neděle 3. února 2013

Aneb jak jsem taky "ochutnala" pravé asijské BíBí

MISSHA CHO BO YANG
Jak již všichni víme, BíBíčka jsou všude okolo a celý blogerský svět je prostě žere. Mě žralo akorát to, že skoro všichni mají pořádné BíBí (myslím tím ty pravé, asijské) a já prostě nic. Moje peněženka totiž zeje prázdnotou, a všechno, co jsem si za leden koupila, byl chleba a pár instantních polívek.
Takže jsem jednou měla obrovskou radost, když mi přišla nabídka spolupráce od bbcreamshop.sk . Po ani ne dlouhém rozmýšlení, jsem měla jasno, co chci recenzovat. Vybrala jsem si Cho Bo Yang od Misshy. Zaujal mě zaprvé kvůli tomu, že o něm nikdo ještě moc nepsal (z našich českých „blogerínek“ to byly tak max. 2 holky), pak ten jeho šílený název (mamka tomu říká „čobol“) a nakonec pro to, že údajně velmi dobře kryje.

Nebudu vás dále napínat a přeju k tomu, co má tenhle „čobol“ vlastně umět.
Tenhle krém je speciálně vyvinutý pro potřeby zralé pleti (sakra, tu nemám, ale co už). Poskytuje středně silné krytí – při větších nedostatcích je údajně třeba korektoru. Dobře maskuje viditelné póry, vydrží celý den. Má pleť omlazovat a taky redukuje vrásky (to já zatím nepotřebuji), pleť má být silná a pružná (to se taky jen tak lehce nepozná), výtažky z nějaké houby dodávají pleti zdravý vzhled (ano, souhlasím), má taky zlepšovat stav různých kožních problémů (dodám info, až celý bébé dopotřebuji, jestli se mi třeba zlepšil stav mého čela, které je osypáno pupínky), a má vysoké SPF (30). 
Před a Po 
Co se týče krytí - je opravdu super. Zakryl i mé začervenání na tvářích, což zatím dokázal jen silně krycí Dermacol Cover a pak Dermacol Long Stay Caviar (a ten je na makeup taky dosti krycí). Na to, že je tento BíBí o dost lehčí a nezatěžuje pleť, jako zmíněné Dermacoly je to opravdu malý "miracle". Jinak na opravdu dost červené pupínky je třeba trochu korektoru. Kruhy pod očima taky zakryje, ale pokud je máte hodně tmavé, taky je potřeba zmízikovat je korektorem. 

Dá se sehnat ve dvou odstínech 01 a 02. Jednička je logicky světlejší, proto jsem si vzala právě tuto variantu. Musím uznat, že barevně mi sedí jako nic jiného! Já tak obecně vypadám jako zombie, a jeden z mých problémů je fakt, že kůži na obličeji mám o něco tmavší, než kůži na krku. Proto vždycky, když jsem si dala i ten nejsvětlejší makeup, vzhledem k mému krku to vypadalo tmavě. Prostě jako kdybych si neuměla vybrat odstín makeupu. Ale tady „čobol“ od paní Misshy mi ke krku dokonale ladí!

Co mě zaujalo, překvapilo a možná i šokovalo, bylo složení (nebo spíš některé ingredience). Je tam třeba jemně mletý prášek z jeleních parohů (ten dodává pokožce sílu), pak zlatý prach (který má redukovat výskyt nečistot na pokožce), no a pak nějaké čínské rostliny a houby s divným názvem apod. Já si tedy většinou složení výrobku nečtu (stejně tomu prd rozumím), ale teda jelení parohy mě trochu vzaly.

A můj celkový názor?
Sakra, je to boží věc a musím si nějak našetřit na větší balení (mám ho ve 20 ml, což mi asi moc dlouho nevydrží)! Moje pleť s tímhle BéBééé vypadá přirozeně, a to ikdyž je to dost krycí! Barevně mi taky sedí jak prdlýnka na hrnec, dále se moc nelesknu během dne (a to ani, když zapomenu na pudr), moje póry (které jsou široké jako půlka Ruska) nejsou viditelné na první pohled, jako se mi to stává u normálního makeupu a výdrž taky super. Co ještě dále musím ocenit je fakt, že nemám tolik červený nos. Abych to vysvětlila, když mám rýmu a musím smrkat, makeup okolo nosu se mi logicky smaže a můj nos pak vypadá jak od nějakého klauna. S paní Misshou to není takový hrůza. Samozřejmě se taky trochu setře, ale ne tolik, jako makeup (asi je to způsobeno tím, že na pleti prostě lépe drží). 
Rozhodně teď už chápu, proč většina blogerínek BíBíčka miluje.

Ještě mohu dodat, že 20 ml tohoto zázraku stojí € 17.35 (v přepočtu nějakých 444 Kč). (Pak jsem našla balení 50 ml na českých stránkách Misshy za 540,- Kč). 

Dále jsem ještě obdržela několik vzorků jiných BíBíček, takže se v brzké době můžete těšit na poznatky z testování a nakonec udělám asi nějaké velké porovnání :)

11 komentářů:

  1. no vypadá celkem přijatelně, ale ta cena teda přijatelná není.. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missha cho bo yang je jedna z nejdrazsich, ale treba missha perfect cover je skvely bb a ten je na 6 euro 20 ml (http://cosmetic-love.com), coz je luxusni cena. na ceskych strankach misshy stoji 179 + postovne, to je docela unosne pro nekoho, kdo nechce objednavat z korejskeho eshopu..

      Vymazat
  2. Podle tvého popisu je asi fajn, ale každému vyhovuje něco jiného... Článek jsi zpracovala moc hezky :) Já jsem zatím zkoušela akorát Hot pink od Skin 79 :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si jej objednala nedávno (ceny samozřejmě trochu jinde), tak by mi měl za chvíli přijít. Jsem moc ráda za ty swatches, jelikož jem si nebyla jistá, jestli by mi sedl, tenhle vypadá dobře žlutě :) Hledala jsem nějaký s vyšším krytím, tak jsem sáhla po tomhle, i když je mi taky zatím jen náct. Po téhle recenzi se na něj fakt těším a doufám, že mne tedy nezklame :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle mě hrozně láká, kdybych doma neměla 4 BB krémy, hned bych do něj šla...

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi pekná recenzia .. už dlhšiu dobu rozmýšlam o nejakom takom BB..

    http://catherinestyl.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá opravdu dost dobře. Až spotřebuju svojí armádu BB krémů, tak do tohohle půjdu! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. pěkná recenze,pravé BB bych taky moc ráda vyzkoušela, ale ta cena je bohužel vyšší :/ ale třeba za odměnu bych si to koupit mohla odměňovat se je potřeba, ať je to za cokoliv...:D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkná recenze! :)

    Právě na mém blogu probíhá giveaway o 30 dolarů do obchodu Chicnova. Budu ráda, když se připojíš. :)
    http://stylewithoutlimits.blogspot.cz/2013/02/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezká recenze, pravé asijské BBkrémy já mám ráda a ChoBo mám taky v plánu vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  10. Doufám, že mi někdy taky zbydou penízky na pravý BB :D zatím jsem se bez něj nějak obešla... ale hrozně bych chtěla zkusit :))

    jinak Tě zvu k sobě: http://janescolours.blogspot.cz teprve začínám, tak tam toho moc není :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!