středa 7. května 2014

Catrice All Matt Plus a pud od NYC


Jelikož můj Bourjois makeup už je na dně, přišel čas pořídit si něco nového. Vždycky jsem chtěla zkusit makeup od značky Catrice. Skoro nikde jsem se blozích o jejich makeupech nic moc nedočetla, tak jsem si řekla, že jako správná blogerka si ho teda koupím a zrecenzuju (a budu mít radost, protože budu jedna z mála).
Koupila jsem ho v Rossmanu v brněnské Olympii, za 164,- Kč
Makeup se jmenuje All Matt Plus a je v nejsvětlejším odstínu 010 Light Beige. Začnu právě odstínem - má spíš žlutý nádech (to mi vyhovuje) a je opravdu světlý, takže pak na tváři nejde vidět žádný rozdíl mezi tváří a krkem. Když jsem ho zkoušela porovnat právě s mým Bourjois Healthy mix, byla jsem překvapená, jak je vedle něj Catrice světlejší. Takže odstín pro bledule - ideál.
Tak a teď k samotnému makeupu. Jen tak pro zopakování, mám smíšenou pleť, která je na některých místech suchá, na některých zase dost mastná. Tento makeup, jak už z názvu vyplývá má mít matující účinek. Možná, že mu jen dali špatný název, ale matující účinek jsem neviděla žádný. Vůbec žádný. To máte, jako když si na internetu koupíte červené šaty, přijde vám krabice s nápisem "červené šaty", ale nakonec v krabici najdete šaty modré. A to nase**, co? :D

Konzistence je celkem lehká a dost podobná Boujois Healthy mix. Prostě žádný těžký, hutný makeup nečekejte. Co se týče krytí, to bych označila za lehké-střední, dá se případně navrstvit. Já si na obličej dávám celkem dvě pumpičky.
Na pleti vypadá hezky přirozeně, ovšem na nejmastnějším místě obličeje (u mě je to oblast kolem nosu) mi prostě nedrží. Ale není to makeupem, mě kolem nosu teď nedrží vůbec žádný makeup.
Co bych k němu ještě řekla. Jsem spokojená i nespokojená. Rozhodně jsem čekala nějaký ten matující účinek, který tam teda není. Ale je lehký a vypadá přirozeně, a to je asi teď to hlavní, co od makeupu očekávám. Krytí je mi taky jedno, na všechny nedokonalosti používám korektor od Catrice, o kterém ještě bude řeč. 
Znovu bych si ho asi nekoupila (i když možná kvůli tomu odstínu jo).

Jako druhou novinku vám chci ukázat NYC - Smooth skin pressed face powder. Koupila jsem si ho společně s makeupem od Catrice. Stál 90,- Kč
Vybrala jsem odstín 701A Translucent, čili průhledný. Odstínově se tedy každému přizpůsobí. Na pleti je lehký a poskytuje fajnové zafixování makeupu. Za ty peníze je tedy moc fajn, a nemám nic, co bych mu vytkla. Zvlášť je dobré to, že má i zrcátko, takže je ideální do kabelky. 

Co vy a makeupy od Catrice? Máte nějaký? Jak jste spokojeni? A co pudr od NYC?

10 komentářů:

  1. já tenhle make-up mám strašně ráda! pravda, nematuje, ale ani se po něm nelesknu, zkrátka a jednoduše dělá takový ten přirozený finiš, což se mi líbí :) no a pudr nosím v kabelce, a za ty peníze rozhodně stojí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento make-up jsem měla ráda, ale v jeho původní verzi. Tento co máš je nějaký upgradovaný a jak píšeš... Nematuje ač slibují ze by měl. Škoda, že ho změnili, ten předchozí opravdu matoval ale byl zasetrochu hutnější.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten pudr mám, nechala jsem se zlákat pochvalnými recenzemi, ale mojí pleti se moc nepřizpůsobuje. Mám suchou pleť a trochu na mně "sedí" a je vidět. Slyšela jsem chválu na rimmelácký Stay matte, sice až tak matovat nepotřebuju, ale asi ho vyzkouším a pak uvidím. NYC dopotřebuju, není to produkt na okamžité vyhození do koše, ale znova už si ho asi nepořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rimmel Stay Matte mám také, dokonce jsem si ho koupila tak 3x :D Taky nebyl špatný, ale ty odstíny byly hodně růžové :)

      Vymazat
    2. To by mi nevadilo, naopak, já mám pleť dorůžova, takže... Že by tohle byla ta chyba, proč je na mně NYC dost vidět? V podtónu?

      Vymazat
    3. Tak teoreticky se má ten pudr přizpůsobit odstínu pleti. Ale podle mě i dost záleží, na jaký makeup si ho dáš, na nějakém jde vidět.

      Vymazat
    4. Make-up nepoužívám, fixuju si s ním jen bodově korektor (Astor), celoplošnou aplikaci pudru by moje suchá pleť asi nedala. Buď se na mně nehodí odstínem nebo nesedí mému typu pleti, no, možná víc vyhovuje normální až smíšený..

      Vymazat
  4. Tenhle make-up jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, ale bojím se té výdrže - protože výdrž je pro mě priorita. Jinak NYC smooth skin pudr mám také a nemůžu si stěžovat. Za tu cenu poskytne skvělý výkon a koupila jsem si ho už několikrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta výdrž je dost individuální, záleží na pleti. Jak jsem psala, okolo nosu mi v poslední době nedrží nic, ale třeba včera mi makeup vydržel celou noc, tak já nevím :D

      Vymazat
  5. Já jsem spokojená se svým "mejkapem" od Dermacolu, který všichni jistě znají..:D A s pudrem od Rimmel stay mate..:)

    http://ilushintheworld.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!