pondělí 5. srpna 2013

Beauty blogger TAG

1. Jsou tvé vlasy od přírody rovné nebo vlnité?
Mám je rovné, ale pokud jdu spát s morkýma vlasama, tak se mi lehce navlní. A samozřejmě, že jako "rovnovlasec" jsem vždycky chtěla mít vlasy vlnité :D 
2. Barvíš si vlasy a jak často chodíš ke kadeřníkovi?
Vlasy jsem si barvila naposledy v roce 2010. A ke kadeřníkovi chodím jednou za rok, když už je to životně důležité :D Ale kdybych na to měla, chodila bych každý měsíc na zastřižení konečků. 
3. Nosíš ten samý účes každý den, nebo si s vlasy vyhraješ?
To je jak kdy. V těch vedrech, co teď jsou, mi nezbývá nic jiného, než nosit culík, nebo drdol. Protože jinak bych se usmažila. A umřela. A to byste pak byly smutné. 
4. Lakuješ si nehty na nohou jen v létě, nebo i v zimě?
No občas i v zimě. Ale to spíš, když se nudím :)
5. Jak dlouho ti ráno trvá, než se nalíčíš?
Standardně 10 minut. Pokud už si s tím vyhrávám, dostanu se tak na 15 minut. Jsem na sebe pyšná, že jsem svoje "dělání druhého xichtu" stáhla o velký kus času, protože kdysi jsem se malovala půl hodiny nebo rovnou i celou hodinu (nevím teda, co jsem si s tím xichtem dělala). D:
6. Líčíš první oči nebo používáš makeup?
V 99% si dávám nejdříve makeup, a pak líčím oči. A to jedno procento jsou případy, kdy si dávám nějaké extra třpytivé stíny, které dost popadávají na obličej. V těch případech si teda líčím nejdřív oči, a až pak si dodělám makeup. 
7. Sbíráš makeup, nebo kupuješ jen to, co potřebuješ?
Kdysi jsem byla blázen a měla jsem minimálně 5 lahviček makeupu a kupovala pořád nové. Je to ale blbost, protože jsem to samozřejmě nestíhala spotřebovávat a většina makeupů zoxidovala a byla prakticky nepoužitelná. Teď přemýšlím hlavou a mám jen to, co potřebuju (to je makeup na zimu a na léto (= světlý/tmavší), nějaký ten BB krém a tónovák). Co se týká jiné dekorativní kosmetiky, tak i v tom směru přemýšlím hlavou a nekupuju nic jen kvůli hezkému obalu, když vím, že to nijak nevyužiju (ale neříkám, že mě to neláká. Až budu jednou bohatá, nakoupím si milion věcí od Chanelu a YSL, protože jejich obaly jsou pro moje oko prostě božské!).
8. Jak často nosíš umělé řasy?
Měla jsem je jednou. Mám suprovou řasenku, takže takové věci nepotřebuju.
9. Líčíš se každý den?
Jak kdy. Záleží jak se mi chce, kam jdu, jak moc je vedro apod. 
10. Líčíš se i v případě, kdy jsi celý den doma s rodinou?
Většinou ne. To si dávám "no makeup day". Nechávám svou pleť volně dýchat. S upřímně, když se třeba 3 dny po sobě nenamaluju, mám pocit, že je moje pleť v o dost lepším stavu. 
11. Vyšla bys někdy z domu bez makeupu?
Nemám s tím problém. Do obchodu pro rohlíky chodím většinou "nenamejkapovaná" a nemám problém jít do kavárny na kafe taky bez makeupu. Ale záleží na mém subjektivním pocitu, někdy mám pocit, že mi to bez makeupu sluší, a někdy ne (P.S. máte to taky tak?) :D
12. Kolik drahých výrobků vlastníš?
Těžko říct, co se myslí drahým výrobkem, ale vezmu to podle sebe. Mám rtěnku YSL (ve Francii mě stála kolem pěti-šesti stovek) a měla jsem řasenku Hypnose od Lancome, která stála taky tak těch pět-šest stovek. 
13. Plánuješ si denně oblečení?
Když jsem chodila do školy, tak jsem měla v hlavě takový "rozvrh" co na sebe během týdne, aby se mi nestalo, že bych šla dva dny po sobě v tom samém. Ale teď, když je vedro, si stejně oblíkám pořád kraťasy a tílko. Takže už si nic neplánuju. A upřímně, teď pracuju v kanclu a nikdo tady neřeší co mám na sobě, takže si můžu vlastně chodit i v teplákách (ale to asi nikdy neudělám).
14. Jak často střídáš kabelky?
Kabelek nemám zas tak moc (achjo, potřebuju jít nakupovat!). Mám dvě velké, které nosím do práce, na výlety, a v případě, že s sebou potřebuju tahat milion (zbytečných) věcí. Pak mám svou oblíbenou menší kabelku z Manga, kterou si beru na kafíčka, diskotéky a tak. 
15. Kdy vstáváš a v kolik chodíš spát?
Nedávno jsem začala pracovat, a má pracovní doba je od 9 do 17 hod. To znamená, že vstávám v 7 a chodím spát kolem 23 hod. 
16. Jak často/kdy cvičíš?
Možná to bude znít nepředstavitelně, ale necvičila jsem už tak rok a půl. Ale mám v plánu brzo začít, protože moje tělo už začíná vypadat celkem "ochable". Ale mám výhodu v tom, že mi to stejně nikdo moc nevěří (jako to, že necvičím). A ten, kdo viděl mé nohy mi to neuvěří tím tuplem, protože mám nohy celkem chlapské a svalnaté (a to mě pěkně sere, protože v kombinaci s minisukýnkou a podpatkama jsou moje nohy celkem dost hrozné - připadám si jako nabušenej chlap v sukni :D).
17. Jsi pravák/levák?
Pravák. Ale jak s oblibou říkám, mám obě ruce levé :D
18. Jak jsi vysoká?
Otázka by spíš měla znít jak moc jsem malá. Jsem totiž dost malinkatá. Ono to na fotkách asi nevypadá, ale mám nějakých 156 cm. 
19. Kolika mluvíš jazyky?
Česky, ostravsky, brněnsky a trochu anglicky :D A kdysi jsem absolvovala kurz španělštiny, která mi dost přirostla k srdci. bohužel jsem už všechno zapomněla a tak si říkám, že se do nějakého dalšího kurzu zase přihlásím. 
20. Kolik máš zvířat?
Bohužel žádné, jen mi občas v pokoji proletí nějaká ta moucha a usadí se mi tu občas pavouček. Takže to je asi celý soupis mých zvířat. 
21. Čteš komentáře na blogu?
Jistěže, komentáře mám ráda, bez nich by blogování bylo úplně k ničemu. Je to přece jenom zpětná vazba. A upřímně jsem ráda i za "kousavé" komentáře. I někteří kritici mají v lecčems pravdu (třeba, že jsem udělala někde v příspěvku pravopisnou chybu). 
22. Vedeš si záznamy o produktech, které chceš vyzkoušet?
No, mám asi dvacet papírků, kde mám napsané, co všechno bych si někdy chtěla koupit. Ale zatím jsem skoro nic nevyškrtala, protože jsem jaksi pořád chudé děvče. Jo ta taky si tvořím obrázky v Polyvore (viz níže). Jsou to vlastně koláže produktů, vždycky od konkrétní značky, které bych chtěla v budoucnu vyzkoušet :)
23. Jak jsi přišla na název svého blogu?
Tak to, že se budu jmenovat "něco-lady" jsem věděla hned. Neboť spousta mých drahých kamarádů mi říkala Lady Elis. A na to minimalist jsem přišla tak, že jsem se snažila najít to správné slovo, které vystihuje můj styl (ono to tady původně měl být vlastně fashion blog). No a "minimalistický" bylo jasná volba.

