čtvrtek 5. července 2012

Proč nosit podpatky - úvaha



Dnes to bude trochu povídací. Chci zveřejnit jeden článek, který jsem psala pro "PRO REBELKY". Bohužel spolupráce s tímto webem skončila, takže by článek nebyl nikdy zveřejněn. Já ho ale zveřejnit chci, proto si ho zde můžete přečíst (a kdo ho přečte až dokonce má u mě plusový bod.
Tumblr_m4dhoqla2n1qg3j6jo1_500_large



Většina žen a dívek odmítá nosit podpatky. Bojí se jich. Jsou přeci nepohodlné.  Ale mají spoustu výhod, a víš jakých?

1388343-9-1335534932275_large
Zdroj: We heart It
Většině mužů se podpatky líbí. A to už je celkem velký důvod je nosit, nemyslíš? Já osobně na podpatky nedám dopustit. Jelikož jsem velmi malá, jsou pro mě podpatky celkem nutností (bez nich nedosáhnu v obchodě na nejvyšší poličku pro brambůrky). Takže máme druhou výhodu – jsi v nich vyšší. Pokud měříš 170 a více, asi je pro tebe tento důvod celkem nepodstatný, proto přejděme dále. Podpatky umí krásně pozvednout celý outfit a hodí se ke všemu (když si pod „vším“ odmyslíš tepláky a podobné šatníkové vybavení na doma). Bílé tílko, džíny a podpatky = skvělý outfit. Šatičky, sukničky, overaly plus podpatky = skvělý outfit. Jdeš-li do divadla, nebo na jinou společenskou akci (třeba ples) jsou podpatky jakousi nutností. Viděla si snad někdy jít někoho do divadla nebo na ples v teniskách (chlapce samozřejmě nepočítáme)? Šla by si ty sama do divadla nebo na ples v teniskách? (Jestli sis odpověděla ANO, dál nečti. Nečti mé články raději vůbec, s tebou já nechci nic mít).

Další důvod - vypadá to dobře. Podpatky nohu krásně protáhnou, a ty pak můžeš vypadat jako dlouhonohá kráska (a přesně to se spoustě mužů líbí). Já ráda sleduji lidi kolem, a rozhodně se spíš otočím za dívkou, která si sebejistě vykračuje po dlažebních kostkách na jehlách, než za holkou v teniskách. Ano, podpatky mohou (a rády to dělají) uvíznout v mezerách mezi dlažebními kostkami. To není moc příjemné, a může to uvádět do trapných až komických situací. Ale co, jsme jen ženy a chceme se líbit, když už ti podpatek někde uvízne, opatrně ho vysvoboď a s úsměvem jdi dál. No, to už jsem lehce přešla k nevýhodám.

Nevýhod mají podpatky spoustu. Bolí z nich nohy. Za to většinou může špatně zvolená výška či tvar podpatků. Jestli jsi ve „vysoké chůzi“ začátečník, zvol botky na klínku, nebo na širokém podpatku. Lépe se na nich drží stabilita, a je malé riziko, že by ti podpatek uvízl v nějaké díře na chodníku.

No, dnes už toho bylo o podpatcích řečeno celkem dost. Třeba jsem tě přesvědčila k jejich nošení a třeba taky ne. Každopádně ti přeji dobrý balanc, málo zlomených a uvízlých podpatků kdekoliv a spoustu klučičích pohledů na tvé úžasně dlouhé nohy.

20 komentářů:

  1. Úplně s tebou souhlasím, mám to úplně stejně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný úvahový článek. Já mám podpatky ráda, ale zatím jsem spokojená s boty na klínku :)

    OdpovědětVymazat
  3. blbejsi clanek jsem dlouho necetl.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám podpatky moc ráda, ale mám radši širší než jehlový. Kamarádce se jednou ten jehlový podpatek zasekl do gumového ''koberce'' (nebo co to je : D) před Billou a udělala krok dopředu a ''koberec'' šel s ní : DDD Pak se snažila osvobodit a blokovala vchod obchodu : D Lidi čekali, koukali na ni a usmívali se : D A já jako ''správná kamarádka'' jsem stála bokem a smála se : DD

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je ukázkový příklad článku pro genderová studia. Holky, noste podpatky! Je jedno, že vás z toho bolí nohy..hlavně, že se v tom líbíte klukům :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo psáno pro mladé holky, které neměly podpatky skoro nikd na nohou. A hlavně by v nich měla umět chodit každá, která někdy chodí do divadla nebo na jakékoliv společenské akce. Protože dojít do divadla v teniskách je hnus, velebnosti!

      Vymazat
    2. Nechtěla jsem nějak útočit. Pár přednášek na téma gender jsem už slyšela, takže jsem to v tom hned viděla a musela komentovat :D
      Jinak já si podpatky taky ráda někdy vezmu, ale hlavně pro svůj pocit. A lodičky jsou na společenské akce nutnost, s tím souhlasím :)

      Vymazat
  6. Musím trochu souhlasit s Thetis :D

    Anna

    OdpovědětVymazat
  7. :D podpatky jsou super a vypadají moc hezky, ale už mám rozum, dřív jsem si nohy ničila často, teď už mám rozum, hold 6 km denně na podpatkách je 6 km...výhodou však je, že mě ani moc nebolí nohy rozedrané do krve:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nosím balerínky, kdž mám v plánu chodit dlouho. V podpatkách se asi 6 km ujít nedá:)

      Vymazat
  8. Já nemám ráda řeči typu "budeš se tak líbit klukům", "tohle se líbí chlapům" jako by to bylo nejdůležitější na světe. Jasně, chci vypadat hezky hlavně kvůli sobě, ale i kvůli opačnému pohlaví, ale právě z těchto článků číší, jakoby to bylo na prvním místě, jestli se za mnou nějaká osoba s penisem ohlídne.

    OdpovědětVymazat
  9. mám 170 cm a nosím podpatky furt,pokud nepočitám běhání nebo chození doma :D miluju je,není nad ten pocit když mate sukni nebo šaty a k tomu krásné boty,zvýší to i sebevědomí a ty pohledy někdy stojí za to :) za holkou v teniskách se málokdo otočí..

    OdpovědětVymazat
  10. Tie na obrázkoch sú krásne:)
    V pondelok mám promócie a akurát minulý týždeň som zháňala topánky k šatám, ale bohužiaľ všetky boli len takéto vysoké aj v tom neviem chodiť, je to na mňa asi až príliš vysoké alebo mi vadí tá zvýšená špička. Tak bohužiaľ som som bola nútená kúpiť si znovu také obyčajné sandálky s 5 cm podpätkom :D ale však čo už so mnou možno prídem do veku kedy sa v tom naučím aj ja chodiť :D

    OdpovědětVymazat
  11. je to poněkud zvláštněnPSANÉ ... ale v podstatě máš pravdu.

    OdpovědětVymazat
  12. Přijde mi to jako kopie článku z červencové ELLE. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten článek jsem četla a nechala jsem se inspirovat tím tématem. Ale kopie to rozhodně není, je to psáno mými slovy. Ovšem názor mám s tím pánem, který psal do Elle, stejný :)

      Vymazat
  13. v poslednej dobe nosím prevažne balerínky a pritom mám vysokých topánok snáď milión :DD ale som na ne príliš lenivá :D...priznávam - inšpirovala si ma týmto článkom ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Když je holka krásná, nepotřebuje podpatky k tomu, aby se za ní otáčeli kluci :o) a když hezká není, podpatky jí s tím určitě nepomůžou ... Navíc v týhle době má co nejvyšší podpatky a co nejkratší sukni každá 15tka v pátek v klubu ;o).

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!