úterý 25. března 2014

Problém s makeupem číslo 1. - odstín

Tento příspěvek bude navazovat i na nedávné "nadávání" spousty blogerek na Rimmel a jejich super BB krém v odstínu medium, který přišel i těm nejbělejším z nás.
Sehnat správný odstín makeupu je celkem dost zásadní. A je to větší problém, než sehnat dobře padnoucí džíny, či dokonalé šaty. 

Poslední dobou jsem všemi makeupu celkem znechucená. Buď si kupuju samé šméčka, nebo nevím čím to je (nebo je to špatným obličem).
Můj oblíbený makeup, který jsem ještě nedávno vychvalovala až do nebe a plánovala jsem si koupit další balení mě zradil (Bourjois Healthy mix). A pak ten, který jsem milovala předtím teď už nechci ani vidět (Dermacol Long Stay Caviar). 
Teď vám to trochu popíšu (jestli máte podobné problémy, tak mi dejte vědět, ať se necítím tak blbě, že je něco špatného semnou a ne s těmi makeupy).

Začnu tím, že mám smíšenou pleť, která je v T-zóně většinou mastnější a zbytek obličeje je buď normální, nebo suchý (záleží na počasí). 
Bourjois Healty mix jsem si koupila v nejsvětlejším odstínu, který se dá (dost blbě) sehnat - 51. Odstín super, dokonale mi sedl. Konzistence je super, trochu hydratoval, ale nebyla jsem mastná. A vypadal přirozeně, a kryl taky v pohodě (stačil jen korektor na kruhy pod očima). A teď? Po pár měsících mi barva na obličeji oxiduje (prostě je tmavší, než předtím, nebo mám možná bělejší krk, netuším...), a na obličeji vypadá divně. Zvýrazňuje i suchá místa (která já skoro nikdy neměla), a taky mi strašně zvýrazňuje póry (a to i když použiju bázi Benefit nebo Rimmel). A celkově  s ním mám obličej "seschlejší". A skoro to samé se mi stalo i kdysi, s Dermacol Long Stay Caviar. Nejsvětlejší odstín mi sedl celkem dobře, akorát byl víc dorůžova, než bych potřebovala, ale pal to čert. Měsíc používání byl super. Makeup skvěle kryl, ale nedělal masku, a celkově s ním pleť vypadala hezky. Pak ale tak po 3 měsících začal oxidovat, vypadá divně, a opět pleť se mi vysušila, makeup zvýrazňoval suchá místa a moje póry s ním vypadaly jak obří krátery. 
Tak nevím, proč se historie opakuje. Už nevím, co si mám koupit. Jestli si mám do makeupu přimíchat olej, aby tolik nevysušoval, nebo co s tím.
Máte podobné problémy? Co s tím děláte? Vyhodíte makeup a zkusíte nový? Mě  napadlo zkusit třeba Dermacol Imperial, má být hydratační, akorát ten nejsvětlejší odstín je hrozně růžový, a já mám podtón spíš dožluta, takže se ho celkem bojím. Pak už mě jen napadl Revlon ColorStay, který se dá sehnat někde na netu. Co mi poradíte? :)

A nakonec se chci vyjádřit k tomu Rimmelu. Je hezké, že emaily, které jsem jim já (a věřím že i další) nečtou, a ještě víc fajn je, že můj blog, ani ostatní blogy se kterými spolupracují neviděli asi ani z dálky, protože by pochopily, že je většina beauty blogerek bílá jak stěna, a že s těmi odstíny, co nám posílají fakt moc nepochodíme. Jejich nový BB krém nehodlám ani zkoušet, ani recenzovat, protože to si na obličej prostě nedám, leda že bych chtěla někoho k smrti vystrašit (jen si představte ten oranžový obličej, rozmazaná řasenka a na rtech mrtvolně bílá rtěnka...vtipné by to bylo...). Tak, víc už se vyjadřovat nebudu, stejně to nemá smysl :)

P.S. Dnes mám narozeniny (uf, už 23 let), a brzy můžete čekat jednu malou giveaway, ať obdaruji i vás (po dlouhé době).

15 komentářů:

  1. U makeupů mám taky problém, že mi zvýrazňují suchá místa, nejvíce mi vyhovuje Match perfection (nevím jestli jsi zkoušela), který má i hezký světlý odstín. Revlon Colorstay mám v plánu vyzkoušet. Naopak Dermacol Imperial mi naprosto nesedl, a to mám suchou pleť. Dělá mi hroznou masku, sedí na obličeji a prostě je hrozně vidět a vypadá nepřirozeně, nemluvě o silném růžovém podtónu.

