pondělí 25. března 2013

Pár tipů jak opticky zvětšit oči

Natočené, výrazné řasy - Jojo, pro malé očička je tohle extra důležité. Pokud si řasy natočíte, oko pak vypadá větší, otevřenější. Proto celý život hledám řasenku, která řasy rozdělí, natočí a trochu prodlouží. A asi jsem ji už našla (čekejte recenzi).
Stínování - Asi nejjednodušší (a zároveň i nejtěžší) způsob jak si opticky zvětšit oči. Pro ty z vás, kteří ví jak své oko vystínovat to bude hračka, pro ty co to neumí, možná cesta do pekel. Na netu je ale spousta tutoriálů jak si správně stínovat oko, takže pokud nevíte, googlujte, youtubujte a zkoušejte. 
Obočí - Obočí je důležité pro celkový "výraz" obličeje. Nejlepší je tak trochu klenuté, ani moc husté, ani moc tenké. O tom, jak mít správné obočí jsem psala ZDE
Oční linky - Pokud máte fakt hodně malé oči, nedělejte si spodní linku, a nesnažte se orámovat celé oko. Je to na prd, protože to oko sice zvýrazní, ale dost opticky zmenší. Orámování doporučuji jenom v případě, že máte super tmavé kouřovky. 
Rozjasňovač, bílá tužka - Rozjasnovač pod obočím a v koutku oka oči hezky rozzáří a bílá linka u spodní linie řas je opět trochu zvětší. 
Na první fotce můžete vidět moje oči "no makeup", pod ní je foto výrazného líčení a zbytek je denní líčení.
Svoje malé oči jsem vždycky brala jako nedostatek, ale nakonec jsem se rozhodla si trochu pohrát, a udělat ze svého nedostatku přednost. Proto si na líčení očí opravdu zakládám. 
Pěkný den!

15 komentářů:

  1. Řasy máš hezky výrazné, to ta nová dokonalá řasenka? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, tu ještě nemám nafocenou. Tady mám ty řasy celkem slepené, ta nová slepovat neumí (díkybohu)

      Vymazat
  2. Wow, ty jsi kočka! Nejvíce se mi líbí oči č.3 :)

    OdpovědětVymazat
  3. wow to vypada skvele, jsi sikovna!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  4. Já si teda myslím, že orámování je na nic, pouze pokud se dělá linka dole waterline, pokud se udělá klasicky na víčko, tak to právě zvětší... :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jak říkám, orámovaní bych nedoporučila (orámovaním myslím horní linku i waterline). Normální linka může dost pomoct, pokud se udělá správně :) (o tom zase někdy jindy).

      Vymazat
  5. to večerní líčení máš perfektní! :) budu muset trénovat, hezký kouřovky se mi nikdy nepovedly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, to chce cvik a povede se to. Vím o čem mluvím! :D

      Vymazat
  6. No teda já bych neřekla, že máš zrovna malé oči :D. Ale se všemi tipy souhlasím :).

    OdpovědětVymazat
  7. Mě by třeba nenapadlo říct, že máš malé oči. Já bych řekla, že je rozdíl v tom, jestli jsou oči malé nebo jsou nevýrazné. Což není totéž. Ty máš krásnou barvu očí, vynikají ti v obličeji, září takovou netypicky teple zelenou. A tím právě vůbec nemáš oči nevýrazné. A nevýrazné vnímám jako větší problém, než malé. Naopak bych řekla, že skutečně velké oči si nemůžou dovolit takové nápadné nalíčení, protože to pak ten výrazný pohled ještě umocní a člověk vypadá "vykuleně" (diplomatičtější a zároveň stejně výstižný výraz mě nenapadá, bohužel). Což je nevýhoda. Stejně jako na plných, velkých rtech působí nápadné nalíčení vulgárně, rty vypadají jak oteklé. Řekla bych, že je proto spíš výhoda mít jaksi průměrné (v tvojí tváři se mi nic jako vyslovený nedostatek, který se vždy musí maskovat opravdu nezdá) rysy, protože jednou si můžeš zvýraznit rty, jednou oči, podle nálady. Není třeba toužit po panenkovských kukadlech a rtech Angeliny Jolie. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc dobré tipy! Tyhle články se vždy hodí, zvlášť těm co mají oči malé :) Já je mám velké, ale i tak dělám podobné věci, abych je měla prostě o-o-óbří! :) Super článek♥

    http://themakeupeuphoria.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Já sice malé oči nemám, ale i tak se je snažím opticky zvětšit. Kdo by nechtěl mít obrovská kukadla, že? A osvědčil se mi ještě jeden trik - bílou/světle růžovou/perleťovou tužkou na oči pořádně vykreslit vnější koutek oka z vnitřní strany, jakoby si opticky zvětšit bělmo.

    PS: nedávno jsem založila vlastní blog a budu moc ráda, pokud se tam mrkneš a možná ho začneš sledovat: valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé tipy! Nejvíc se mi líbí to líčení na třetím obrázku! :)
    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!