čtvrtek 24. ledna 2013

Já a moje vlasy 2013/1.

Rozhodla jsem se udělat takový update toho, jak se starám o své vlasy (jeden příspěvek je třeba ZDE). Takže...začala bych tím, jaké moje vlasy jsou. Jsou celkem bezproblémové, mám je přirozeně lesklé a jediné co je trochu trápí jsou suché konečky. Co se týče barvy vlasů - to, co vidíte na fotkách je moje přírodní barva. Vlasy si nebarvím už nějaký ten rok a ani to nemám v plánu.  A ty světlejší odlesky, kterých si na mě můžete všimnout jsou taky přírodní, prostě mám takový svůj vlastní melír :D Mám vlasy tmavě hnědé, ale hází mi to takové nazrzlé odlesky, proto to vypadá zvláště. 
Jinak mi vlasy rostou rychle (možná až moc). Teď je mám tak nějak do pasu, a řeknu vám, není to žádná sranda (a to jsem kdysi měla vlasy pod zadek, haha). 

Co se týče šampónu a kondicionéru, používám teď ty, které jsem dostala ve Wella studiu. Zaujaly mě a jsem s nimi spokojená. Celá řada Fizz Control má vlasy uhladit, což se mi hodí, protože po umytí jinými přípravky mi ofina trčí do všech světových stran a složitě se upravuje. Ale s těmahle pomocníkama je to v pohodě. Jediné mínus je, že jsou vlasy trochu splihlé, ale to se dá taky snadno vyřešit. 
Zmizelý objem řeším buď Push-Up volume od Shaumy (ale bohužel tahle věc se dává na mokré vlasy, a pak se musí vyfénovat a mě fén odešel do věčných lovišť, ze kterých se už nevyhrabe), nebo pěnou od Welly, po které se vlasy fénovat nemusí a i tak vytvoří super objem (a neslepuje vlasy, juchú). A co se týče laků na vlasy, tak používám buď obyčejný lak od Balei, nebo tenhle nový od Welly (jo, zase Wella, a zase věc zdarma, ale nezabíjejte mě! Já to fakt testovala a jsem s tím spokojená). Každopádně abych to nezakecávala...tenhle lak vlasy neslepuje. Účes drží, ale je pružný! To znamená, že se vám trochu rozcuchá, když zafouká vítr, protože to neudělá takovou tu šílenou "helmu", jako třeba lak od Balei. No nevím jak vy. Jsou sice situace, kdy potřebuju aby "všechno drželo tam, kde má" - to řeším Baleou...a pak jsou situace, kdy si nakroutím ofinu, ale chci aby to vypadalo lehce nedbale a hlavně aby to vypadalo, že jsem si to nakroutila před 5 minutama - to řeším Wellou. Pokud mi tu zas někdo napíše, že ten lak stojí za prd...jo, pro někoho možná ano, ale já vím k čemu ho mám a svůj účel plní ;).

Na česání už nějakou dobu používám Tangle Teezer, který je fajn, ale občas vlasy elektrizuje. Když mám vlasy mokré, rozčesávám je hřebenem od Welly, který jsem taky dostala ve Wella studiu, a jsem s ním spokojená. A jak řeším ty suché konečky? Sérem s marockým olejem od Avonu, které mám opravdu ráda, a budu ho kupovat dál. Vlasy jsou po něm hebké a hydratované. A pak taky olejíček od CHI. Když jsem ho použila poprvé, byla jsem z něho nadšená. Vlasy byly ještě více lesklé, než je mám normálně, byly hebké...no prostě radost na ně sáhnout. Ale když jsem ho použila víckrát, "zázračný" efekt se nějak vytratil. Takže příště asi zkuším Biosilk, který je trochu recenzován trochu nadšeněji, než zmíněný CHI.

No a nakonec - mé nejčastější účesy. Nejvíc nosím vlasy v pleteném culíku na stranu, nebo si "vlnknu" ofinu a zbytek vyžehlím, no, nebo si vlasy navlním celé, ovšem tento proces je velice zdlouhavý a strávím s ním půlku odpoledne:D No a když je příležitost, čas a nějaké šikovné ruce, nosím i nějaký ten drdol...
Otázka dne:
Co vy a vaše vlasy? Jste spokojené? Jaký je váš nejoblíbenější účes?


