středa 11. srpna 2010

Brno pohledem módního maniaka

Brno je velké město, o tom není pochyb. A ve velkém městě žije spoustu lidí. Jsme v České republice, takže musím podotknout, že zde žije mnoho špatně-oblékajících-se-lidí. Ponožky v sandálech, šusťákovka, tepláky a značková halenka dohromady proto nemohou nikoho překvapit. Ale jednou za čas má moje srdce radost, když vidím někoho pěkně oblečeného. Ano, každému se líbí jiný styl, ale snad i metalisti můžou být pěkně oblečeni (ikdyž...asi ne).
Už jenom příjezd na hlavní nádraží vám ukáže, co tohle město z hlediska módy nabízí. Uvidíte spoustu bezdomovců (ti moc styloví nebývají), spoustu "obyčejných" lidí, kterým je móda u zadní části těla, a také několik stylových lidí.
Z mých posledních poznatků, kdy jsem jela asi 45 minut šalinou (tramvají :) ), jsem musela usoudit, že nejstylovější lidé tady jsou vietnamci. Viděla jsem mladý pár, kluk měl mentolově zelené triko a černé kalhoty a ruce papírovou tašku Louis Vuitton (už to mě zaujalo na první pohled, já nikdy žádnou papírovou tašku od Vuittona neviděla :D), a holka měla jeansové šaty, na očích pilotky od Ray Ban, na ruce hnědou tašku od Diora a na nohách semišové hnědé lodičky. Jaká krása, konečně se bylo na co dívat (ještě vedle mě seděla holčička v krajkových šatičkách a brýlemi alá moucha, byla moc roztomilá), protože tady toho k vidění moc není - když ovšem pominu páteční večery, a slečny v mini šatičkách.
Co mě ale zaráží je fakt, že oblečení, které bych si já na sebe oblékla jedině večer (jednoduše za tmy), si slečny oblečou ve 12 odpoledne, v době největšího horka. Flitrové triko a slunce = velká bolest očí, kdykoliv se na slečnu podíváte.
Stručně a jednoduše - je Brno stylové? Stručně a jednoduše - ne. Musíte mít velké štěstí, aby jste potkali někoho, jehož oblečení patří na stránky módního časopisu, nebo aspoň na stránky Lookbooku http://lookbook.nu/
ps. nepíšu o tom, jestli tady žijí pěkní lidé, ale o tom, jestli mají pěkné oblečení (abych případně někoho naurazila)

2 komentáře:

  1. No, tak přijeď ke mě na Kladno a to teprve uvidíš nestylové a nepěkně oblečené lidi!!Navíc sme prdel světa, takže asi si to dovedeš představit. Malá vzdálenost od Prahy? Ani to nedokáže lidi tady poučit.

    OdpovědětVymazat
  2. Celá Čr je na tom špatně se mi zdá :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!