sobota 30. června 2012

Opalovací výbava


Sun Dance - tyčinka na rty 20 
Téhle tyčince (balzámu na rty) nemám co vytknout. Je trochu mastnější a díky tomu zůstanou rty hydratované a zabraňuje se vysoušení.
Sun Dance - Voděodolné mléko na opalování s glycerinem, provitamínem B5, vitamínem E a výtažkem ze zeleného čaje, OF 20 (Střední ochrana)
Tohle mléko na opalování používám vždycky, když jsem na slunci jen chvíli (například jdu do města, nebo do obchodu). Nejsem sice na slunce nějak moc citlivá, ale pořád se bojím, že se s "dvacítkou" spálím. Každopádně ještě jsem se nespálila. Co je fajn je to, že mléko není nijak extra mastné, takže po namazání nevypadám jako natřená olejem.

La Roche-Posay - Ochranný krém na obličej UVA 20 pro citlivou pleť
Bohužel nemám žádný opalovák na obličej, pouze tento vzorek z LRP. Ale to nevadí, už se opaluju nějaký ten týden a pořád ho mám dost. Není nějak extra mastný, takže neucpává póry. Obličej jsem si díky němu ještě nespálila (často se mi stává, že si "připálím" aspoň nos).

Garnier - Olej na opalování OF 30 (vysoká ochrana)
Tento olej má dvě výhody - je ve spreji (což celkem urychluje a usnadňuje mazání) a také se rychle vstřebává (no dobře, je to olej, tak prostě budete chvíli mastní, ale sotva vylezete na slunce, vstřebá se). Používám ho buď když spěchám, nebo se na slunci chystám pobývat déle než půl hodiny.

Ziaja - Sopot Sun voděodolná mastná emulze na opalování SPF 50
Nejvyšší ochranný faktor používám, pokud se chci opalovat dlouho a nemám čas se chodit co půl hodiny mazat. Tahle emulze je vhodná pro velmi světlou nebo citlivou pokožku. Já mám většinu roku sněhurčinu barvu, proto se mi tahle emulze hodila zvláště na začátku opalování. Je to sice mastná emulze, ale nijak to nevadí, po chvíli se vstřebá. Teď (když už jsem trošku opálená) ji používám na místa, kde se snadno spálím (třeba na ramena, záda apod.) a ještě jsem se díky ni nespálila. 

středa 27. června 2012

Ziaja tělové máslo s olejen z pecek hroznového vína


Od Ziaji jsem si opět mohla vybrat čtyři výrobky k testování. Vybírala jsem si věci, které jsem v obchodech zatím nepotkala. A jsou to micelární voda, krém na opalování, krém na obličej a tělové máslo. A o tom posledním bude řeč právě dnes a o dalších produktech bude recenze někdy v nejbližší době.
Tělová másla od Ziaji mám velice ráda, dokonce bych i řekla, že je přímo miluju a rozhodně jsem s nimi byla vždycky spokojená. Zatím jsem měla možnost vyzkoušet pomerančové, olivové a teď nově i tělové máslo s olejem z pecek hroznového vína.
Tělové máslo má bílou barvu, voní naprosto úžasně (jen se ta vůně strašně špatně popisuje, není nijak vtíravá a nějakou chvíli i vydrží) a skvěle se roztírá a vstřebává.
A co tohle máslo umí? Podle popisu na obalu - aktivně pokožku hydratuje a zabraňuje ztrátě vody. Zaručuje pleti pravidelnou lipo-regeneraci. Zanechává pokožku hladkou a hedvábnou na dotek. S tím vším musím souhlasit. V posledních dnech jsem se trochu opalovala, takže byla moje pokožka lehce vysušená. Ale s tímhle máslem je zase krásně hydratovaná, hladká a voňavá.
Zkoušela ho i moje maminka, a s radostí mi oznámila, že je tohle máslo skvělé, a že ho chce taky. 


