pondělí 30. března 2015

Pondělní tipy :)

 K narozeninám jsem dostala od maminky moji milovanou YSL Parissienne L´essentiel. Nejdříve jsem si myslela (stejně jako moje maminka), že je to stejná vůně jako už mám (mám tam tak na dvě stříknutí) - L´extreme. No, ale doma jsem pak zjistila, že mezi vůněmi je opravdu rozdíl. A to jak v lahvi, tak v celé vůni.  Na obrázku vpravo jde vidět rozdíl ve flakonech - víčko i všechny barvy jsou vlastně opačně, než u L´extreme. A co se týče vůně, L´essentiel je taková jemnější, sladší. Hlavní rozdíl je v hlavně parfému - u L´extreme jsou hlavou ostružiny (a to je právě to "ono", proč mi ta vůně voní a miluju ji), a u L´essentiel je to černice a vinyl (upřímně, ani nevím co to je). 
Obě vůně jsou každopádně skvělé, a rozhodně stojí za očuchání. 

Tuto sadu jsem dostala na vánoce, ale testovat jsem ji začala teprve před měsícem. A zatím nemůžu říct jediné křivé slovo. Je to od značky Uriage (což je lékárenská kosmetika - prodává Dr.Max) z řady Aquaprecis, což je hydratační řada :)
Mám tedy termální vodu, expresní hydratační masku a gelový hydratační krém pro smíšenou pleť. Termální vodu asi znáte (minimálně tu od Avéne či od Vichy), všechny jsou více méně stejné, akorát tahle mi nějak nevoní. Jinak je stejně fajn, jako ta od Avéne. 
Expresní masku mám v miniaturce, a musím říct, že je to skvělý produkt. Je to gelová maska, kdy si dáte tenkou vrstvu na obličej, necháte působit a pak setřete vatovým tampónkem. Pak už se nemusíte ničím mazat a pleť je hezky hydratovaná.
A hydratační krém /gel je velice příjemný, je lehoučký a dá se použít ráno i večer. 
Musím říct, že ačkoliv jsem značku Uriage vůbec neznala a nic moc o ní neslyšela, mám chuť vyzkoušet i další produkty, minimálně oční krém (nutně potřebuju nějaký nový). Takže doporučuji!
Dalším tipem je hydratační pleťová voda Yves Rocher z řady Hydra vegetal. Používám ji hlavně ráno, na čištění a připravení pleti na krém a následně na makeup. Momentálně tedy používám tuto vodu a pak krém/gel od Uriage. A jsem spokojená. Co teď používáte vy? :)

Miniaturka krému Idéalia od Vichy mi přišla nečekaně. Asi před měsícem jsem na internetu zkusila jejich diagnostiku pleti, a právě díky vyplnění dotazníku pak měla přijít miniaturka výsledku diagnostiky :) Mě vyšla právě Idéalia. Měla jsem mini vzoreček a krém byl fajn, moje pleť totiž potřebuje kromě hydratace i trochu rozjasnit. Takže se těším na testování.

A nakonec jen kousky z mého pokoje. Ze starého pokojíčku si teď dělám takovou beauty pracovnu. Mám tam totiž (kromě klavíru a postele) i svůj pracovní stůl a teď už i skoro celé svoje kosmetické království. Mimochodem taky sbíráte prázdné flakony od voňavek (já jich mám celou poličku - tu vrchní -  a to mám některé flakony rozmístěné i po bytě), a pak mám taky úchylku na taštičky z obchodů (třeba do Sephory skoro nechodím, ale taštiček mám od tam asi 10 :D).

Mějte se krásně a přeju vám krásný týden. Nevím, jak teď stihnu recenze apod., jelikož budou Velikonoce, já odjíždím k mamince... no uvidíme. Takže se prostě mějte fajn!

3 komentáře:

  1. Taky bych ráda vyzkoušela tu hydratační pleťovou vodu od YR, já jsem si včera koupila čisticí vodu od Rossmana a zatím fajn :) Tobě taky přeju krásnej týden

    OdpovědětVymazat
  2. Jo taky rad sbiram flakonky :D
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pletova voda od YR vypada moc dobre, ta jejich Hydra Vegetal rada me docela zaujala :-)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!