neděle 4. srpna 2013

Modrooká lady

Řeknu vám jedno. Jestli jsem někdy toužila nějak vypadat, tak jsem chtěla být černovlasá a modrooká modelka. Bohužel vlasy mám hnědé, oči zelené a měřím 157 cm. Takže se to mým ideálům až tak moc neblíží. Ale modré oči mě fakt fascinují (zvláště je zbožňuju na chlapech, haha), tak proč to vlastně taky nezkusit? 
Čočky jsem si objednala z http://www.cockovnik.cz.
Musím říct, že všechno bylo neuvěřitelně rychlé. Čočky došly tak do tří dnů od objednání. 
Já mám čočky SofLens Natural Colors v odstínu Pacific a brala jsem si nedioprické v zakřivení 8,40 (to jsem si tipla) a stály 569,- Kč.

Čočky vyndáte z tzv. blistrů a můžete je vesele nasazovat. Já to nikdy předtím nedělala, a nasazení první čočky mi trvalo asi půl hodiny :D Nakonec to šlo a já jsem celkem čučela, jak vypadám jako modrooká. Musím říct, že se mi to dost líbí. Celkem nezvyk. Zvlášť nezvyk mít něco v oku. První hodinu jsem si připadala trochu jako slepá (holt čočku jsem si nedala úplně správně, tak jsem špatně viděla do stran :D). Ale naštěstí mi zas tak moc nevadí hrabat se ve svém oku, takže jsem si čočky poupravila a pak jsem viděla úplně bez problémů. 
Na fotkách to tak nevypadá, ale čočky jsou na mém oku tmavě modré. Jo a ještě jedna výhoda, čočky jsou plně krycí, takže moje zelená pod nimi nejde skoro vůbec vidět. 
V balení jsou ale jen ty blistry, a pokud vím, čočky by se měly uchovávat v těch speciálních "vaničkách" a s roztokem, a ani jedno nebylo součástí balení. Ty já jsem si teda nekoupila, a doma je mám pořád v těch blistrech, akorát se z nich ten roztok trochu odpařuje. Tak doufám, že mi čočky úplně nevyschnou, aby se daly ještě použít. Tyhle jsou totiž na 3 měsíce, a jsou pro příležitostní nošení (to znamená když jdu třeba na půldenní kafíčko a večer si je zase sundám). 

Omluvte prosím sníženou krásu této osoby... :D
Co vy a barevné čočky? Zkoušely jste?




15 komentářů:

  1. Asi prve farebne sosovky, ktore sa mi zdaju ako-tak prirodzene :) Ale urcite by som odporucala si kupit na ne specialny obal aspon male balenie roztoku, inak tie 3 mesiace urcite nevydrzia a mozu sa na ne dostat nejake infekcie. Som beznou uzivatelkou kontaktnych sosoviek, takze viem o com je rec :)
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Vždyť ty čočky je po vyndání z oka potřeba vyčistit, nejde je jen tak zpátky dát do původního obalu. Jinak v oku vypadají dobře - přirozeně.

      Vymazat
  2. Jsi krásně nalíčená na té poslední fotce.

    OdpovědětVymazat
  3. Wow to vypadá skvěle :)) A to líčení na poslední fotce super! :))

    http://style-and-smile.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Omlouvám se, ale to, co děláš, je nezodpovědné :( čočky Ti sluší a sama je miluju. Jenže je třeba se o to taky starat! Nějaké záněty a tak jsou to nejmenší, co se může stát. Pouzdro a roztok nutností, nejlépe i nějaký desinfekční gel na ruce. Čočky je třeba pravidelně čistit, měnit roztok po každém použití, ale toho je plný internet. Je spousta lidí, co roztok nemění, čočky přenáší, spí s nimi, i když to není ten typ atp. Nějaký čas jim to prochází a pak bum.
    Ten roztok, ve kterém čočky přišly, není na jejich uchování. Vlastně by se správně měly vyndat z té vodičky, minimálně na několik hodin (dle typu většinou 6-8h) je dát do roztoku na čočky, pak teprve nosit. Roztok Best View se dá za 50,- Kč/50 ml koupit i v Rossmannovi, takže to není drahá investice, pokud sedne.
    Většina lidí pak většinou argumentuje tím, že "já to tak dělám pořád, nic se mi nikdy nestalo" - a neuvědomují si, že jednou může. Jde o oči, tam není žádná péče přehnaná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Btw všimla sis malého zvětšovacího efektu čoček? Ten panenskovký pohled na nich žeru nejvíc :D

      Vymazat
    2. Přiznám se, že jsem předtím nevěděla vůbec nic o tom, jak se o ty čočky starat. Až pak jsem si na netu našla, že se to má nějak čistit apod. A ten roztok si asi koupím. Zatím jsem měla čočky na oku dvakrát, a je pravda, že bych je měla uchovávat nějak lépe, protože s mým zacházením mi vyschnou. Každopádně děkuji za rady a tipy :)

      Vymazat
  5. Nejsou moc přirozené :/ ale modrá ti sluší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé, to je nezvyk! Ale vypadá to fakt dobře, ačkoliv i tvoje přírodní barva očí se mi moc líbí. Já jsem barevné ještě nezkoušela, ale možná to udělám, vždycky jsem chtěla být hnědoočka.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to vypadá moc hezky. Zvlášť na tý poslední fotce ti to moc sluší :) Já bych si je asi nedokázala nasadit :-D I když bych se taky ráda viděla s jinou barvou očí :))

    Fczelkamaya

    OdpovědětVymazat
  8. Ach jo, každá chceme, co nemáme. Já se svou výškou (nikoliv však už šířkou, hehe) bych modelku dělat mohla a co bych za to hlavně v pubertě dala, abych měřila o 20 cm míň. Je docela traumatizující, že měřím o čtvrt metru víc než některé mé kamarádky... :)

    Čočky jsou moc hezké, taky jsem o nich uvažovala, ale bohužel mám hrůzu z toho, že bych si měla sáhnout na oko.

    OdpovědětVymazat
  9. Překvapivě vypadají docela přirozeně. Sluší Ti. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mne to netreba a celkom sa toho aj bojím :D ako to tam dať a tak :D ale vyzerá to fakt dobre ;)
    L a - S i s s i

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to já to mám přesně naopak :)) kluci se mi neskutečně líbí s hnědýma očima a jsem celej život silně otrávená z těch svých modrých :D ale ten roztok a pouzdro na čočky si okamžitě kup, uchovávat to v těch "blistrech" v jakých to přišlo je zahrávání si z ohněm :) jak ty čočky můžeš očistit? já nosím dioptrický a vím, že péče o ně je fakt důležitá, přeci jenom oko je poměrně citlivý a zároveň důležitý orgán, takže šup do drogerky pro roztok a pouzdro bývá u roztoku jako bonus :)

    OdpovědětVymazat
  12. tak určite by som chcela ja zase modrooká skúsiť hnedé oči, ale ja nie som na strkanie prstov do očí, ani za nič, inak obe farby ti svedčia a neviem sa rozhodnúť, ktorá viac :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!