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno nejlepší k narozeninám přeju :)!
    Jinak k těm MU naprosto tě chápu a mám úplně ten samý problém, co mi sedělo mi v poslední době už zase nesedí a hledám momentálně něco, co mi bude sedět, doufám, že něco najdu.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno nejlepší! :) Souhlas, vybrat makeup je fakt umění. Když už se mi v obchodě zdá, že je v pohodě, doma zjistím, že je to oranžáda :/ To stejné i s pudry.. Co pak s tím, že. A navíc já mám viditelně světlejší krk než obličej i bez makeupu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím krkem mám stejný problém! Právě to je dost blbý, i když mám nejsvětlejší makeup, v porovnání s krkem pořád vypadá moc tmavě :D tak si asi budeme muset makeupovat i krk, co říkáš? :D

      Vymazat
  4. Všetko najlepšie k narodeninám! :)
    Ja som asi najbledšia osoba v tejto republike, mne z drogérky nevyhovuje skoro nič. A pleť mám problematickú, nos mastný a zvyšok úplne suchý až šupinatý :D Dobrý krém na takúto pleť som ešte nenašla, robím to tak, že na nos uhorková Ziaja a na zvyšok Atoderm Nutritive. Takisto je to problematické aj s makeupom, tak radšej používam BB krém Missha, ten mi tie šupinky nezvýrazní vôbec, nos zľahka prepudrujem a je to. Ale tiež som predtým vyskúšala všeličo, od Maybelline Affinitone, cez Gosh až po Bourjois a všetko vyzeralo na mne po určitom čase šialene oranžovo.

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno nejlepší:-)

    Obecně se říká, že je v make-upech hodn velký bordel, může to být obrana pleti proti sajrajtu. Také mám bílý krk a o něco tmavší obličej:-).

    Já mám mimo Facefinity All day Flawless (koupený za svoje) také Misshu Signature Real Complete (první BB, o kterém vím, že má certifikát Ecocert). Tak to střídám podle nálady mojí a nálady mé pleti.

    OdpovědětVymazat
  6. všechno nejlepší!

    k těm make-upům - já jsem z nich zoufalá. pleť mám hlavně problematickou, spíše smíšenou, i když o tom občas také dost pochybuji, když se mi třeba začne loupat nos atd. hrozně dlouho jsem byla šťastná právě z Revlonu, ale teď už ho nemůžu ani vidět. odstín mi pořád sedí, neoxiduje, ale začal mi tak jako strašně "sedět" na tom obličeji, když se ho snažím pořádně rozetřít, tak dělá šmouhy, přepudrovat ho taky není žádná sranda, protože ten pudr pak na tom make-upu také sedí... takže ho prostě nepoužívám a fakt nevím, co používat budu :D
    teď čekám na jeden make-up od L´orealu a chci si pořídit matující od Catrice, tak uvidím.

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno nejlepší :)
    Mám úplně stejný problém, stejnou pleť :D strašně moc mi sedl make up od Astoru (Matitude?) a nejdou, mám druhé balení a make up se drolí, oxiduje a celkově je jakoby jiný. Řekla bych, že to je mojí pletí, že už se jí prostě nelíbí, to co na ní už dávám dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ti nezbývá nic jiného než zainvestovat do nějakého dražšího make upu.

    OdpovědětVymazat
  9. klidně bych zainvestovala, ale opravdu bych nerada, aby to dopadlo podobně jako teď. A ani makeup za 300 kč mi nepřijde zrovna extra levný....

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já po letech zkuoušení drogerkových i high end makeupů nedám dopustit na HD Foundation od MUFE. Je naprosto super, mám podobnou pleť jako ty a naprosto mi sedí. Hlavně mají velký výběr neskutečně přirozených odstínů, rozřazených podle podtónů...

    OdpovědětVymazat
  11. Já tedy s dostínama ůproblém nemám, v zimě jsem docela bledá, když nejdu do solárka, ale i tak se světlýma odstínama vypadám jak mrtvola, takže vybírám z těch tmavších.
    Jsem na make-upy docela srab a nerada kupuji nový, držim se těch osvědčených a to je Affinitone. Naprosto jsem si ho zamilovala, super kryje, nevysušuje, maximální spokojenost. Kupuji odstín 17 rose beige, ale posledně ho neměli a já už nutně potřebovala, tak jsem sáhla po nejtmavším 24, barva ok, ale už hůře kryl, zvýražnoval šupinky a já docela pochopila negativní recenze. Ted mám zas 17 a naprosto bez problému, takže asi záleží odstín od odstínu, nebo byla vadná várka. :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě Afiinitone taky měla. Kdysi už dost dávno, a to mi vyhovoval. Pak jsem si ho po pár letech koupila znovu, a vím že jsem ho asi po týdnu používání prodala, protože mi nesedl :D ale pleť se asi opravdu mění

      Vymazat
  12. Já jsem tekuté make-upy přestala používat úplně. Vyhovují mi minerální make-upy, Sice je s nimi "větší" práce, ale vyplatí se...neoxidují a jsou jednoduše parádní! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Původně mě napadlo, jestli prostě před tebou ten make-up nějaký nenechavec neotvíral a tak už má prostě make-up to nejlepší za sebou, ale je divné,že by se ti dostaly do rukou hned dva prošlé kusy. Spíš to fakt bude reakcí pleti, že už jí nesedí to, co sedělo. Asi je něco ve vzduchu, taky se mi teď naprosto zbláznila pleť, mám ji věčně zarudlou a podrážděnou.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!