čtvrtek 18. dubna 2013

Ptám se PROČ ?!

Tmavý makeup
Většina evropanek jsou světlé typy. Možná až vybledlé. Já sama vypadám trochu jako vybledlý, mírně zašedlý zombík. Ale 90% kosmetických značek asi mají pocit, že Evropa se skládá pouze z opálených Italek, Španělek nebo různých emigrantů z Afriky. Bohužel, není tomu tak. Kdybych pravidelně navštěvovala solárko (což já fakt nedělám, sice jsem ráda opálená, ale fakt nemám prachy na rozhazování), tak by si makeup mohla koupit bez problémů. Vždycky si kupuju ten nejsvětlejší odstín makeupu, ale světe div se, ze všech těch světlých makeupů, co mám doma mi sedení snad ani jeden pořádně. Maximálně jeden BíBí krém, protože "BíBíčka" jsou dělané na světlé Asiatky, které obecně touží být ještě světlejší. Nu což, pravidelně si patlám makeup i na krk, aby nebyl moc poznat přechod. Ale je to celkem blbý. Protože jsem přeci kosmetická blogerka a pak mám špatný pocit, že bych asi neměla nikomu s ničím radit, když si ani neumím vybrat odstín makeupu :D Ale uznávám, dají se najít i světlé odstíny, ovšem musíte hledat dlouho, musíte mít trpělivost (takovou vlastnost já třeba nevlastním) a musíte věřit, že ten správný odstín fakt najdete. Proč?!

Podtón
Váš podtón může být buď růžový, nebo žlutý (nebo chcete-li chladný, nebo teplý odstín). Některé z dražších značek (MAC, ale i L´oréal) své odstíny makeupu dělí právě nachladný (C), nebo teplý (W). Ale málokdo si umí určit, jestli má "chlaďáka", nebo "teplouše". Já sama taky nevím, protože je na to milion způsobů jak si to určit, ale pořád jsem nezjistila, jestli jsem na 100% to nebo ono. Popravdě, většina makeupů co mám, jsou s růžovými podtóny, a nesedí mi. Sedí mi právě žluťáky. Takže bych měla mít teplý (žlutý) podtón. Ono to taky souvisí s barevnou typologií, ale jak jsem na ni kdysi byla, paní mi řekla, že mi sluší jak stříbrná, tak i zlatá, takže mi vlastně sluší všechno, a jsem úžasná a můžu si nosit co chci. Měla jsem radost, ale vlastně mi to zas moc nepomohlo :D Jak si určit svůj potón najdete třeba ZDE. Všechny tři kroky, které jsou obsaženy v článku jsem si zkusila, ovšem zjistila jsem, že podle jedničky mám podtón teplý, podle dvojky mám obojí a podle trojky taky. Takže jsem z toho blbá jak husa z flašky  a přeji vám příjemnou zábavu u zjišťování vašeho podtónu. Proč vám prostě třeba do rodného listu nenapíšou jaký máte podtón, abyste to nemusely zjišťovat bůhví jak ? :D:D

Kosmetické značky
O tom, že tu bude celá nová kolekce YSL, Chanelu či Dioru si můžeme nechat zdát.  Už od roku 2011, kdy jsem si ve Francii koupila rtěnku YSL Rouge Volupte no. 7, ji hledám v českých parfumériích. Nejenom, že rtěnky z této kolekce stojí aspoň o 300,- kč víc, než ve Francii, ale můj zmiňovaný odstín není. Není prostě nikde. Nebo třeba řada My skin od Essence. Mají nejlepší matující krém co jsem kdy vyzkoušela, ale u nás opět není k sehnání, a věřím že ani nebude. Hold si pak budu muset udělat výlet do Vídně. Nebo třeba MakeUpAcademy, kdyby byla v našich drogériích, věřím že by měli fakt dost dobré tržby. Ale to se taky asi nestane. Naštěstí jdou tu různé eshopy, kde seženete to, co v naší malé zemičce, řízené starým ožralou nikdy nebude. Tak je to samozřejmě i s oblečením, většinou tady je akorát odpad, co se nikde jinde neprodal. Hodí nám to sem, přilepí na to dost přepálenou cenu a můžou doufat, že si to nějaký český blbec koupí. Proč?!