PLUS - ZDE rozhovor s mou osobou :)

pondělí 25. června 2012

Dermacol Matt Control Make-up

No, z téhle krásky mám celkem rozporuplné pocity. Makeupy od Dermacolu shledávám jako kvalitní, za celkem nízkou cenu. Třeba moje babička nikdy nevypustila z pusy slovo „make-up“, vždycky jen „dermacol“. Dermacol je totiž značka s tradicí, a většinu jejich výrobků jsem si opravdu zamilovala (miluju make-up Long Stay Caviar).
Každopádně opět jsem nahlížela do kosmetických kufříků mé maminky a co to oko nevidí. Dermacol! Jejich celkem nový makeup, který jsem chtěla vyzkoušet. A dokonce i v nejsvětlejším odstínů (moje maminka má o kapku tmavší obličej než já, proto si kupuje druhý nejsvětlejší). No hold, zaradovala jsem se, že mám zase co zkoušet. A tak jsem zkoušela.
První dojem byl – bože, ten odstín není nic pro mě! No jo, jak můžete vidět na obrázku níže, odstín 1 pale (nejsvětlejší) zas úplně extra světlý není. No co, to přežiju, jdeme dále. Divně páchne. Nemůžu si pomoct, ale měla jsem pocit, že do něj někdo nalil trochu jaru na nádobí. To jsem taky překousla a nanesla trochu make-upu na obličej. Krycí schopnost tak střední. Cílem tohoto makeupu je zajistit 18hod kontrolu lesku, snížit viditelnost pórů a pleť má vypadat bezchybně vyhlazeně a svěže.
Jo, můj obličej byl opravdu pár hodin zmatněn. Ale že by to zmatnění vydrželo 18 hodin? To fakt ne,když už po 6 hodinách jsem se leskla jak čerstvě naleštěná pleška. Snížená viditelnost pórů? Taky nic moc, leda že bych měla já sama sníženou viditelnost, a viděla špatně. Póry vypadaly pořád stejně velké, ba obrovské. A co se týče bezchybnosti a vyhlazenosti pleti, už se raději nevyjadřuji.
Rozhodně nic extra pro mě. Raději zůstanu u svého Long Stay Caviaru, Coveru a tónovacího krému. Dermacol mám za tyto výrobky velmi ráda, a s jedním nezrovnamocpovedeným makeupem si nebudu svou lásku k této značce kazit.
Co vy? Zkoušely jste ho? Milujete/nenávidíte ho? Máte stejné pocity jako já?


neděle 24. června 2012

Zlato-hnědé líčení



Na pleť vyčištěnou micelární vodou od Ziaji (recenze bude později) jsem nanesla okurkový krém Ziaja, který pleť hezky osvěží a hydratuje. Vždy nechám krém chvíli vstřebat, než pokračuju v dalším zkrášlování.
Dále jsem nanesla trochu makeupu od Clinique Anti blemish Sloutions (02 Fresh Ivory), který celkem dobře kryje. Poté jsem nanesla korektor Affinitone od Maybelline – pod oči a kolem nosu. Dále jsem pleť zapudrovala pudrem z Bipy (Look by Bipa), dále jsem použila bronzer Essence Sun Club a trochu třpytivého bronzeru od E.L.F. - Golden Bronzer.
Pak přichází na řadu obočí, které jsem si „pročísla“ a dokreslila Essence Eyebrow stylit setem (používám tu tmavší barvu). Co se týče líčení očí, na celé víčko jsem použila zlatý stín z paletky Wibo (je to sto let stará paletka z Rossmana) a vystínovala metalickým hnědým stínem Essence 35 Party All Night. Do koutku oka jsem ještě použila rozjasňovač v tužce od Alverde. Nakonec jsem si nakleštičkovala řasy a použila svou oblíbenou Lancome Hypnose Drama (řasenka už byla celkem vyschlá, ale stačilo pár kapek Visine a hned zase krásně barví). Na pusu jsem použila obyčejný balzám Astrid a nakonec jsem použila rtěnku Maybelline 109 Rosy Dream. Je sice celkem světlá, ale k celkovému „looku“ se mi zdála akorát.
Celé líčení mi zabralo zhruba 10 minut, což si myslím je celkem fajn čas. 

