pátek 16. května 2014

Miss Sporty voňavečky


Značka Miss Sporty mi kdysi byla celkem blízká a často s melancholií obcházím jejich stojany s kosmetikou. Na jejich kosmetice jsem totiž začínala, jejich produkty byly (a stále jsou) levné a nenáročným bohatě postačí. 
Dnes to bude o jejich toaletkách.
Obaly jsou veselé, barevné a flakóny jsou úplně jednoduché, minimalistické (a to já můžu). Jsou 4 druhy nových toaletek, které vám blíže popíšu. Já mám malé 11 ml balení, které stojí 99,- Kč, pak se prodává ještě 100 ml za cenu 229,- Kč. Tohle 11 ml balení je ideálka do kabelky. Osobně v kabelce nosím buď jen tělový sprej, nebo teď tohle. Velké flakony se mi nechtějí tahat.
Osobně mi nejvíce voní zelená a fialová. Úplně všechny voní svěže, šťavnatě, mladistvě a celkem sladce.
A protože to jsou pořád "jen" levné toaletky, nějakou extra výdrž nečekejte. Je to spíš na to rychlé šplíchnutí, kdy se chcete jen lehce ovonět (jak říkám, idálka do kabelky). Upřímně, já se třeba nemůžu vonět silnějšími parfémy a voňavkami, když je venku teplo. Místa, které jsem si předtím ovoněla mi totiž v kontaktu se sluncem okamžitě zčervenají a hrozně štípou (máte taky podobný problém?).

(Zelená) PUMP UP BOOSTER (jasmín a zářivá mimóza)
Pivoňka, maliny, mimóza, zimoloz, jasmín, sladký hrášek, růžové dřevo, mandlový květ. To vše najdete v zelené lahvičce. Celkem mi voní, je to sladší vůně, ale zároveň taky svěží.

(Růžová) CLUBBING PROOF (svěží růže a broskev)
Broskev, liči, skořicovník, muškát, růžový olej, pižmo a kosatec. Je to opět sladká vůně, trošku těžší, než třeba zelená.

(Fialová) CRUSH ON YOU (frézie a květy fialky)
V hlavě se skrývá směs květu broskve, okvětních lístků a levandulových květů. Srdce je tvořeno frézií, růží a květy fialky a v základu je to čisté pižmo, heliotrop a cedrové dřevo. Vůně je tedy květinová a celkem sladká.

(Oranžová) MORNING BABY (pomerančový květ a bile pižmo)
V této vůni najdete bergamot a hlavně květ pomeranče. Pak taky pivoňku, stopy kosatce, bílého pižma a santalového dřeva. Vůně je svěží, nejdříve ucítíte právě citrusy, které nakonec trošku "ztěžknou" díky santalovému dřevu.

Nejvíce mi voní zelená a fialová. Jak je v popiscích řečeno, zelená je taková svěží a fialová je dost květinová a sladká. I když sladké jsou všechny. Já osobně mám nejraději svěží vůně a kdybych si měla vybrat jedinou ingredienci, ze které bych chtěla voňavku, byla by to pivoňka. Až vyrostou na zahradě tak je budu chodit očuchávat několikrát denně :D (máte taky nějakou nejoblíbenější/nejvoňavější ingredienci/vůni?) Pivoňka je vlastně součástí právě zelené vůně, ale taky oranžové (ale tam mi vadí to santalové dřevo, které dělá vůni těžší).
Kterou byste si vybrali vy?

5 komentářů:

  1. Me voni cervena a pote oranzova. Ostatni dve moc ne, zelena vubec.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že vůně z drogerie jsem nezkoušela už léta, vždycky mi v nich vadí ten chemický základ, který prostě vyleze:( Podle popisu bych si vybrala zelenou. Jinak se zčervenáním - to asi neděla "dražší" vůně, ale prostě ten alkohol a slunce, řeší to třeba letní verze vůní, které jsou dělány i pro aplikaci na tělo na slunci. Nebo pak oleje... Veronika

    OdpovědětVymazat
  3. Mám v plánu si nějakou jednu vůni pořídit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. super vonavky mám růžovou a zelenou.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!