sobota 10. března 2012

Avon Clearskin Professional 3 kroky

Dnes vám chci představit 3 výrobky z Avonu z řady Clearskin Professional. 
Jsou to 3 kroky pro problematickou pleť. Výrobky jsou určeny pro dospělé, kteří se potýkají s problematickou pletí. Takže pokud je vám 17 a méně, tyto výrobky nejsou nic pro vás. Dospělá pleť s akné totiž potřebuje trošku jinou péči než problematická pleť teenagera.
Hlavní složkou těchto přípravků je zinek a kyselina glykolová, tyto složky umí proniknout do hloubky pleti. Zinek vstřebává přebytečný kožní maz, který ucpává póry a kyselina gykolová zlepšuje vzhled pleti a její texturu.
Krok 1. - Hluboce čistící peeling
Co má umět? Čistí pleť do hloubky, odstraňuje odumřelé buňky a uvolňuje ucpané póry a také předchází vzniku akné.
Co umí? Opravdu čistí pleť do hloubky. Já ho používám tak, že si dám trochu peelingu na obličej, nechám chviličku působit a pak ho smyju. Musím říct, že jde opravdu cítit, že působí.
Krok 2. - Čistící tampónky s kyselinou salyciovou
Co má umět? Čistí, tonizují a vyhlazují pleť, zklidňují ji a zjemňují
Co umí? Já osobně tento krok často vynechávám. Tampónky napuštěné kyselinou se mi zdají příliš "drastické" pro moji pleť. Rozhodně mohu potvrdit, že pleť čistí, ale nemůžu říct, že by pleť zklidnili a zjemnili.
Krok 3. - Pleťová emulze proti akné
Co má umět? Bojuje proti akné, odstaňuje barevné nerovnosti, zmenšuje póry a zmatňuje pleť.
Co umí? Tento výrobek mám z těchto 4 asi nejradši. Opravdu pleť zmatní, zmenšuje póry (ale žádná velká sláva to není), a bojuje proti akné (ještě nikdy se mi po této "kúře" neudělal žádný pupínek).
Závěr
Tyto 3 kroky se doporučuje používat každý druhý den. Já si je dopřávám jen jednou do měsíce, protože moje pleť není až tak problematická. Nechodím na žádnou kosmetiku, proto si chci pleť hloubkově vyčistit doma. Na to jsou tyto výrobky úžasné.
Rozhodně bych je nedoporučovala na citlivější pleť, protože jsou tyto kroky docela drastické a může dojít k přesušení pleti. Přece jenom všechny výrobky obsahují kyselinu.
 Ale věřím, že velice problematické pleti by pomohly. Mě pomáhají také :)
Celá sada výjde zhruba na 180,- Kč.


Máte s nimi nějaké zkušenosti?

8 komentářů:

  1. Avonu nijak neholduji, takže tyto produkty ani neznám... Nejdřív jsem se lekla, že při častém použití všech tří kroků to musí být pro pleť docela záhul, pak jsem si ale přečetla, že produkty používáš jen 1x měsíčně. Každopádně zajímavá sada za zajímavou cenu. Dají se pořídit i zvlášť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že ano, většinou jsou však v katalogu jako sada..

      Vymazat
    2. Děkuju :-) Každopádně moc zajímavá recenze!

      Vymazat
    3. Tak tuhle sadu jsem taky měla. A za mě teda rozhodně ne. Peeling měl moc hrubou texturu, ty čistící tamponky mě jen dráždily a ta emulze na moje akné vůbec nijak nepůsobila.

      Vymazat
    4. Hodně záleží na pleti... A jak často si tu sadu používala?

      Vymazat
  2. Mají nové balení, ale dřív jsem s touto řadou byla docela spokojená...

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze :) asi si tuto sadu taky brzo pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezká recenze. Já se Avonu spíš vyhýbám. Sice od nich mám v současnosti 2 peelingy, z nichž jeden mi docela vyhovuje, ale to je spíš výjimka. Většinou mi produkty nesedly.

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!