sobota 30. června 2012

Opalovací výbava


Sun Dance - tyčinka na rty 20 
Téhle tyčince (balzámu na rty) nemám co vytknout. Je trochu mastnější a díky tomu zůstanou rty hydratované a zabraňuje se vysoušení.
Sun Dance - Voděodolné mléko na opalování s glycerinem, provitamínem B5, vitamínem E a výtažkem ze zeleného čaje, OF 20 (Střední ochrana)
Tohle mléko na opalování používám vždycky, když jsem na slunci jen chvíli (například jdu do města, nebo do obchodu). Nejsem sice na slunce nějak moc citlivá, ale pořád se bojím, že se s "dvacítkou" spálím. Každopádně ještě jsem se nespálila. Co je fajn je to, že mléko není nijak extra mastné, takže po namazání nevypadám jako natřená olejem.

La Roche-Posay - Ochranný krém na obličej UVA 20 pro citlivou pleť
Bohužel nemám žádný opalovák na obličej, pouze tento vzorek z LRP. Ale to nevadí, už se opaluju nějaký ten týden a pořád ho mám dost. Není nějak extra mastný, takže neucpává póry. Obličej jsem si díky němu ještě nespálila (často se mi stává, že si "připálím" aspoň nos).

Garnier - Olej na opalování OF 30 (vysoká ochrana)
Tento olej má dvě výhody - je ve spreji (což celkem urychluje a usnadňuje mazání) a také se rychle vstřebává (no dobře, je to olej, tak prostě budete chvíli mastní, ale sotva vylezete na slunce, vstřebá se). Používám ho buď když spěchám, nebo se na slunci chystám pobývat déle než půl hodiny.

Ziaja - Sopot Sun voděodolná mastná emulze na opalování SPF 50
Nejvyšší ochranný faktor používám, pokud se chci opalovat dlouho a nemám čas se chodit co půl hodiny mazat. Tahle emulze je vhodná pro velmi světlou nebo citlivou pokožku. Já mám většinu roku sněhurčinu barvu, proto se mi tahle emulze hodila zvláště na začátku opalování. Je to sice mastná emulze, ale nijak to nevadí, po chvíli se vstřebá. Teď (když už jsem trošku opálená) ji používám na místa, kde se snadno spálím (třeba na ramena, záda apod.) a ještě jsem se díky ni nespálila. 

4 komentáře:

  1. Zrovna před pár dny jsem pročítala testy opalováků a vtipné bylo to, že nejdražší nestály za nic, zatímco ten nejlevnější je porazil na plné čáře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ještě žádný drahý nikdy nezkoušela. A stejně si myslím, že je to složení více méně stejné. Proto si vystačím s obyčejným Sun Dance a žádnou Biodermu nepotřebuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám Nievu 6 nebo nic O:) :X nikdy se nespálím nastesti :)

    OdpovědětVymazat
  4. ta tyčinka na rty mě zaujala! slyším o ní už podruhé a nejspíš si pro ní dojdu :) a nějaký olej na opalování bych taky chtěla zkusit!

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!