21 komentářů:

  1. vybírání make-upu nesnáším, už tak mám sama problém poznat, jaký odstín si vybrat,ještě k tomu pod těma zářivkama... a když mi k tomu ještě za zádama stojí sekuriťák s výrazem "já-vím-že-to-chceš-ukrást", tak je to fakt super :D není se co divit, že potom doma kolikrát nadávám, co jsem to zase koupila....naštěstí už svítí sluníčko, tak snad brzo budu mít lepší barvu a nebudu vypadat jako týden stará mrtvola...do solárka taky nechodím - kvůli penězům, a taky z toho mám trošku strach,..

    jinak vůbec nevím, jaký mám podtón, nedokážu posoudit, jestli se mi k obličeji víc hodí zlatá nebo stříbrná, a když jsem v bílém ručníku, tak mi můj obličej připadá růžovo šedej, krása! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, ti sekuriťáci jsou nejlepší, vždycky mě akorát naštvou, že po nich řvu "že fakt nic krást nechci, protože tam mají velké kulové" a pádím pryč :D

      Vymazat
  2. Hehehe, joooo, ať uvádějí do RL jaký máme podtón! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsem se taky ptala PROČ??? :) Nejhorší na tom je, že když jsem chtěla koupit nějaký dražší makeup v Sephoře, měli tam jen „odstíny pro středoevropanky“ :/ když jsem neopálená nesedí mi naprosto nic. S výjimkou makeupu Sisley v odstínu nula. Ten ale stojí přes dva tisíce..

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo:/
    K tomu makeupu, taky jsem dost světlá v zimě, někdy misem tam nědo řekne, že vypadam nemocne nebo bledě ale s makeupem problem nemam, zkus mrknout treba na odstin Max Factor Xperience 75 Brown Hessian, ten mi sedi hezky, mozna je trosku tmavsi ale myslim, ze sedi dobre. Kdyby sis vzpomnela tak mrkni, maji fajn odstiny.

    OdpovědětVymazat
  5. Ve všem bohužel souhlasím. Make - upy jsou všechny tmavé, já jsem extrémně bílá. Zajímalo by mě, zda jim to prodávají i ve Skandinávii :)? A že je to tu předražené taky souhlasím. Více zkušeností mám s oblečením a musím říct, že jinde mají lepší výběr a buď stejné ceny, a nebo levněji. Je to na nic :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Na tyhle otázky se ptám pokaždé, když vkročím do drogerie či parfumerie...Hlavně teda s těmi odstíny je to bída :/
    Jinak jsem si nedávno založila blog, bude především o pečující kosmetice a kdyby měl kdokoliv chuť se mrknout tak budu nesmírně ráda :)
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. na to, PROČ u nás dělají tmavý make-upy se ptám neustále :D zrovna asi předevčírem mi dorazil další "BB" v odstínu 2 medium a to jsem si opravdu říkala, jestli jako vypadám jako černoška, když mi pošlou takovou hrůzu hnědou :D i když tak nějak tuším, že ani ta 1 by nebyla tak světlá, jak bych potřebovala. proto mám tak ráda pravé BB, skvěle mi sednou! :)

    OdpovědětVymazat
  8. nevis v jake drogerce ve Vidni by ta pletovka od essence mohla byt?v bipe ani v dm jsem ji nevidela:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pokud si dobře pamatuju, měli to v DMku. V Bipě Essence vůbec nemají.

      Vymazat
  9. Jako nejsem úplný alabastr, ale pleť mám světlou taky dost, obvykle beru nejsvětlejší typy makeupů a právě jsem si říkala, že světlejší holky mají asi smůlu. Ale většina mých kamarádek má zase tmavší pleť, osobně si myslím, že ta prodejnost těch odstínů je asi ok, ale nevylučuje to to, že si holky vybírají špatně. Nevím proč nejsvětlejší makeupy posílají jen na sever, tady by se pěkná řádka určitě taky prodala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a mimochodem, dlouho jsem tady nebyla a musím říct, že ta fotka v záhlaví je úžasná, jsi fakt nádherná.

