úterý 28. července 2015

Arganové zázraky

Nedávno mi přišla nabídka spolupráce s eshopem arganeol.cz. Zaujalo mě to, protože o podobných produktech jsem ještě nikde nečetla, a taky mě zajímalo, co to je za "zázraky". O arganovém oleji jsem už četla, teď je i jakýmsi trendem. Třeba i Rimmel má řasenku s tímhle olejem (btw. ta řasenka mě tedy vůbec nezaujala).
 
Bio Arganový olej 439,- / 50 ml
Olej používám převážně na obličej a občas na vlasy. Raději mám arganový olej od jiné značky (ještě o něm napíšu). Nevím proč, ale u tohohle mám pocit, že ho moje pleť prostě "nechce". Občas ho používám, zvlášť, když mám vysušenou pleť. Klasicky se aplikuje na vlhkou pleť (já si pleť nejdřív stříknu termální vodou ve spreji). Stačí ho jediná kapka na celý obličej. Ale raději ho mám na vlasy. Buď ho použiju před mytím, jako takovou masku na konečky, nebo před fénováním. Taky samozřejmě jen na konečky :) Balení má 50 ml, a myslím, že vydrží celou věčnost.

Šampón Hedvábný argan 189,- Kč/ 100g
Šampón vypadá jako mýdlo, a je ručně vyráběný. Pokud znáte šampuky od Lush, funguje to na podobném principu. Vlasy si namočíte, poté si vlasy jakoby namydlíte, vytvoříte pěnu a smyjete. Já mám s tímhle šampónem (i se šampukem od Lushe) problém, že mi neschne. Myslím jako ten výrobek. Když ho dám uschnout na mýdlenku, schne třeba cel týden. No nevím. Bojím se, že mi pak zplesniví. Možná by bylo dobré zkusit kousek ukrojit a šampónovat se jen s tím kouskem a zbytek uchovat někde v suchu, co myslíte?.

Ale to jsem odbočila. Vlasy umyje a nezanechává žádnou vůni. Čeho jsem se ale zprvu lekla bylo, že mi namydlené vlasy jakoby "drhly". Ale nějak jsem to přešla. Vlasy po vyfénování jsem měla trochu zasuchané, ale byly neuvěřitelně lehké a objemné. Tu zacuchanost si vysvětluju tím, že v tomhle "mýdle na vlasy" nejsou žádné silikony, které by vlasy uhladily, proto vlasy vypadají, že jsou zacuchané. Přitom se pak stačí akorát normálně učesat, a jsou zase v pohodě.  Konečky jsem měla ale trochu sušší, protože nepoužívám kondicionér, takže je třeba si pak do konečků dát trochu oleje. Ale jinak musím říct, že něco na těch přírodních šampónech je, protože jsou s nimi vlasy fakt neuveřitelně jemné a lehké. 

Co vy a agranový olej?

2 komentáře:

  1. Musím říct, že mě arganový olej zaujal a určitě bych ráda zkusila ten bio olejíček :)

    Se sluncem v zádech + VELKÁ LETNÍ GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  2. tento olej používam.je velmi dobrý,priam zázračný

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!