérie poznat). Perleťové laky obvykle vůbec nekryjí a vy si musíte dát aspoň 4 vrstvy, ale barva jakžtakž vynikla (ano, přesně 4 vrstvy laku mám zde na fotce, a pořád to není úplné krytí).
A výdrž? 
A Bourjois mi  vydržel na nehtech (bez nadlaku) 3 dny (kde je těch slibovaných 10?!)
A to prosím stojí nějakých 180,- Kč. 
Každopádně teď ho mám na nehtech znovu. 4 vrstvy a nadlak (takže lak schnul zhruba hodinu a půl, a pak se mi stejně otlačil o polštář).
Jaký je tedy závěr?
Tento lak  už si nikdy nekoupím! Jediné, co se mi na něm líbí je zkosený štěteček, se kterým se mi lakuje lépe, než s klasickým.

Ale pokud bych vám už měla doporučit nějaký lak od Bourjois, byl by to 1 seconde nail enamel.Kdysi jsem ho měla, stačily 2 vrstvy na plné krytí, a vydržel docela dlouho i bez nadlaku. A hlavně - rychle schnul. Takže příště se poohlédnu radši po tomhle.
BOURJOIS 1 Seconde Nail Enamel T15
1seconde nail enamel
A samozřejmě mě zajímá, jestli máte s tímto 10 days lakem nějaké zkušenosti, nebo s lakem 1 seconde.
A na závěr chci dodat, že značku Bourjois mám moc ráda, jejich stíny jsou úžasné a po jejich tvářence toužím už dlouho. Proto mě překvapilo, že nějaký jejich výrobek je k ničemu.

16 komentářů:

  1. Zkušenost nemám, ale to bych teda byla pěkně naštvaná být tebou :( taky bych podle lahvičky čekala sytou světlou růžovku s perleťovým nádechem:( za ty prachy škoda

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bych byla pěkně naštvaná. Proto si dražší laky nekupuju a mám rády ta od essence, mívám je maximálně dva dny, pak je přelakuju, aby se mi hodily k oblečení :D

    OdpovědětVymazat
  3. No já sem zatím do drazsich laku nikdy neinvestovala, protoze si nehty lakuji casto , ale jak vydim stejne to nema cenu :D

    OdpovědětVymazat
  4. taky jsem si myslela, že dražší=lepší... nevim no, mě na nehtech vydrží všechno jenom chvíli, ať je to Essence, Astor, OPI, Essie, China glaze...

    OdpovědětVymazat
  5. ..super barva a super štěteček...!Jsem tvá nová členka...

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem taky na ty nejlevnější laky víc než 100 za lak nedám... ale nic si s toho nedělej taky se mi to už párkrát stalo.. :)

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. 1 seconde lak poznám, kúpila som si ho pred 4rokmi, keď to bola horúca novinka. A dojmy? Žiadna sláva. Mala som odtieň 379090 (http://www.ideal.az/files/shop/big16321275635437.jpg). Štetček je pre mňa zbytočne široký, trochu bol aj akože "obkusnutý", trčali z neho štetinky. Čo sa krytia týka, bolo treba naniesť 2 vrstvy. Výdrž nič extra, max. 3dni.
    Ja by som to asi nikomu neodporúčala, za tú cenu by som očakávala lepšiu kvalitu. Ale sto ľudí, sto chutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak souhlasím s tebou, že to žádná velká sláva nebyla. Za ty peníze bych čekala lepší kvalitu, ale 1 sec. byl lepší, než tento 10 days... a ty jejich zkosené štětečky - člověk se s nimi musí naučit, mě to taky dělalo problém si s ním nejdřív nalakovat nehty. Je pravda, že na malíček je ten štěteček moc velký...

      Vymazat
  8. Mám takové odstíny laků moc ráda, je super, ale já si většinou kupuju laky kolem 30kč v Tetě nebo DM, ty vydrží i bez nadlaku třeba 3 dny a navíc jich můžu mít za tu cenu plno :)je dobré vědět, že ani ty dražší nejsou bez chybičky


    http://queen-of-the-wonderful-land.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem ten typ, který neinvestuje do dražších laků, protože se bojím, že bych pak byla zklamaná a štvalo by mě to. Takže většinu z mé sbírky tvoří laky Essence, se kterýma jsem vesměs většinou spokojená.

    OdpovědětVymazat
  10. Uuuuf ještě, že patřím mezi lidi, kterým příjde i 60,- za lak hodně :-D A proto bych nikdy naštěstí nevyhodila za lak přes stovku a sice drogérkové laky nemají super výdrž, ale vždy jsem si myslela, že výdrž nemají ani drahé laky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím nadlakem snad vydrží déle. Každopádně to tam připíšu, protože ten nadlak mám teprve krátce. Ale nejvíc mě štve, že si musím dát 4 vrstvy, aby barva vypadala pěkně

      Vymazat
  11. Ten 10 dní mám taky akorát bílý a moc s ní spokojená nejsem, ta perleťová se mi moc nelíbí a 10 dní nevydrží. Mám od nich ještě lak z té klasické kolekce ve světle růžové a ten je taky transparentní, ale na nehtech vypadá strašně krásně a je to můj nejoblíbenější lak vůbec.

    OdpovědětVymazat
  12. Prave som objavila Tvoj blog a dostala som sa k prezeraniu produktov Bourjois. Musim vsak nesuhlasit s touto Tvojou recenziou :) Tento lak (odtien som este pozerala, mam uplne rovnaky) mi doniesla sestra ako darcek z Pariza a patri k najlepsim lakom, ktore mam. A mam ich velmi vela. Myslim, ze nikdy by som si sama tento odtien nevybrala, lebo predtym som ruzovu velmi nemusela. Tento lak je proste trvalka - mne velmi dlho na nechtoch vydrzi, kryje tak pekne, ze necht je prirodzene ako po francuzskej manikure. Krasne vonia, schne rychlo. Decentny, zensky, ale zaroven zvlastne vyrazny lak. Ak mi raz dojde (som v polovici), tak si urcite kupim jeho druhe balenie :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám laky od Bourjois velmi ráda. Ale všimla jsem si, že ačkoliv je to stejná řada, tak každá barva drží jinak. Například světle růžovej nic moc nevydrží, ale naopak mám dva odstíny červené a ty opravdu týden bez olupu vydrží a to dělám normálně všechno, myju nádobí, atd. Ale lak, který mě opravdu zklamal je Dior, který nevydrží snad ani jeden den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, taktéž se laku musím zastat. Mám tento růžový odstín a krytí mi přijde stejné jako např u essence (skladuju ho v ledničce a vždy důkladně protřepu).Vydrží mi neoloupaný pokaždé minimálně 3 dny, což je podle mne slušné,ci když s ním normálně vařím, myji nádobí, či uklízím. Speciální štěteček je dobrý na opravy. Těch 10 dní deklarovaných na obalu musí člověk brát vážně asi jako když se lak jmenuje 1 second :)

      Vymazat

Díky za komentář!