pondělí 23. února 2015

TAG 30 otázek

Taky moc nedělám, ale ten poslední, který proběhl českou blogosférou mě hodně zaujal. Ráda si ho čtu u ostatních, tak jsem se rozhodla, že ho nakonec udělám i já. Upřímně, mám ho připravený už asi měsíc, ale až teď se na něj dostalo :) Dejte mi vědět, jestli máte něco podobně jako já:) (Omlouvám se, že je tady různé písmo, otázky jsem si totiž psala ve Wordu, takže se to tady pokonilo a nejde to opravit).
1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Úplně první věc, na kterou si vzpomínám, byl klasický lesk s kuličkou, který měl na základce snad každý! A pak můj první pudr, ten byl od Miss Sporty a měl zelený obal. Pak jsem různé věci „kradla“ mamince, jako třeba paletku asi 50 stínů, kde byly snad všechny barvy, a každý den jsem si pak líčila oči jinou barvou. A pak jsem taky milovala značku Manhattan, od nich jsem měla skoro všechno – makeup, pudr, korektor, tvářenku a stíny.

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Perfektní řasenka by měla řasy prodloužit, zahustit a neměla by se drolit. To u mě splňuje má letitá oblíbenkyně Clump Defy od Max Factor, ale ještě o kapku lepší je 1 seconde od Bourjois.
3. Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Mám raději lehčí až střední krytí a na nedokonalosti si dám korektor. Nemám ráda příliš hutné a viditelné makeupy, se kterýma vypadám jako dokonalá maska. Mám ráda třeba Nude Magnifique od   L´oreál, který se dá hezky vrstvit.
4. Oblíbená high-end značka?
Já jsem z high-end značek asi nic moc nevyzkoušela, jen jsem měla od Lancome řasenku Hypnose drama a od YSL dvě rtěnky. Takže nemůžu tuto otázku zodpovědět. Ale pokud by mělo jít o pečující kosmetiku, zkoušela jsem několik vzorků krému od Clinique, a ráda bych si někdy pořídila plné balení.
5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?
Takových značek je víc, jmenuju tedy jen tři - Hourglass, MAC, Nars. Líbí se mi jejich obaly a na mém wishlistě je spousta věcí právě od těchto značek.

6. Oblíbená značka z drogerie?
Když se nad tím zamyslím, je to asi Maybelline. Jejich korektory a rtěnky mám dost ráda. A pak Max Factor, tak mám ráda jejich makeupy (které se u mě řadí k těm lepším). A pak taky Bourjois, i když ta je spíše v parfumériích. Ale i u takové Essence se dají najít skvělé věci za hodně nízké ceny.
7. Nosíš umělé řasy?
Nenosím. Měla jsem je jen jednou a vypadala jsem dost hrozně. Ale láká mě to zkusit znovu.
8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domova?
Jakýkoliv produkt na rty. Vždycky nosím minimálně balzám, ale nejčastěji jsou to rtěnky.
9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho?
To je asi rtěnka Rouge Volupté od YSL. Má přenádherný obal, krásný odstín, byla dost drahá a koupila jsem si ji ve Francii na Champs Elysées, takže má pro mě velkou citovou hodnotu. A je už skoro "dodělaná", takže teď už si ji šetřím. Pak je to ještě parfém Parissiene L´extreme, taky od YSL. Mám tam už na cca dvě stříknutí, takže si je šetřím pro nějakou speciální příležitost.

10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat makeup po jednom nebo jít na nákup jen jednou za čas a nakoupit produktů víc?
Je to jak kdy. Kdysi jsem bezhlavě utrácela za „kraviny“. Nakoupila jsem si hromadu levných věcí, které byly nakonec k ničemu. Teď více přemýšlím, co vlastně potřebuju, a snažím si kupovat trošku dražší produkty než dříve. A hlavně jsem se naučila kupovat si věci až ve fázi, kdy je opravdu potřebuju (třeba když už dodělávám korektor, až v této fázi si koupím nový. Akorát u věcech na rty je to jinak. Ty kupuju pořád :D).
11. Máš "kosmetický rozpočet" nebo utrácíš, jak se ti zachce?
Mám rozpočet. Snažím se ho nepřekračovat a teď jsem si na jednotlivé měsíce rozepsala, co budu potřebovat a co si koupím. Tak jsem zvědavá, jestli mi to vyjde.
12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Mám věrnostní kartičky skoro všude, a kdysi to byla moje smrt (přesněji řečeno mojí peněženky) :D Nakupovala jsem všechno možné, jen proto, že to bylo „zrovna ve slevě a já šíleně ušetřila“. Teď třeba využívám slevové kupóny, ale většinou jen na věci, které opravdu potřebuju.
13. Jaký typ kosmetiky asi nakupuješ nejčastěji?
Produkty na rty. Jsem prostě blázen do čehokoliv na rty, rty mám sušší, takže se pořád něčím "patlám". 
14. Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš absolutně vystát?
Asi žádná značka, kterou vyloženě nesnáším není.
15. Snažíš se vyhnout se určitým složkám ve složení (jako je olovo, sulfáty, parabeny,...)?
Snažím se, ale upřímně tomu moc nerozumím. Pochopím, když je na obalu napsané „praraben free“, ale nejsem chemik a nebaví mě studovat složení.
16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Z parfumérií mám nejraději Douglas (i když i tam mě jednou pořádně naštvali). Ale jinak jsou tam prodavačky, které opravdu umí poradit, a většinou jsou i milé.
17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svou rutinu?
Jelikož mám blog od roku 2010 (ach, jsem blogerská stařešina), tak jsem toho vyzkoušela hodně a ještě víc, a stále zkouším něco nového. Moje pleť tím upřímně hodně trpí, od toho co mám blog, se mi asi nestalo, že bych používala celý jeden měsíc jen jeden krém. No a pak to podle toho vypadá….
Poslední rok se snažím mít opravdu nějakou tu rutinu – používám v podstatě každý den to samé, ale liší se to dle stavu mojí pleti.