12 komentářů:

  1. Ach jo, Ty jsi tak hezká... :D
    Jinak je pravda, že kdybych si měla vybrat jen pár drahých věcí, do kterých investovat, šla bych určitě taky do Volupté :)

    OdpovědětVymazat
  2. "nabušenej chlap v sukni" :-D Tak to mě pobavilo... No a ty jazyky taky :)

    Ty jsi maličká (dokonce o 2 cm menší než já a to jsem myslela, že to není nikdo). Podle fotek jsem si tě představovala hodně vysokou :) Ale tak, co je malé, to je hezké ;) Vím, o čem mluvím :-D

    Fczelkamaya

    OdpovědětVymazat
  3. pises ze mas super riasenku, aku?:)

    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Max Factor Clump Defy - http://minimalist-lady.blogspot.cz/2013/04/pani-max-factorova-aneb-clump-defy.html
      jsem s ní maximálně spokojená :)

      Vymazat
  4. super tag a krásna si na fotkách :)

    OdpovědětVymazat
  5. Můj blog se původně taky jmenoval Minimalist Lady. Pak jsem narazila na Tebe a musela se přejmenovat. :-) Moc pěkně zpracovaný tag. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný tag ! Občas jsem se i zarazila jak stejné to máme ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Super tag, "něco-lady" mě pobavilo:))

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký! A dost mě překvapila tvá výška, to bych nikdy neřekla, na mě působíš jako vysoká štíhlá holka z fotek :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký, a jsi moc sympatická (i tím, že jsi "napůl" brňačka:D)
    Taky mám dost svalnaté nohy, ale za to si můžu sama, protože cvičím dost často jak bláznivá, ale v podpatkách, na kterých ty svaly na lýtkách vyniknou ještě víc to vypadá fakt děsně :D
    A dřív "za mlada" na střední jsem se taky malovala strašně dlouho, nosila jsem příšernou masku :D Díky bohu, že jsem z toho vyrostla a postačí mi jen BB cream, řasenka a tužka na obočí :D A když jsem celý den jen doma a jdu jen do obchodu nebo tak, to by mě ani nenapadlo, něco na sebe patlat :D

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!