pondělí 21. července 2014

I´m blogger...

Když jsem se zařadila mezi TOP 13 bloggerů, kteří u Soni Skoncové vyhráli trička z její kolekce (celou kolekci najdete ZDE), donutilo mě to popřemýšlet, co to vlastně znamená - být bloggerem. Ačkoliv jsem vám původně chtěla tričko ukázat v outfitu, bohužel tomu dnes tak nebude, protože mě neměl kdo vyfotit a taky nejsem fashion blogger. Takže tak. (Outfit možná někdy jindy). Jinak vám ještě o tričku řeknu že mě překvapilo, že mi celkem sedí. A ačkoliv nejsem fanda velkých nápisů a potisků, tenhle je fakt krásný, protože iniciály SS vytvořily opticky zajímavý vzor. A nápis I´m blogger je příjemný bonus.
Třeba můj šatník ze mě blogera nedělá :D Spíš moje rtěnka, nebo bronzer. To jsem prostě já.

Co z bloggera dělá bloggera? Samozřejmě musí mít svůj vlastní blog, O tom žádná. Měl by mít taky konkrétní zaměření (a to buď na módu, kosmetiku, jídlo, cvičení, politika...témat je dost). Osobně nemám ráda blogy typu mišmaš. Je tam sice od všeho něco, ale taky od všeho nic. Jo, sice i u mě je kromě kosmetiky i nějaká ta móda, kdysi dávno jsem přece jenom chtěla být fashion bloger, ale přešlo mě to a přeorientovala jsem se jinam (zjednodušeně nemám ráda blogy, kde je pokaždé příspěvek o něčem jiném). Asi nikdy u mě nenajdete nějaké recepty, vařit neumím, a ačkoliv se snažím, moje jídlo není fotogenetické (aspoň, že je jedlé :D). 
Takže ráda se držím jednoho tématu (dle hlášky "čerte, drž se svého kopyta). Další věc jsou fotky a celková prezentace sebe sama. Díky blogu si můžete vytvořit vaše alter ego, někoho, kdo vás bude zastupovat navenek. Je jen na vás, jak se k tomu postavíte, jestli ze sebe uděláte blbce, nebo ne. Vhodná prezentace je základ. Ale neměli byste lhát. Já osobně si myslím, že třeba kosmetická blogerka by se někdy měla ukázat jak vypadá nenamalovaná, přece jenom by mě neměla nechat žít v tom, že pořád je tak krásně namalovaná a učesaná.
Další důležitou věcí, která děla z blogera dobrého blogera je jeho písemný projev. Jo, i já sem tam napíšu nějakou gramatickou chybu, moje věty nedávají smysl, ale to je (aspoň u mě) projev toho, že píšu tak, jak mi tečou myšlenky. Málokdy po sobě přečtu celý text. Když si projíždím staré "žvásty" a recenze, kolikrát se i divím, co jsem to vlastně poskládala za větu. Ale je to zajímavé, pozorovat, jak jsem byla schopná recenzi napsat v roce 2010 a jak ji píšu teď. Však se schválně podívejte sami, archív je napravo.
Když se s někým bavím o blogu a o celém to blogerském světě, půlka lidí má jasno. Taky si chce založit blog. Většinou bohužel jen pod vidinou toho, že jim sem tam příjde něco zadarmo k recenzi, nebo že budou pozváni na nějakou super truper VIP akci, kde se napapají a dostanou nějaký dáreček. Ale o tom to není vážení. Pro blog musíte žít, musíte mít nápady, být kreativní, musíte umět fotit, musíte se umět prezentovat. Teď ani sama nevím, jestli se tím vším řídím, ale jak říkám, dneska je to o přemýšlení o tom, k čemu blogování vlastně je. 
Takové kosmetické blogy jsou občas mojí záchranou, když si chci koupit nějakou novinku a nevím, jestli mi to sedne, jestli to fakt za to stojí, tak pročítám haldu recenzí a na základě jich se rozhoduju. A přesně proto tady jsme, abychom pomohli těm druhým.
Díky blogu ze sebe občas umím udělat tohle. A to se taky počítá, ne?

A ještě bych chtěla poděkovat krásné Soničce, za tuhle super výhru. A vůbec za to, že pořádala takovou soutěž.

5 komentářů:

  1. Spíš jsi ŠTĚTKA ! HNUS, JDU Z TEBE BLEJT ŠTĚTKO

    OdpovědětVymazat
  2. Hrubé anonymní komentáře dokáže napsat každý zbabělec ! Vždy se dá názor vyjádřit i slušně, ale někteří holt nemají slušnost a slovní zásobu na úrovni danou do vínku !
    Kdyby se každý raději zaměřil na sebe.
    Jinak...co se týče blogů, já mám ráda ten tzv. mišmaš.. Nedokáži se zaměřovat jen jedním směrem a na jedno téma. Mám ráda rozmanitost. Na druhou stranu chápu, že to nemusí vyhovovat každému :-)
    Přeji hezký den :-)
    http://mlcoftw.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně napsaný článek :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi to. Trochu mě mate, že tam není žádný člen jako I am a blogger, nebo I am the blogger, ale moje anglina je bídná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na vaření se vyprdni, bloguj o tom, co ti jde, jak píšeš, na recepty si zajdi třeba ke mně:-D Já teda nevím, od kdy máš blog.. Ale máš bohužel pravdu, v době, kdy já jsem zakládala blog, sponzorované recenze tolik nefungovaly, moc se to neřešilo.. Teď? Chodí mi i vzkazy od začínajících blogerek, prý jak na to, aby dostávaly kosmetiku zadarmo a že mají blog měsíc a pořád nic:-O No někdy čumím, jak puk, ale napíšu jen, že prostě nevím... Je to mazec no, ale tak každého věc. Ta poslední fotka je krásná, jsi hrozně pěkná děvčica:-D

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!