čtvrtek 24. července 2014

Tea Tree olej aneb k čemu je to dobré

Poslední dobou mě začala zajímat trošku přírodnější kosmetika a také různé olejíčky. Na mém blogu o takových věcech ještě uslyšíte, dneska začnu asi tím nejzákladnějším olejíčkem, který asi i řada z vás používá.

Tea tree olej je přírodní antiseptikum. Dá se použít k ošetření různých problematický míst pokožky a Urychluje hojení, stimuluje imunitní systém pokožky a podporuje její prokrvení. Neobsahuje alkohol ani jód a má dlouhotrvající efekt.
My jsme ho měli doma, od té doby co si něco pamatuju :D Má totiž opravdu široké využití. Současná lahvička mi došla, takže jsem si pořídila novou. Cena je za 10 ml kolem stovky. Je to sice dost, ale vydrží opravdu dlouho.
Správně by se měl olej zředit s jiným olejem. To já ale nedělám, protože kromě olivového a slunečnicového oleje už žádný jiný doma nemám :D Já ho používám převážně na pupínky. V tom případě nanesu olejíček buď prstem, nebo vatovou tyčinkou přímo na pupínek, ten se vysuší a do dvou dnů je úplně pryč. Pomohlo mi to i na dost ošklivý pupínek, který se na mém obličeji usadil asi na týden. Zkoušela jsem na něj všechno možné, a zabral až právě Tea Tree olej.


Když jsem byla malá, pamatuju si, že mi s ním maminka natírala štípance od komárů, které hned přestaly štípat. Taky se dá použít i na vyrážky, řezné ranky, odřeniny, afty a opary. 

Tyhle oleje, které jsou samy o sobě dost agresivní, by si měly (hlavně citlivky) nejdřív odzkoušet, protože se může stát, že vám spíš uškodí, než pomůže. Nebo ho zředit, jak je psáno v příbalovém letáku.
Kromě značky Australian Bodycare ho vyrábí samozřejmě i jiné značky, třeba Dr. Popov, Dr. Müller, Skippy, Saloos a další. Cena je ale v podstatě u všech stejná. Pokud by vás zajímaly všechny možnosti jeho využití, koukněte SEM. A  abych nezapomněla, koupit se dá v lékárnách.

Co vy? Máte ve své lékarničce také Tea Tree olej? Na co ho používáte? :)

6 komentářů:

  1. jasně, používám na pupínky,opary, všechno možný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho také nedám z ruky, spolu s konopnou mastí je to nejuniverzálnější :)

    OdpovědětVymazat
  3. vidiš na opar mi to nenapadlo aby som hopoužila na buduce už budem vedieť, ja mam podobny s oriflame ale pochybujem moc o jeho schopnostiach, tento vyzera teda o dost lešpie:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší je kupovat Tea Tree olej právě v lékárnách :) A na ty opary působí taky dobře, protože opar dostatečně vysuší (a to samé dělá i Herpesin, který je vlastně jen na opary). Ale měl by se odzkoušet, může pak štípat, nebo nadělat nějakou neplechu

      Vymazat
  4. Tak na opar ani na štípance mě to použít nenapadlo, tak to si budu pamatovat a zkusím. jinak jsem ho koupila příteli právě na akné na zádech. Sice vždycky strašně držkuje, ale zabírá to :-)
    neposedarium

    OdpovědětVymazat
  5. Máme doma stejný...kupovaný hlavně jako prevence proti vším ve školce :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!