středa 13. května 2015

ABCDEFG....ne, dnes jen CC

Tento produkt jsem chtěla hrozně dlouho vyzkoušet. Viděla jsem nejméně 50 recenzí na youtube (mezi favority ho má třeba Essie Button), a přečetla nespočet recenzí. A tušila jsem, že to bude přesně pro mě. No a jak to dopadlo se dočtete dále. 

Mám odstín 31 Ivory (což je ten nejsvětlejší), má žlutý podtón a řekla bych, že mi sedí dokonale, i když na zimu bych snesla ještě trošku světlejší.

Co bude asi pro dost lidí problém, je jeho konzistence. Je hodně tekutý. Něco mezi BB krémem od Ganieru (verze pro smíšenou pleť) a makeupu Nude Magique od L´oréal. Mě osobně to nevadí, a právě zmíněný BB krém a makeup mám velmi ráda. 

Co mě překvapilo je jeho krytí. Myslela jsem, že bude dost lehké, ale označila bych ho klidně za střední. A pokud ho navrstvíte, zakryjete snad všechno. Přece jenom označení CC má znamenat Colour Correction, takže by vám měl dokonale sjednotit pleť. A to mi dělá. Obsahuje tři korekční pigmenty. Samozřejmě pod oči a na pupínky je třeba použít korektor.
Tady mám jen CC krém. Jo a nelekejte se mě :D

Dále by měl mít hydratační účinky. Zprvu jsem se bála, že se s ním budu mastit, ale to se nestlalo. Pleť mám smíšenou, ale v poslední době se mi dělají suchá místa, a moje matující makeupy na mě vypadaly dost hrozně (protože suché místa ještě víc vysušily a zvýraznily). Tady s paní CC mám různorodé zkušenosti. Jelikož mám poslední měsíc pleť na můj vkus dost suchou (řekněte mi, jak se ze smíšené pleti stane suchá, když nic špatného nedělám ani nijak pleť nepřesušuji...?), CC mi občas ty suchá místa tady zvýraznil (hlavně v době, kdy jsem měla šílenou rýmu a odřený nos. Ale to jsem celkově vypadala dost blbě, a myslím, že by mi odřený nos zvýraznil kterýkoliv makeup). No, ale zjistila jsem, že velmi záleží, CO si POD něj dám. Lehký hydratační krém od Uriage? - Ne, ten hydratuje málo. Arganový olej od Saloos? - Ne, to už je zase moc a CC se na olej prostě nechytá. Nakonec jsem zkoušela krém pro citlivou pleť od Yves Rocher (přišel mi nedávno na testování), a s tím je to jednoznačné ANO. S tímhle krémem paní CC na pleť hezky přilnula, moje pleť se cítila opravdu hydratovaná a pěkná. Takže pokud si ho pořídíte, vyzkoušejte, s jakým podkladem u vás bude fungovat nejlépe. Takže co se týče hydratačních účinků paní CC říkám spíše NE. Jo a začínám se s ním lesknout cca za pět hodin, záleží i na počasí a tak :)
Zde důkaz - malovala jsem se v 7 hodin ráno, a fotka je focena kolem 16 hodin. A to jsem se ani jednou nepřepudrovala!


Mám pro vás ještě jeden tip - jestli chcete dosáhnout pěkné tvářičky tady s paní CC, nastříkejte si na štětec trochu termální vody.

Celkově je to ale ANO a určitě to není moje poslední balení. Jinak jsem ho kupovala v Marionnaud, na akci Shopping Fever a stál mě kolem 180,- Kč. Normální cena je (jako u všech Bourjois makeupů) kolem 300,- Kč. Ale i na internetu ho v pohodě koupíte za těch 180,-. 
Co vy a CC? Máte nějaký? Mě by zajímal ještě ten od Max Factor :) A co mi poradíte za hydratační makeup?

10 komentářů:

  1. Tento me zase az tak neoslnil.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ho ve dvou odstínech, což asi samo o sobě dokazuje jak moc ho mám ráda! Na léto je naprosto perfektní!:))

    OdpovědětVymazat
  3. Nemám právě žádný, akorát jsem měla BB a to mi moc nevyhovovalo. Tento se mi líbí a je super, že právě kryje. :) A ty jsi moc krásná i bez make-upu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím nějak mě to nechytlo. Ale článek je skvělý :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/tag-17-otazek.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ho, je super :) už asi druhé nebo třetí balení, to je taky co říct

    OdpovědětVymazat
  6. Toto CC by mi maximalne vyhovovalo, nebyt problemu s lesknutim sa T zony, ako pises uz po par hodinach.

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle CC miluju!! Krytí má skvělé a je strašně příjemný na pleti :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkný produkt, četla jsem něm . Díky za super článek.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. tento chci vyzkoušet už dlouho, takže moc díky za recenzi, asi do něj brzy půjdu :)

    Zaměřeno na: ASTOR + Giveaway

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!