pondělí 29. prosince 2014

Asi vlasy 1.

Už dlouho jsem nepsala o své péči o vlasy. Je pravda, že na mé péči není nic extra zvláštního. Ale i tak, proč se na to nepodívat, že jo. Jelikož tenhle článek skládám dohromady už asi 3 měsíce, bude rozdělen na více částí.
Co se týče šampónů, nemám žádné vyložené favority. V podstatě si můžu umýt vlasy jakýmkoliv šampónem a moje vlasy jsou tak hodné, že jsou lesklé a hydratované jak s šampónem za stovku, tak s šampónem za 30 kč.
Nedávno jsem testovala duo šampónu a kondicionéru od Shauma - Keratin Strong Posilující šampón a kondicionér. Párkrát jsou ho zkoušela a nemám z něj žádné extra dojmy. Vlasy umyje, a opravdu i posílí. Ale s tím já mám problém. Když mám šampón pro "posilnění" vlasů, vlasy jsou sice na dotek pevnější, ale jsou i takové zacuchané a více se mi kroutí konečky. Nevím, čím to může být.

Pokud tedy máte nějaký specifický problém s vlasy (mastné, lupy, málo lesklé, suché), moje recenze vám k ničemu asi nebudou. Jak říkám, moje vlasy snesou vše. Jediné, co mě trápí, jsou sušší konečky, a na ty mám své olejíčky a jinak nic.
Ale co vám můžu upřímně zrecenzovat, jsou gely/pasty/vosky/gumy na vlasy. Protože nosím ten culík (jo, ještě to možná párkrát zopakuju), snažím se „připlácnout“ si ofinu k hlavě. Samozřejmě ji musím zasponkovat, ale nějaký ten gel na vlasy mi dost pomůže.

Měla jsem v oblibě gel na vlasy od Welly. Ten už se asi neprodává, a beztak ani nevyrábí. Je z mých stoletých zásob, a akorát jsem ho dopotřebovala. Měla jsem k němu trochu citový vztah, byl semnou spoustu let a fungoval, ikdyž jsme ho na jednu stranu i nesnášela (divný, co?). Byl to klasický průhledný gel. Naštěstí po něm vlasy zůstaly jemné, a vypadaly jako vlasy (a ne jako divné, tvrdé, hnusné cosi, co máte na hlavě). Akorát ten gel byl rozpustný ve vodě. To bylo super, když jste si ho večer chtěli rychle vymýt z vlasů, ale když před den začalo pršet, a napršelo mi na vlasy, tak to byla učiněná pohroma. 

Další věcí, co vám chci říct je následující – když si chci uplácnout vlasy a udělat si culík, sahám po gelu. Ale pokud už mám ofinu „dole“ (tzn. normálně učesanou), sahám po gumě či vosku. Protože se s tím lépe pracuje a vlasy zůstanou pěkně pružné. S gelem se vám to polepí, připlácne a nic nevytvarujete.

Mám od Taftu Restyling Fiber gum, který je fajn, když si chci "vyrobit" něco s ofinou. Nanáším si to na konečky ofiny, aby mi to drželo na místě. A krásně se s tím dá tvarovat.
A pak mám ještě Spiking Gum od Got2be. No, jak jsem si nedávno všimla, obě tyhle gumy jsou určené mužům. Ale tak co. Chlap jako ženská, ne? :)

No a co tak ještě používám je "Lesk ve spreji" od Avonu, který opravdu vlasům dodá super lesk, aniž by je nějak zatěžoval, nebo "zmastil". A nakonec občas použiju jen suchý šampón od Baptiste. Ten se mi hodí právě na ofinu, protože ta se mastí ve všech vlasů co mám na hlavě nejrychleji. Nastříkám trochu na ofinu a pak ho vyčešu.
Ano, prosímpěkně. Moje vlasy umí měnit barvu :D Mám vlastně vlasy - chameleona.


Děkuji Schwarzkopf za poskytnutí produktů k recenzi (Shauma šampón + kondicionér, Got2B guma)

4 komentáře:

  1. S ofinou to mam stejne, taky si musim poridit suchy sampon :) Jinak ja na zafixovani pouzivam lak ale je pravda ze kdyz to s nim trosku prezenu tak vlasy vypadaji mastne a ztvrdnou. Tvoje vlasy jsou moc pekne :)

    OdpovědětVymazat
  2. a to já zase vosky atd na vlasy nepatlám, protože jak je mám těžké, měla bych je okamžitě bez objemu a připláclé :D jinak jsem ale měla také období, kdy jsem si je mohla umýt čímkoliv, pak jsem ale sáhla po bez silikonové Balee, a je to :-/ naštěstí to ale není taková hrůza, jen se mi občas dělají lupy, protože mi Balea tu pokožku hlavy asi nějak přesušila...

    OdpovědětVymazat
  3. krásná barva vlasů! :) taky nosím ofinku na stranu a někdy ji nastylovat je teda peklo, to pak přemýšlím, že ji nechám co nejdříve odrůst :D moc se mi líbí, jak ji máš upravenou na té druhé fotce! xx

    OdpovědětVymazat
  4. I like this blog. Thank you for sharing this information.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!