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Dove a jejich krémové sprcháče, nebo Yves Rocher.
19. Kdybys mohla od teď používat a nakupovat už jen jednu značku, jaká by to byla?
Asi Bourjois. Mají v nabídce všechno, co potřebuju. 
20. Jaká značka má dle tvého názoru nejpovedenější obaly?
Nejvíc se mi líbí obaly Yves saint Laurent. A pak takové minimalistické, jako má Bobbi Brown, NARS a MAC (i když od nich nic nemám, už jen kvůli těm obalům bych to brala :D).
21. Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?
Moc se mi líbí Blake Lively. I když blondýny jako takové moc nemám v lásce (pardon blonďaté čtenářky), ale ona je prostě nádherná. A hlavně pořád vypadá přirozeně, a není to „dokonalá maska“.

22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Já na eshopech moc nenakupuji, ale když už, tak dobrou zkušenost mám s parfums.cz.
23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
Na prvním místě je jednoznačně Chloe Morello (viděla jsem úplně všechny její videa, a koukám na ně pořád dokola), pak Casey Holmes, Essie Button, Carli Bybel, Camilla Coelho a z českých Get the Louk.

24. Máš ráda multifunkční produkty, jako stainy, lips and cheeks, shimmer bricks, atd.?
Jo i ne. Jsem ráda, když mám bronzer, který se dá použít jako stíny, nebo stíny, které se dají použít jako rozjasňovač.
25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Oční linky. S těmi mám fakt velký problém :D A to jsem je od svých 16 do 18 let nosila skoro pořád, pak jsem přestala a prostě už je neumím znova nakreslit pěkně. Teď je občas zkouším, většinous e snažím vytvořit jen tenoučkou linku, a nakonec vypadám jako blázen s tlustou linkou.
26. Používáš primer pod oční stíny?
Dlouhá léta jsem ho nepoužívala, ale v posledním roce ho používám pořád. A upřímně, rozdíl moc nevidím. Mám celkem suché oční víčka, takže mi na nich spousta primerů „cuckuje“, proto je pro mě kolikrát lepší dát si na víčko korektor a zapudrovat ho.
27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Většinou nic :D Čas od času použiju lak na vlasy a nějaká gel (v případě, že si dělám „ulízaný“ culík). Jinak právě nepoužívám nic (a možná proto mám tak krásné vlasy :D).
28. Co použiješ první - korektor nebo makeup?
Makeup. 
29. Zvažovala jsi někdy navštívit makeup kurz?
Zvažovala a zvažuji to pořád. Už mi chybí jen ty peníze na zaplacení.
30. Co na makeupu miluješ obecně?

Na líčení zbožňuji to, že se můžu udělat krásnou. Můžu pozvednout své přednosti a „schovat“ nedokonalosti. Líčení miluju, nevydržela bych se třeba 1 celý měsíc nemalovat. Dokáže to taky skvěle podtrhnout celý outffit, i vaši osobnost. 

4 komentáře:

  1. Hihi, připomněla jsi mi manhattan - ten jsem používala hodně v pubertě, u nás na malém městě se dal sehnat jen v lékárně :-) Rtěnka YSL chci taky zkusit, už po ní toužím hodně dlouho...
    Stars by Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, docela s těbou snad ve všem souhlasím (ačkoli jsem blonďatá čtenářka ;D). Také jsem dřív nakupovala blbiny, ale teďka už si na to dávám pozor :)) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  3. Youtuberky jako Chloe Morello, Carli Bybel a Camilla Coelho také hltám. Jsou pro mě velkou inspirací.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!