neděle 15. srpna 2010

Trpaslíkům zdar!

Boty s podpadkem či bez? 
Já osobně musím dát přednost botám na podpadku. A proč? Měřím 158 cm, takže jsem vcelku trpaslík. Moje boty mají podpatek většinou kolem 10 cm, s tím jsem nejvíc spokojená. Často mám problém v obchodě dosáhnout na poličku s jídlem nebo na věšák s těmi krásnými šaty, které se mi tak líbí...je to boj. Většinou chodím v podpadkách i po lese a na procházky - vím, není to zrovna dvakrát pohodlné, ale z tenisek mě začnou bolet nohy už po půl hodině, a v podpadkách třeba až po čtyřech. Ale taky si tenisky nebo baleríny občas vezmu. Ale řeknu vám, proklínám člověka, který vymyslel debilní dlažební kostky ("kočičí hlavy").
Malá výška má své výhody i nevýhody. Výhoda - můžete nosit podpadky a nemusíte se strachovat, že budete větší než váš přítel (pokud nechodíte s trpaslíkem); pokud se chcete ztratit v davu, není to tak těžké, a pokud jste blondýna, tak se vám v obchoďáku dobře hledají nízké ceny (to je vtip). A nevýhoda? Nikdy si nekoupíte kalhoty, které byste nemusela nijak upravovat (dobrá délka se dá koupit jedině v dětském, ale z vlastní zkušenosti vím, že s tímhle je taky problém, protože sice měřím jako 13ti leté dítě, ale má postava na 13 opravdu nevypadá), nedosáhnete na regály, a vždycky se o vás bude povídat ve stylu "Elis...jó to je ta malá.." :D
Díky bohu za tyhle boty. Sice stály dost a brzo se začaly "rozpadat" (znáte to - dlažební kostky), ale do podzimu semnou určitě vydží. Chodí se v nich úžasně.
Tyhle baleríny mám asi 2 roky - jsou jako nové, protože jsem je měla na nohou tak 3x a to ještě jen ve škole, kdy jsem v nich vydržela maximálně hodinu. Ale jsou krásný.

  • Kolik měříte vy? Jakým botům dáváte přednost? Máte taky stejně "blbé" problémy, jako já?

10 komentářů:

  1. A to jsem si myslela, že jsem se svýma 167 cm mrňous :D Každopádně lepší být drobek, než kobyla :D Oboje botky jsou perfektní, přesně podle mého gusta :)

    OdpovědětVymazat
  2. musím uznat, že ti tvých 167 cm můžu jenom závidět:) já na boty moc nejsem, a tyhle dvoje jsou moje nejlepší - ikdyž ty baleríny nenosím, tak se na ně aspoň dobře dívá :D mám křivé nohy, tak s nimi stejně vypadám divně

    OdpovědětVymazat
  3. ja meriam 170cm a milujem vyoké opätky-tak ako vravíš 10cm je v pohode.komplexy nemám,lebo moje kamošky sú všetky vysoké ako ja a všetky nosím high heels a aj keď chodíme pařiť tak u nás v meste veľa vysokých dievčat nosí opätky,takže žiadne komplexy:)

    OdpovědětVymazat
  4. meriam okolo 170 cm, neviem presne, a milujem nosiť tenisky typu Converse. baleríny moc nenosím, radšej nejaké na vysokom opätku do 1O cm, potom som vyššia ako všetci ostatní, a to mám veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
  5. no já na tom se svými 16o cm nejsem o moc lépe, než ty .. takže ano, zmám to přesně, těžko se nakupující kalhoty, poznámky typu "jé, ty jsi ta mrňavá" .. ale zas, co je malý, to je hezký ne? Zase jsme roztomilé : )

    jinak botičky jsou krásné !

    OdpovědětVymazat
  6. B.:taky bych někdy chtěla být vyšší než všichni ostatní, aspoň jednou bych ten pocit chtěla zažít:D
    Michi: vidím že mě chápeš :)

    OdpovědětVymazat
  7. já mám o 20cm víc než ty teda 178:D podpadky nosím, ale ne moc vysoké, bolí mě z nich nohy a neumím na nich moc chodit:D

    OdpovědětVymazat
  8. o malém vzrůstu mi něco vyprávěj :D já mám jenom 153cm a kdo ví jestli vůbec to.. Někdy mi doktorka naměří 153cm za rok zas 151, takže mám ještě hrůzu z toho, že rostu do země :D
    S botama mám problém.. dřív jsem nenosila podpatky, jednou jsem si je vzít musela a od té doby je zbožňuju♥ ale problém je v tom, že si nemůžu koupit kde jaké.. mám hrozné úzkou nožku, takže většina bot je mi kolem nártu široká..
    Ale tak už jsem si na to zvykla ;) a kalhoty?? S těma budu mít problém asi do smrti stejně jako s legínama a punčochama.. :D

    OdpovědětVymazat
  9. FuFu: no znám moc dobře :D ale mám taky trochu opačný problém s tím, že tobě jsou boty široké a mmě zase úzké :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jéje, já měřím 155cm a občas su ráda, občas ne. Jak píšeš. Lidi jsou k malým lidem takoví ohleduplnější, protože "su ta malá a roztomilá a co je malý, to je milý".
    Ale s těma kalhotama je to peklo. Už před 3 měsíci jsem si koupila úžasné gatě v CaA za 150,- ale pořád nejsou zkrácené :/ A občas se stane, že mi je maminka zkrátí vic, než by bylo zdrávo.
    Uměla jsem chodit na dost vysocích podpatcích, ale od doby, co mám přítele z dědiny, jsem musela začít nosit něco praktičtějšího a když jsem teď si po několika letech obula své taneční boty, málem jsem neudělala ani krok :D
    Máš moc pěkný blog;)
    Pipa

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!