neděle 9. ledna 2011

Dokonalá pleť díl 1.

Otázka -> myslíte, že si dokonalý obličej vykouzlíte drahými přípravky, nebo tím, že budete správně používat ty levnější??
Dokonalá pleť. To je věc, o kterou se snaží miliony dívek na celém světě. Ale docílit takové dokonalé pleti je docela jednoduché, zvláště když víte, jak na to.
Důležité je, se správně (a pořádně) odlíčit. Já sama patřím k těm, které by nikdy nešly spát s make-upem. Ikdyž jsem strašně unavená a vůbec se mi nechce, do koupelny k mým odličovacím zázrakům stejně zavítám.
Základní postup odličování -> nejdříve odlíčíme tampónkem oblast očí speciálními přípravky pro odličování očí.
Jakmile jsou oči odlíčené, vyměňte tampónek za čistý, naneste na něj odličovací mléko a jemně odstraňujte make-up, tvářenku a pudr z čela a tváří. Správný postup je svrchu – začněte čelem a postupně se s tampónkem dostaňte až k nosu. Nezapomeňte na vyměňování špinavých tampónů! Odličujte tak dlouho, dokud poslední tampón nebude zcela čistý. Na dočištění pleti použijte pleťové tonikum.
Také ráno by se měla pleť vyčistit. Opět odličovacím mlékem a pak pleťovým tonikem. Pokud jako já nemáte ráno moc času, stačí odličovací ubrousky.
A po důkladném odličování přichází na řadu pleťový krém. Záleží na vašem typu pleti, já používám hydratační. Pokud máte krému k dispozici víc, je dobré je sem a tam střídat.
A ještě k mé otázce. Opravdu nezáleží na to, jestli používáte výrobky Balea, Dior či Avon. Je to jedno, záleží pouze na tom, jakou máte pleť.
Tak a teď už jen zbývají rady, jak se "dokonale namalovat". Ale o tom až někdy příště.

12 komentářů:

  1. Já osobně s tebou souhlasím v tom, že není rozdíl mezi čištěním drahými přípravky a levnějšími, ale nesouhlasím s tím, že jen správným odličováním se dá vykouzlit dokonalá pleť. Od základky (tzn. asi 7 let) mám problémy s akné. Odličuju se každý den večer a ráno pleť čistím. Opravdu důkladně. S make-upem bych nešla spát nikdy. A přesto mám k dokonalé pleti daleko, bohužel. Ale buď ráda, že ti jen důkladné odličování stačí ke krásné pleti (kterou bezesporu máš), co bych za to já dala:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mi osobně přijde, že naopak když se večer neodlíčím, jen namažu antialergením krémem, tak mám pleť ráno o mnoho lepší.. :) Ale jako příklad bych se rozhodně neuvíděla :D

    OdpovědětVymazat
  3. Peťulka: ano, je pravda že lidé s akné mají péči o pleť o mnoho těžší. S tím já už poradit neumím,nikdy jsem s tím problém neměla. Mě trápí jen rozšířené póry, černé tečky a začervenání pleti.
    Susanne: pokud ti to pomáhá, proč ne:D ale já jsem pro jiný způsob

    OdpovědětVymazat
  4. nezalezi na tom ci budu pripravky drahe, alebo lacne, ale na tom, ci budu kvalitne a ci budu spravne vybrane podla typu pleti. pri odlicovani je taktiez dolezite odlicovaci tampon najprv prilozit a az po chvili zacat suchat, rozhodne nie drhnut ako spinavu dlazku. taktiez je dolezite pouzivat cistiace gely, lebo nic ine neocisti tvar dokonalejsie:)

    OdpovědětVymazat
  5. kdyby bylo tak snadné mít dokonalou pleť.. odličuji se naproto důkladně, ale stejně jsem si k pleti 'bez závad' mesela trochu pomoct.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak já taky nemůžu říct, že bych měla dokonalou pleť. To rozhodně ne, jen jsem chtěla nastínit první kroky, k jejímu docílení ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tak správné čištění pleti je důležité. :)
    Hlavně nechodit spát a mít na sobě make-up.

    OdpovědětVymazat
  8. "A ještě k mé otázce. Opravdu nezáleží na to, jestli používáte výrobky Balea, Dior či Avon. Je to jedno, záleží pouze na tom, jakou máte pleť."

    Tak to není vůbec pravda, porovnej někdy složení Baley a Dioru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda to nekdy je ale nemusi .Ja napr.pouzivala garnier na mou plet s akne a byl dooost blbej tak jsem si koupila biodermu z lekarny a je fakt super...;-)

      Vymazat
  9. každému vyhovuje něco jiného. Z toho, cos napsala bych pochopila, že člověk který používá Baleu, musí mít horší pleť než ten, který používá Dior. To je hloupost.

    OdpovědětVymazat
  10. ok, přesvědčily ste mě dámy, dneska večer se odlíčim;)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!