úterý 12. ledna 2016

Čistící pěny

Dnes mám pro vás malou recenzi tří čistících pěn, které jsem nějakou dobu používala (a některé ještě doteď používám). Příspěvek jsem teda měla připravený už na prosinec, ale nějak jsem na něj zapomněla :D Takže vám ho přináším až teď. 
Karin Herzog - Proffesional Cleasing - Facial Cleasing Gel
Má čistit pleť a odstraňovat makeup. Používá se na mokrou či suchou pleť, a to tak, že si trošku gelu dáte na ruce a pak masírujete obličej. Pak se "setře" ručníkem, nebo vatovým tampónkem. Upřímně mi moc nevyhovuje, složení je totiž dost chemické (Petrolatum, Paraffinum liquidum, Glycerin, Cetyl alkohol, Polysorbate 80, Salicylic acid, Parfum). Připadá mi, že ačkoliv pleť vyčistí, tak ji dále tak nějak ucpe. Za mě to není na dlouhodobé používání, jelikož mám tubu 25 ml, tak si ji třeba vezmu s sebou na cesty.
P.S. Tenhle gel v normální velikosti (50 ml) prý stojí 69€!!! Což je neuvěřitelně moc. Za né nijak zázračnou věc. 

Mizon - Snail reparing foam cleanser - čistící pěna s filtrátem hlemýždího sekretu
Nelekejte se, ačkoliv tahle věc obsahuje filtrát z hlemždího sekretu, nemusíte se bát, že by se jednalo o nějakou nechutňárnu :D Je to úplně normální čistící pěna. Pokud značku Mizon neznáte (jako že já ji předtím taky neznala) - jedná se o jihokorejskou přírodní kosmetiku. Jejich specializací je právě onen hlemýždí sekret, ale  žádní šnečci kvůli tomu neumírají (je získávám přírodní cestou).
Tenhle čistič mi vyhovuje o dost více, než první zmíněný. Není to ani tak čistící pěna, jako spíš krém (tím chci říct, že je to dost krémová pěna :D). Používám ho tak, že si dám malé množství na ruku, napěním to s vodou a pak až aplikuji na obličej. Pak smyji vodou. Pleť je po něm taková pružná, vyhlazená, a nevysušuje. Doporučila bych ho i pro suchou pleť (já mám spíše smíšenou, je to jak kdy). 
Cena za 60 ml - 239,-, seženete krasa.cz ZDE

Neutrogena - Krémová čistící emulze pink grapefruit
Ze všech dnes zmíněných čističů, mám tuhle emulzi asi nejraději. Jediné její mínus je vůně - "smrdí" jako jar, nebo nějaký čistič na nádobí :D Ale dá se to přežít. Mám pocit, že nějak předchází černým tečkám, když totiž používám tuhle emulzi, mám jich méně. Celkově pleť hezky vyčistí a hlavně nevysušuje. Cena se pohybuje kolem 140,- Kč v drogérii. Kdysi jsem měla ze stejné řady i peeling (který byl super) a mycí emulzi (která ovšem nebyla krémová a trochu vysušovala). 

Používáte čistící pěny/krémy? Já je používám buď ráno (před krémem a nalíčením), nebo naopak večer (po odlíčení). Znáte nějakou ze zmíněných?

3 komentáře:

  1. Hned mně zaujal ten první (vzhledové), ale cena je teda pěkně mastná a výsledky teda taky nic extra jak píšeš. Škoda :/.
    Já znám Neutrogenu, ségra ji používala, ale mně zatím neoslovila. Momentálně si ujíždím na různých čistících mydelkách od Lushe :)

    OdpovědětVymazat
  2. glycerin nie je až tak zly chemický či ano? ten čistiaci krem karin herzog som tiež skušala mne sa najviac na ňom píčilo to že po vyčistení pleti vobec som nepotrebovala krém ako po ostatných čistiacich geloch:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám teďka z této řady od Neutrogeny zmiňovaný peeling a ten je vážně super :) Je pravda, že je trošku vůní jako Jar, ale upřímně mi to vůbec nevadí :) .. Ale opravdu po něm cítím, že je pleť vyčištěná a tak to má být :-) Nautrogena je fajn :))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!