středa 4. června 2014

Rtěnkování - Rudá od Bourjois

Nedávno mě v trafice zaujal časopis OK!. Nikdy jsem tenhle časák neměla v ruce, ale zaujal mě kvůli dárku. Rtěnka od Bourjois z řady Rouge Edition, a to za 69,- Kč (samozřejmě i s tím časopisem). Nejdřív jsem pobrala odstín 01, ale paní u pokladny mi řekla, že je to jenom jakoby transparentní lesk, a že má ještě jedno číslo s rudým odstínem. No tak jsem hned sáhla právě po té rudé, protože rudou rtěnku nemám (a mít rudou od Bourjois za 69,- Kč se mi zdá dost fajnové).

Tento odstín je spíše teplejší. Což je pro mě dobré i blbé. Mám žluté zuby, takže bych měla volit spíše studenější odstíny s namodralým odleskem, ale celkově mi na obličeji sedí teplé barvy.
Rtěnka je fajn. Vydrží celkem dlouho (klidně i pár hodin s pitím a jídlem), a je na rtech příjemná. Barva je sytá, stačí lehká vrstva a stačí to. Mohla by být ještě o něco krémovější, ale pořád to není žádný "sušák". A šupinky na rtech omluvte, bohužel je mám pořád, bez ohledu na to, jestli si dělám peeling, nebo ne :-/
                                                             Věčný zdroj inspirace Audrey Hepburn

8 komentářů:

  1. K těm žutým zubům, pokud ti je rtěnka zvýrazňuje, spíš to není odstín pro tebe, zvlášť pokud ti jinak sedí spíše teplé barvy. Já potřebuji taky teplé barvy, a to všude - v líčení, vlasech, oblečení, doplňcích. Studené mi vůbec nesluší. A taky mám doma teple barevnou rtěnku, vedle které moje zuby vypadají jako pampelišky. Ovšem nedávno jsem si koupila rtěnku, která je úplně oranžová, teplejší barva to být už nemůže, a ona mi nejen sluší, ale zuby s ní navíc vypadají bělejší :) Tohle zažité pravidlo podle mě platí jenom pro studené typy, které obecně potřebují chladné barvy. Moje teorie, proč mi ta jedna konkrétní rtěnka nesedí, je, že je sice teplá, ale na mě moc tlumená. Zkus se na to taky podívat nejen pohledem teplá-studená barva, ale i výrazná-tlumená a světlá-tmavá. Na první pohled to všechno vybírání správné barvy zkomplikuje, ale když si v tom člověk udělá jasno, naopak to dost věcí zjednoduší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já bych řekla, že teorie o teplých a studených typech je v základu správná, je taky jistě hodně dobrý rozlišovat i sytý a tlumený barvy (mně osobně víc sedí zářivější odstíny než jemné pastelky), aby nám samy o sobě ty barvy seděly, nicméně pokud má někdo žluté zuby, tak mi přijde, že to prostě jakákoli teplá barva (i když bude mít správnou intenzitu vůči našemu typu) trochu zvýrazní.
      Jinak rtěnka je fakt krásná. Sice je to přesně odstín, který by konkrétně mně osobně vůbec neseděl, ale jinak výraznou červenou miluju.

      Vymazat
    2. Kdybych mohla, poslala bych ti fotku mých rtů v té oranžové rtěnce :) A to opravdu normálně nemám zuby jako padlý sníh (bohužel...).

      Vymazat
    3. upřímně, já nosím odstíny co se mi líbí a kašlu na zuby :D akorát u některých se pak snažím se moc nesmát a zuby neukazovat veřejnosti :D

      Vymazat
  2. Rtěnka je nádherná a i já mám často problém zvolit správný odstín, u některých jsem kolikrát až v šoku, protože nemám pocit, že bych měla nějak žluté zuby. Ale některé rtěnky mě umí přesvědčit o opaku :(

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    OdpovědětVymazat
  3. Tak časopis jsem nikde neviděla, tý jo :)) bych koupila hned! :)) Vypadá fakt skvěle :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Máš moc krásný tvar rtů! taky mám pořád šupinky na rtech, je to opravdu děs. Rtěnka vypadá moc hezky!

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!