pátek 1. srpna 2014

Mix-Remix všeho možného za poslední dobu

Nevím, jestli máte rádi random články, ale já třeba jo. Tak zase jednou po sto letech  je jeden takový na světě.


Poprvé jsem navštívila obchůdek Sklizeno. Mají se tam vyskytovat zdravé a hlavně tuzemské potraviny (no a taky že jich tam mají). Vybrala jsem si pleťový čaj a tyčinku čokoláda a ženšen. Tyčinka byla dobrá, čaj taky (i když zatím nevím, jestli teda na pleť nějak zevnitř působí, ale je pravda, že pupínky jsem dlouho neměla). Nevím jak vy, já sice občas do nějaké té zdravé výživy zabloudím a občas si i něco zdravého koupím, ale že bych to absolvovala každý týden to ne. Teď chci akorát začít jíst zdravěji, a hlavně potřebuju začít cvičit. Necvičila jsem pořádně několik let, občas se teda trochu protáhnu, ale to nestačí. Záda mě bolí, za krkem mě bolí, občas se ráno probudím s tupou bolestí hlavy i nohou a to jen díky tomu, že se mi asi všechny svaly zkrátily a já je neprotahuju. Ale začnu, čestné blogerské!

Můj přítel se stal minulý týden oficiálně bakalářem. Já mu k tomu ještě jednou a veřejně gratuluju a jen tak dál :-* Já snad budu Bc. za dva roky, prozatím jsem ráda, že jsem aspoň diplomovaný specialista (když už nic). Škola je pro mě celkem důležitá, takže se zase těším na konec září, kdy nastoupím do druháku. Nevím, jak to máte vy, ale já do školy chodím celkem ráda. I když mě některé přednášky nudí a i když mám občas pocit, že mi z toho učení praskne mozek. No a ještě malá poznámka k té promoci - překvapilo mě, kolik lidí (většinou holek) bylo dost špatně oblečeno na takovou událost. Myslím, že Ada z Módního pekla by si smlsla. Holčiny v extra krátkých šatičkách, bez punčoch, nevhodné doplňky. No nevím jak vy, ale já si dám na své promoci teda záležet na svém oblečení.

Byla jsem v Praze. Sice jen pár hodin, ale stačilo mi to. Byl to tak trochu spontánní výlet. Jela jsem s jedním rodinným příslušníkem, který měl v Praze jednání a vzala jsem s sebou i svého drahého milého. 


Praha je krásná, ale všichni ti lidi a podivná individua, co se tam pohybují, mi už po hodině šíleně lezli na nervy. Jo a taky holčiny v extra krátkých kraťáskách. Rozhodně mě nebaví se co 5 minut dívat na něčí zadek, ať je sebevíc hezký. V Práglu jsem něco i pokoupila, ale o tom zase jindy.




Knihy. Mám je ráda a vždycky jsem ráda četla. Teď se věčně vymlouvám, že nemám čas (protože většinou si před spaním pouštím malovací tutoriály na youtube, místo abych četla). Mám doma rozečteného Jo Nesba (Netopýra – kniha je mimochodem skvělá). A teď jsem si v Praze v knihkupectví koupila knížku Ženy z bloku 10. V tuto chvíli jsem sice na straně 40, ale vím už teď, že tuhle knížku prostě přečtu „jedním dechem“. Vždycky mě zajímala problematika holocaustu, viděla jsem spoustu filmů a taky přečetla nějaké ty knihy. Ale tahle mě zaujala proto, že je o lékařských pokusech, které vykonávaly na ženách v Osvětimi. O tom se nikdy moc nepsalo, ani nemluvilo. Nechvalně známý je doktor Mengele, který zkoumal dvojčata a konal na nich různá zvěrstva, a po válce si „válel šunky“ někde v Jižní Americe. Ale takových doktorů bylo o mnoho víc, a já jsem ráda, že se o tom můžu něco dalšího dozvědět. Rozhodně doporučuju si takovou (nebo podobnou) knihu někdy přečíst, k tomu si pak někdy zacestujte do Osvětimi (já už tam jednou byla a plánuju ho navštívit znovu), ať si uvědomíte, jaké hnusy umí lidi konat. 

9 komentářů:

  1. Hrozně se mi líbí tvé názory :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mam to stejne,problematika holocaustu me taky vzdycky zajimala a hlavne je to neco, o cem by mel kazdy hodne vedet (a vazit si pak toho,jak se mame). Takze diky za tip na knizku:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám random články ráda :-) pěkné fotky

    OdpovědětVymazat
  4. Random články jsou nejlepší :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za skvělý tip na knížku, určitě se po ní mrknu, neboť holocaust je téma, které mě vždy zajímalo.
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  6. to s těmi individui v Praze říkám pořád :D Prahu miluju, hrozně se těším, až se tam přestěhuju, ale ty lidi co tam někteří... to mě jako jediné odrazuje.
    na tu knížku musím mrknout, tohle mě hodně zajímá

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tip na knížku, určitě přečtu!

    A.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!