úterý 20. ledna 2015

Čím si žehlím a kulmuju vlasy ?


Vlasy si žehlím už nějaký ten pátek a vlastně nikdy jsem vám nic o mé žehličce na vlasy nepsala. Tuhle konkrétní, mám asi rok. Dostala jsem ji loni na narozeniny (aspoň myslím). Je to už moje třetí žehlička v pořadí - první byla nějaká obyčejná od divné značky a stála asi 500 Kč (koupil mi ji taťka, ale světe div se - dodnes funguje), další byla Remingtonka (kterou mám teď u mamky) a třetí je tedy tahle Rowenta. Jak jsem říkala, žehličku jsem dostala na narozeniny a kulmu od stejné značky zase teď na vánoce. Takže ceny neznám (ale budou stát obě kolem tisícovky). 
Dneska vám teda řeknu, jak se mi s mými Rowentami pracuje (tedy žehlí a kulmuje).


Žehlička na vlasy Rowenta Ultimate Styler SF6020D0
Nejdříve vám řeknu, že ze všech žehliček, které jsem kdy vyzkoušela je tahle nejlepší. Asi se teď budete chytat za hlavu, a říkat si, že jsem asi magor - ale já nepoužívám žádné spreje před žehlením vlasů. Prostě žehlím "jen tak". A víte co? Vlasy se mi vůbec neničí. Na opak, když si je vyžehlím, mám je ještě lesklejší, než obvykle (čučíte, co?). Tahle žehlička má jakousi "ionizační technologii", která slibuje lesklé vlasy bez zacuchání. Taky má keramický povrch s titanem - takže prý "respektuje vlas, poskytuje vyšší ochranu a dodává neodolatelný lesk". A to je prosím-pěkně neodolatelná pravda. 
Být vámi, jdu okamžitě do obchodu a tenhle zázrak kupuju. Jo a dále - nahřívání je opravdu rychlé (což oceňuji, když si chci ráno rychle vyžehlit vlasy), a taky se s ním dají vlasy natočit (což je taky super, protože s mojí Remingtonkou to vůbec nešlo). 
Pokud chci, aby mi vyžehlené vlasy vydržely i druhý den, použiju při žehlení sprej od Got2b. Tyto fotky jsou z dnešního dne, a vlasy jsem si žehlila včera odpoledne :)

Kónická kulma Rowenta CF-3345 Curl & Style

  • Kónickou kulmu jsem chtěla dlouho, tak mi ji Ježíšek přinesl pod stromeček. A mám z ní velkou radost. Sice chce trochu cviku, než se s ní naučíte zacházet (ale to je problém u všech těchto kulm (?? jak se to skloňuje?).
  • Má studenou špičku, takže se aspoň nepopálíte. A v balení byly návleky na prsty, ale upřímně - s těmi návleky jsem se popálila víc, než bez nich :D)
  • Co je ale to nejhlavnější - vlasy s ní natočíte moc pěkně a lokny vám vydrží až tři dny (!!!), což je naprosto boží. Mě by rozhodně nebavilo se kulmovat každý den.
  • Jo a má "turmalinový povrch s ionizací, který eliminuje statickou elektřinu, pro hladké a zářivě lesklé vlasy" - s tím mají v popisku taky kupodivu pravdu. Vlasy mi nelítají jak splašená koza (chci říct neelektrizují) a jsou lesklé, viz obrázek. 


A co používáte vy na žehlení a kulmování?

6 komentářů:

  1. Taky používám fén i žehličku od Rowenty, už mám obojí přes 2 roky a zatím nemám žádný problém, vše funguje jak má ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš opravdu krásné, lesklé vlasy (takové bych taky chtěla :D) a nevím to jistě, ale možná mám stejnou žehličku (nebo podobnou :DD)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzeráš nádherne s nakulmovanými vlasmi!

    OdpovědětVymazat
  4. Zehlicku na sve vlasy nepotrebuju ale kulmu bych si nejakou poridit chtela :) Je mi jasny, ze za BabyLiss asi tolik penez nedam ale stacila by me i nejaka obycejna :) Tahle vypada moc pekne a ta vydrz je teda super! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tá žehlička vyzerá šikovne, taká úzka:) Ja mám žehličku Braun Satin Hair 5, som s ňou veľmi spokojná:) A kulmu mám už véééľmi starú, je to značka Bravo. Zvyknem ju používať skôr príležitostne, zatiaľ mi stačí:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
  6. Ta kulma dělá nádherné vlny :), já mám žehličku taky od Rowenty a její tvar je takový speciální, že jde i na vlny
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!