čtvrtek 28. srpna 2014

Essence eyeshadows....stojí to za těch pár korun?

Doma mám několik mono stínů do Essence (a některé mám ještě v jiných bydlištích, nebo jsem je už poslala dál). No a vlastně nikdy jsem na ně asi nedělala recenzi. 
Stíny jsou "rozděleny" do několika kategorií. Matné, metalické, třpytivé a holografické. 

Stíny s metalickým efektem
Kdybych vám měla doporučit pouze jeden jediný stín, byl by to právě jeden od Essence. 35 Party all night. Ten stín opravdu miluju, mám ho asi 3x (v každém bydlišti jeden haha) a používám ho dost často. Má krásný "finiš", je opravdu metalický, a dá se s ním vytvořit kouřové líčení. Jo, myslím s tímhle jedním jediným stínem to fakt jde, záleží, jak moc ho rozetřete. A drží a je prostě boží.
Třeba takový nazelenalý 45 Bcak to khaki vypadá taky moc pěkně, ale stejně jako ty ostatní odstíny co mám, vypadá pěkně tak dvě hodiny a pak odchází do věčných lovišť (prostě zmizí). S takovou bílou tužkou od NYX jako bází stíny drží lépe a i vypadají lépe. Ale pro mě je podstatné jak to vypadá bez báze. Každopádně takovou 19 Disco diva vám vůbec nedoporučím, stín má sice krásný odstín a dá se s ním pracovat, ale nemám ho ráda a nedá se vrstvit. Když si oko jednou přejedete, je tam stínů málo. Když ho nanesete znovu, dělá to fleky. Nevím... Prostě ee. no a 77 Sandy says hello není špatný, ale není ani dobrý. Používám ho jako rozjasňovač a třeba nad lícní kostí mi vydrží déle, než v koutku oka :)

Další jsou holografické a třpytivé stíny. Ty všechny dost práší, ale dá se to přežít. Holografické jsou celkem pěkné, mají zvláštní odstíny. Nejraději mám 43 Mystic Lemon, který už se neprodává, a to mě celkem štve. Je to světle zlatá barva, tedy pro mě (bedulku) ideální. Je výborný pro rozjasnění. 74 Peach beach je trošku oranžovější odstín, který teda používám jen občasně.
09 Get ready je třpytivá hnědá, ale není to nějak zvlášť pigmentované. To samé růžová 68 Strawberry ice cream. Ten taky používám občas pro rozjasnění lícních kostí. Ale jako stín je trošku nepoužitelná.
Mám ještě matný tělový odstín 22 Blockbuster, kterou vám ukazovat nebudu. Je to totiž takové nic v prášku. Je dobrý akorát pro ztrácení stínů, jinak k ničemu.

Co z toho všeho vyplývá? Některé odstíny mohou být fajn, musíte zkoušet a najít si "to svoje". U mě tedy vede 35 Party all night a 43 Mystic lemon. Ty jediné bych si opravdu koupila znova a znova. A co se týče balení, to je učiněná hrůza. Co byste taky za těch 40 Kč chtěli. Většina obalů se mi rozpadla. Takže pokud se mnou stíny cestují, jejich nejlepší kamarádka je lepící páska.
Pro ukázku jedno líčení s Party All night.

Co vy a stíny Essence? Ano či ne? Já osobně si myslím, že bych za všechny ty peníze, co jsem vrazila do těhle mono stínů, měla jednu hezkou paletku třeba od Sleeku.
P.S. po delší odmlce přibudou brzy nové recenze a příspěvky. Máte se na co těšit.

11 komentářů:

  1. Já mám od Essence akorát jeden monostín a použila jsem ho snad jen jednou a vůbec mě neoslovil. Takže Essence stíny klidně vynechám, ale jinak mám tu značku celkem ráda. Hlavně díky setu na obočí, rtěnkám a lakům na nehty.
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ta 35 vypadá skvěle takže díky za tip, ten si určitě pořídim :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Docela mě překvapilo, jak ty Essence stíny vypadají docela kvalitně a ty metalické jsou fakt luxusně pigmentované. Asi zase po nich kouknu, i když všeobecně nemám moc mono stíny v lásce. Vyhovuje mi spíš praktičnost paletek.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem teď dostala od kamarádky paletku se 4 stíny a jsem spokojená s barvama, až na to, že hrozně práší. Tyhle barvy, co máš ty se mi taky líbí :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem tedy s těmito stíny od Essence celkem spokojená. Musím říci, že je mám tedy zatím ve fázi testování, ale právě v srpnu jsem j eulovila v drogérce za 19 korun, tak jsem jich koupila více, než je zdrávo. Zatím jsem spokojená a to i s balením. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla celkem asi 4 stíny, z toho jeden jsem vůbec nepoužila a poslala pryč, na další dva se zatím nedostalo :D a poslední je právě taky Party all night, kterej jsem na sebe schopná jen narychlo hodit když musim během chvilky odejít.

    OdpovědětVymazat
  7. já a essence stíny? nedokázala jsem spoustě odolat, a proto jich také plno mám a jak jsi tu zmínila, některé jsou dobré a některé vyloženě špatné...ale určitě bych udělala líp, kdybych si ty peníze schovala a koupila si za ně něco kvalitnějšího :-)

    OdpovědětVymazat
  8. mám ten party a jeden khaki a olivovej, protoze se mi moc libi ty odstiny a s bazi docela drzej... dalsi uz neporizuju, nema to moc cenu

    OdpovědětVymazat
  9. Musím říct, že mi vyhovují. Nemám ráda výrazné líčení jak z cirkusu a od kolotoče, což nemusíte souhlasit, ale to hooodně pigmentované, i když podle mě přeceňované paletky Sleek jsou na den jak pěst na oko. Essence vždy víčko zabarví, jemně, nevypadám jak šlápota nebo cirkusačka a mně teda nemizí. Já Essence můžu :) a když vidím ve dne syté odstíny na sebehezčí holce připadá mi to na DENNÍM světle, nikoliv v místnosti, bytě, úplně hnusné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tvůj názor.:) Já zas nemám ráda nudu a šeď v ulicích, takže naopak ocením, když si někdo vezme jiné než hnědé nebo béžové stíny. Když jsou barvy vystínovány vkusně, vypadá to dobře. A někdy sama nosím divočinu jako je oranžová nebo zářivě zelená a vždycky mě někdo chválí, a neříká mi šlápoto nebo cirkusačko.:-P Marchie

      Vymazat
  10. Já několik stínu od nich mám a převážně jsem spokojená. Stejně si myslím, že nejdůležitější je báze, s tou mi snad drží jakékoliv stíny :)
    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!