      Vymazat
  10. dnes som zas otvorila jeden bb a už som len krútila hlavou, čo to zas je..ja však dúfam v pomalú zmenu...nie je to tak dávno, čo som bola v Paríži a kupovala som balenie veľkej Bioderma vody 1+1zdarma, vtedy som si hovorila, že o takejto akcii môžem nechať u náš len snívať a ani nie do ruka sa všetko zmenilo a teraz sú už takéto akcie aj u nás samozrejmé, tak snáď to bude podobne aj s inými firmami:/I keď náš trh je obmedzený počtom obyvateľov, takže asi jedine šporiť a nakupovať na dovolenkách ako to aj robíme a teda ešte v eshopoch:/

    OdpovědětVymazat
  11. Já si kolikrát tady u nás v Čechách připadám jako na nejvzdálenějším místě na Sibiři, protože se k nám spousta věcí ani nedostane, ale zaplať pánbůh za e-shopy, paypal a worldwide shipping :)

    OdpovědětVymazat
  12. Poslední rok si make-upy kupuju jen trochu dražší, aby mi nedráždily pleť, ale musím říct, že v Sephoře, MACu nebo Bobbi Brown je výběr odstínů poměrně velký. A to jsem bledule, která se ani v létě neopálí. V drogeriích je to teda horší, ale pár opravdu světlých odstínů jsem tam viděla. Jen to chce pořádně hledat a zkoušet, aby člověk pak nenadával.

    valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Dobré otázky bez možných logických odpovědí, protože některé věci tady opravdu smysl nedávají (ceny oblečení, kosmetiky, "kvalita" jídla atd.). Make-up naštěstí nepoužívám, takže to nemusím řešit, ale je mi jasné, že jednou ten den přijde a pak budu v háji, protože v zimě jsem dost světlá, ale s prvním sluníčkem okamžitě nabírám barvu dohněda.. Takže budu potřebovat tak celou sadu:) A na svůj podtón jsem nikdy nepřišla, testy bývají dost zmatené:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  14. starý ožrala :)) to jsi vystihla. ty ceny jsou fakt strašný, já v čechách ani moc do sephory nechodím, nemám ani krom toho náladu na sekuriťáky brousící za mnou jak honicí pes a taky na prodavačky, které vědí houby o tom, co tam vlastně prodávají... co se týče odstínů makeupu-nejsem až tak úplně bledá, ale přece jen ne zrovna opálená, sedí mi rimmel makeup 25 hours a tonovací krém od dermacolu, odstín biscuit. třeba to někomu pomůže :)

    OdpovědětVymazat
  15. jak probíhala ta typologie u paní? Docela by mě to zajímalo, taky jsem na ní byla a kosmetička to určila přesně na Zimu :-)

    OdpovědětVymazat
  16. dobrý článek, se vším souhlasím :)) to jsou jedny z mnoha důvodů proč to tady tak moc nesnáším.

    OdpovědětVymazat
  17. Máš žiarivé oči, podľa všetkého si ziarivá zima (bright winter). Na základe fotografií nie je možné s istotou určiť farený typ ale podľa mňa ti najlepšie pristanú intenzívne žiarivé výrazné čisté odtiene. Tvoja farebná teplota môže byt neutrálna až mierne chladná. Viem o čom hovorím, sama mám celkom podobné žiarívo zelené oči a tmavohnedé vlasy a moja pokožka a oči krásne vyniknú v intenzívnych farbách žiarivej zimy. Viac o farebnej typológii môžes dozvedieť na stránke odborníčky p.Beatky Oravcovej, "supervizaz net".

    OdpovědětVymazat
  18. Ziarivá zima je tam uvedená ako kontrastná zima.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!