pátek 2. května 2014

(Moje) kosmetické novinky

 Zdravím vás! Omluvám se za další odmlku, mám spoustu věcí ke zrecenzování, ale nestíhám. Nebo jinak - spoustu recenzí má už připraveno, ale chybí mi nafotit všechny produkty přímo na obličeji. Příští týden se chystám na brněnský Majáles (chystáte se tam taky?), a pak mi začíná zkouškové, a upřímně, tohle zkouškové bude dost těžké, protože je toho moc, co se mám naučit. Vůbec se na to netěším. Ale je mi jasné, že v rámci prokrastinace nafotím všechny resty a vy se budete moct těšit na nové recenze.
Korektory
Catrice - Camouflage cream
Avon - Calming effects 
Začnu korektorem od Catrice. Jeho krytí je skvělé, k tomu není co dodat. Dobře se roztírá a odstín taky celkem sedí (Ivory).
Korektor od Avonu mě celkem vyděsil Je to nejsvětlejší odstín Light, a sami můžete na swatchi vidět, že úplně světlý rozhodně není. Ale na kruhy pod očima mi vyhovuje, je totiž celkem lehký, ale taky umí něco zakrýt. Cena obou korektorů je kolem 70,- Kč, u Avonu záleží na katalogu.


UMA cosmetics - Minerální makeup
Značka UMA mě celkem zajímala. Seženete ji v Teta drogériích a ceny jsou víc než příjemné. Tento minerální makeup mě vyšel taky na nějakých 70, Kč. Používám ho jednoduše - na pleť nanesu hydratační krém (o něm bude taky brzo řeč), pak na nedokonalosti aplikuju Catrice Camouflage korektor a nakonec přichází tento makeup/pudr. Jeho krytí je lehké, ovšem pleť krásně sjednotí a hlavně pleť vypadá matně a přirozeně. Rozhodně téhle spontánní koupě nelituju :)


Dále je tu stín, také od značky UMA cosmetics v odstínu Chocolat. Je to opravdu čokoládová barva, a hlavně matná. Stíny stály tak 20-30 Kč, už si to přesně nepamatuji (kdyžtak mě opravte). Ale kromě hezkého odstínu, který je na nude líčení jako dělaný je tenhle stín dost na prd. Dost práší, takže ho mám spíš než na očním víčku všude okolo. A také není zrovna extra pigmentovaný, a stíny od Essence za stejnou cenu jsou o dost lepší (kromě toho že nemají matné odstíny). Takže za mě ne, a odkládám na dno kosmetického šuplíku.

Chtěla jsem novou tvářenku ,za rozumnou cenu a hlavně v přirozeném a matném odstínu.Vybrala jsem si Silky touch blush od Essence, v odstínu Adorable, za 80,- Kč. Odstín se mi opravdu líbí, a kromě toho, že tvářenka trochu práší jsem dost spokojená. Je i celkem pigmentované, takže mi stačí jednou lehce přejet štětcem a je to. A odstín je opravdu pěkný, dodá tvářím přirozeně zdravý nádech.


Máte některou z těchto věcí? Jste spokojeni? 

7 komentářů:

  1. Mě osobně stíny od UMA nenadchly, mají krátkou výdrž :/ Ale tvářenka od Essence vypadá pěkně :)) budu se na ní muset kouknout v drogérce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta tvářenka je pěkná :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa práveže zdá, že ten AVON korektor nekryje vôbec... Som zvyknutá na Maybelline Affinitone a toto je tak 5x nižšie krytie. Možno by som to aj nejako prežila, ale ani ten svetlý odtieň nie je úplne svetlý a na mojej pleti je strašne vidieť, čiže za mňa prepadák.
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  4. Catrice korektor je můj oblíbený :)

    OdpovědětVymazat
  5. Catrice korektor je pre mna jednička ;))

    Pozývam ťa na GIVEAWAY!! BLOG:WerushBerry

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem si objednala ten korektor z Avonu a skoro jsem si myslela, že mi omylem poslali tmavší odstín! Je fakt strašně tmavý, mně teda pod oči ten odstín nevyhovuje a nijak extra taky nekryje... Můžu doporučit korektor Maybelline Fit Me!

    OdpovědětVymazat
  7. Ta tvářenka mě hodně překvapila, je to opravdu krásný odstín, budu si jej muset pořídit. Jinak korektor od Catrice mám taky a nemůžu si jej vynachválit :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!