12 komentářů:

  1. Aaaaa, tak ty vlasy fakt závidím! A umíš si je perfektně nastylovat :) Ten drdol je luxusní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ten drdol byl zrovna práce mojí kamarádky, to bych asi sama nezvládla :))

      Vymazat
  2. Nenávidím tě :D! Za ty tvoje skvělé vlasy :). Opravdu, jsou nádherné. Cop na stranu mám taky ráda, ale ještě mi pořádně nedorostla ofina (zatím mám nejkratší vlasy tak po bradu), takže mi vzadu vylejzají a vůbec jsou takové neposedné.

    OdpovědětVymazat
  3. Máš nádherné vlasy! Mně se poslední dobou nějak zbláznily, strašně se mastí, ale zároveň jsou i takové suché a doničené :/ A to nefénuju a pěkně dlouho už ani nebarvím. A nejoblíbenější účes je rozpuštěné vlasy, ale štve mě, že si je pak všude možně přivírám a tahám se za ně...takže většinou nosím culík nebo drdol a čelenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) Jinak o tahání a přivírání vlasů kamkoliv mi nemluv! :D Já se hlavně bojím, vždycky když jdu vařit (naštěstí to není často), že mi vlasy na tom našem plynovém sporáku chytnou a shoří...a taky si je v noci často zalehnu

      Vymazat
  4. Super, konečně jsem se dočkala :))
    Já mám teď s vlasy docela trable, mám je hrozně težký, tím pádem splihlý, a tak je nosím skoro furt v culíku/drdolu, protože prostě nevypadaj hezky.. A pořád nevim co s tím, do toho jsou i nějaký přesušený, no prostě nic moc.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš nádherné vlasy. Nehorázně ti je závidím.
    Já mám dlouhé vlasy a mám hezkou barvu (dle mě), to je super, ale nesnáším to, že jich nemám moc, kdybych je měla hustší, vůbec bych si nestěžovala :D

    OdpovědětVymazat
  6. mas krasne vlasky.. ja ich mam sice tiez dlhe, ale su vysusene a bez lesku.. cim som starsie tym mam horsie vlasy:/ ale aj horsie by to mohlo byt..:) marocky olej z Avonu mam tiez a bola som milo prekvapena, aky je dobry..

    OdpovědětVymazat
  7. Nenávidím tě :)!

    OdpovědětVymazat
  8. Ježiš jak já ti závidím :D Mně vlasy rostou hrozně pomalu, možná spíš vůbec. Kousek pod rameny se vždycky zastaví a dál už to bohužel nejde. Konečky mám suché i když používám všelijaké přípravky a masky, nic nepomáhá. Ale vždycky může být hůř, dokud nepadají, mám je i docela ráda :D

    OdpovědětVymazat
  9. máš nádherný vlasy, co bych za tak dlouhý dala:)
    moje jsou dost nekvalitní, ještě aby ne, když je barvím na blond :/ a moc mi nerostou, konečky se třepí a lámou.....ale od té doby co mám tangle teezer se to zlepšilo, alespoň si je při česání nevyškubávám:)
    CHI jsem nezkoušela, ale mám Biosilk a to je prostě zázrak, že i ty moje vlasy s ním vypadají hezky:)

    OdpovědětVymazat
  10. Máš krásně dlouhé vlasy i barvu! Taky si už pár let vlasy nebarvím a jsem mnohem spokojenější než dřív. Jinak vlasy mám bohužel od přírody kudrnaté a suché... Ještě ke všemu si je žehlím, takže dostávají zabrat. Ale snažím se o ně pečovat olejíčky a maskami a řekla bych, že vypadají den ode dne lépe :-) Nejčastěji je nosím rozpuštěné nebo v culíku/drdolu. Na doma si občas dělám cop, aby mi nelezly všude možně.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!