středa 9. ledna 2013

Drdol no. 2

Tak, teď vám ukážu druhou krabici z Claire´s s "kravinama na vlasy". Je to opět sada na drdol. Nevím teda, jak se zrovna takovému drdolu říká, takže ho budu nazývat třeba "motánek" :). (Na krabici je napsáno French Pleat. Tak se ten drdol prý jmenuje, ale já žiju v česku, takže přeloženo do češtiny to je Francouzské plisé. Jsem asi tupá, ale co netuším co je to plisé. Vy ano?).
Motánek vypadá dost dobře. Aspoň na slečně na fotce. Mě totiž nejde udělat, ať se snažím, jak se snažím. Asi mám fakt moc dlouhé vlasy, nebo jsem extrémně levá (B je asi správně). Každopádně, pokud má člověk třeba vlasy po ramena, půjde to rychle (myslím). 
Prostě si vezmete divně vypadající vycpávku (interní název hovínko. Pardon, ale fakt je ta vycpávka divná...) přiložíte si ji vertikálně na vlasy, motáte, zasponkujete a máte hotovo. Prej. Pak už jen stačí zapíchnout ozdobu s černýma peříčkama, doufat, že se při zapichování nevypíchnete třeba oko, a účes je hotov. 
Já teda nevím, na fotkách se mi to extrémně líbí, ale nevím jak na to. Asi se nechám ostříhat, abych si ten drdol mohla udělat. Máte nějaké rady, tipy, náměty co s tím? 

Krabice obsahuje "hovínko" - čili vycpávku, pak zase pinetky, sponky, hřebínek a jakousi ozdobu s peříčky.

Dá se z toho vytvořit něco takového (aspoň si to Minimalist Lady myslí).  Tyhle drdoly mi přijdou skvělé do společnosti, tím myslím do divadla apod. 
Tady pán ve video tvoří motánek bez vycpávky. Ale slečna má celkem krátké vlasy (pardon, ale vlasy kratší než na ramena mi připadají krátké :D). Vypadá to celkem rychlé a jednoduché. Ale my s dlouhýma vlasama bychom se s tím piplaly asi dost dlouho (ale možná by to šlo, ale nechci vědět, kolik bych musela spotřebovat sponek).

P.S. Našla jsem si co znamená plisé. Je to plošná textilie nebo jiný plošný tvar s uměle vytvořenými záhyby (díky teto Wiki, tak si mi zase jednou opravdu skvěle poradila). :D

Drdolům zdar!
A pokud se mi tenhle zámotek někdy v životě (při mé levosti) podaří, určitě vám o tom podám zprávu!

8 komentářů:

  1. Kolegyně v práci si ho taky pořídila a acč má krátké vlasy (na ramena), tak ji to taky nejde :-D chyba v matrixu, nejspíš :-D Ale láká mě taky, ne že ne...

    OdpovědětVymazat
  2. mě se nikdy nepovedl ani z vlasů pod lopatky, ani z vlasů k ramenům... těžko říct, kde je chyba, jako v rukách určitě ano, ale co se týká jiných účesů, tam jsem celkem rychle chytila grif

    OdpovědětVymazat
  3. "interní název hovínko" - elis, ty umíš pobavit! :D mě se to teda na krabici moc nelíbí, spíš ty třetí od spodu, to je takový víc free, míň ulízaný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měla jsem ke snídani vtipnou kaši, znáš to :D Kažodpádně doufám, že výjde nějaký ten sraz :)

      Vymazat
  4. Taky jsem si tu krabičku koupila a i další, ale tohle mi nejde. zkoušela to na mě kamarádka a vypadalo to celkem dobře, ale muselo by se to fakt natrénovat a jeden člověk to podle mě zvládnout nemůže..

    OdpovědětVymazat
  5. Tomuhle účesu se říká banán :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tyhle drdoly jsou strašně krásné a elegantní, tu vycpávku musím taky někde sehnat:)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!