pondělí 30. srpna 2010

I´m thinking about fashion...

Móda. Když chcete být styloví, měly byste mít dokonalý outfit, vlasy, make-up a skvělé doplňky.
Jak tak přemýšlím, málo kdy se mi stalo, že bych viděla (nebo že bych dokázala mít na sobě) všechny tyhle aspekty dohromady. (Ale jak říkám - "dokonalost neexistuje, jde jen dobře zahrát")
Když je člověk krásný, mělo by být jedno, jestli má na sobě šaty od Gucciho nebo pytel. Většinou první, čeho si na cizím člověku všimnete, je jeho oblečení.
Šaty dělají člověka? A co když člověk dělá šaty? Stane se krásná žena, která si obleče ošklivé šaty škaredou?
To, co nosíme na sobě, je pro dnešní společnost velice důležité. Z oblečení se občas dá vyčíst i povaha dotyčného.
Děláte si úsudek o člověku podle toho, co má na sobě? (Já občas ano, a často mi můj úsudek vychází).
Co si o tom všem myslíte? Je mi jasné, že máte módu rády (protože jinak to moje žvatlání tady ani nečtete), ale moc by mě zajímali vaše názory:)

4 komentáře:

  1. Zajimavy pocteni, ja urcite souhlasim s tebou a rikam, ze kazdy a to podotykam kazdy je svym panem, a bud se muze byt/citit krasny at uz ma na sobe gucci ci HM, stejne tak je to obracene, jde o vnitrni spokojenost sama se sebou a to, jak svym vnitrkem pusobime na lidi okolo nas.
    Dokonalost neexistuje, hlavne ne pro vsechny ve stejnou dobu, je to relativni pojem, a kazdy si pod tim ma pravo predstavit to, co predstavuje dokonalost v jeho svete, a ne v nekoho jineho. snad jsem se vyjadrila srozumitelne :)
    Ano, urcite obleceni dela dojem, a jestli nekoho primo podle nej posuzuji to asi ne,avsak jak rikam, dulezitym aspektem to urcite je, a cloveku to muze hodne napovedet o tom, jaky je dotycny zevnitr. Vlastne ja osobne takle modu beru - je to vyjadrovani navenek toho, co se skryva vevnitr :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak samozřejmě, že mě hned zaujme outfit ... přijde mi, že ani nejde si prostě nevšimnout co ten člověk má na sobě. Na každého podle mě dělá oblečení dojem a neříkejte mi, že ne! Je ale pravda, že někdy se člověk dost splete. Může být skvěle oblečený člověk a je to .... a zase naopak .... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si teda myslím, že oblečení si všímají obvykle jen ti, které móda fakt zajímá a baví. A těch asi moc nebude při pohledu na české ulice. Ledaže by jejich charakter byl kopií těch ostatních lidí stejně jako jejich oblečení.
    Většina lidí si všimne tak maximálně něčeho, co fakt mlátí do očí, ale jinak je jim to šumák. A pak je tu ta menšina, která módu prožívá a myslí si, že to tak dělá celej zbytek lidstva a že je všichni posuzují jen podle oblečení...

    OdpovědětVymazat
  4. já většinou sleduji obličej a vlasy, než oblečení. Na oblečení musí být nějaký výrazný detail abych si ho nějak všimla.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!