Použité produkty:

sobota 23. června 2012

Clinique Anti-blemish solutions make-up

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup (Tekutý makeup na aknózní pleť)
Tento makeup nepatří mě, ale mojí mamince. Sice nemá aknózní pleť, ale má ji smíšenou, a tento makeup ji byl doporučen chytrými lidmi v parfumérii. Vždycky si ho vychvalovala, tak jsem si ho v poslední době tu a tam půjčila a teď vám sdělím své dojmy.
Makeup je opravdu tekutý. Není nijak extra hutný, zato má vysoké krytí (stačilo jen trošku korektoru).  Po nanesení jsem se trochu leskla, ale na to stačilo trochu pudru a rázem jsem vypadala jako lehce vyretušovaná kráska.
Co se týče odstínu, máme doma číslo 2 Fresh Ivory. Moje máti má o kapku tmavší pleť než já, takže mi odstínově úplně nesedí (potřebovala bych ten nejsvětlejší). Ale pár hrátek s pudrem a bronzerem, a žádný přechod nešel vidět.
Co se týče výdrže, tento krasavec vydrží celý den. Sice jsem se občas zaleskla, ale nebylo to nic strašného. Ovšem do momentálních extra veder doporučuji vycházet ven maximálně s tónovacím krémem.
Cena se pohybuje tuším okolo sedmi stovek. Jo, je to dost, ale já bych za něj ty peníze i obětovala, kdybych už neměla jiného makeupového oblíbence. 


pátek 22. června 2012

Shauma - intenzivně pečující balzám na vlasy

Dnes mám pro vás krátkou recenzi pečujícího balzámu na vlasy od Shaumy.
Jelikož jsou teploty celkem vysoké, mé vlasy jsou dost suché (v extrémních vedrech/mrazech na to celkem trpím). Proto musím volit pečující a hydratační přípravky na vlasy.
Co se týče tohoto balzámu, jsem s ní opravdu spokojená. Je určen pro lámavé vlasy se sklonem k třepení. Vlasy se mi sice třepí jednou za uherský rok, ale co se týče lámavosti, jsou na tom mé vlasy špatně. Protože já chytrá nosím v těch vedrech culík nebo drdol. Přirozeně to vlasům neprospívá.
No, přejdu raději k účinkům kondicionéru. Vlasy mám po něm krásně hebké, lesklé, a co je hlavní - vyživené. Po suchých vlasech ani stopa. Teď mám vlasy jako miminko, a nestěžuju si. Stojí 50 Kč (upřímně, nevím přesně kolik stojí, kupovala ho mamka, a já ji ho kradu).

čtvrtek 21. června 2012

Sada Bioderma Sébium – péče o mastnou pleť

Jedna má milá kamarádka vyzkoušela spoustu věcí od biodermy, z řady Sébium. Proto jsem ji poprosila, jestli by se s vámi nechtěla podělit o své zkušenosti. Doufám, že vám tento článek třeba pomůže v rozhodování, zda něco z této řady zkusit či nezkusit. Tímto moc děkuji Verči za spolupráci (a to této mojí kamarádce ještě uslyšíte, protože se bude podílet na mé další soutěži, která bude někdy o prázdninách).

Verča:Jsem majitelkou mastné pleti, lesknu se pořád. Prošla jsem si výrobky jako Clean&Clear, Garnier, AB Cosmetics, Ziaja a mnoho dalších. Dříve jsem hodně trpěla na akné, ale to mě naštěstí už opustilo. Pořád jsem ale hledala, co by na mou pleť bylo ideál. Bioderma je snad to konečné řešení. Používám ji kratší dobu, ale i tak vidím výsledky a jsem s ní naprosto spokojená.
Micelární voda Sébium H2O
    O té snad už bylo vše řečeno  =D
Sébium Hydra
    Co píší výrobci: Hydratační krém zabraňující vysušování a podráždění pleti. Čistí a zklidňuje pleť.
     Každá pleť potřebuje hydratovat, a to i ta mastná! Krém má lehčí konzistenci než AKN a krásně se roztírá, opět ho stačí jen opravdu malé množství. Nezmatňuje, takže ho používám hlavně večer po odlíčení a pleť opravdu dokáže zklidnit, různé začervenání mi vždy trošku zmizí.
Sébium Gel Moussant
-     Co píší výrobci: čistící pěnivý gel na mastnou a smíšenou pleť. Pleť šetrně čistí adezinfikuje. Bez obsahu mýdla! 
-     Lehká konzistence
-     Při použití neštípe, je příjemný, pleť po něm nepne a je zmatněná
-     Krásně odstraní make-up, ale i přesto po něm vždy použiji ještě micelárku.
-     Gel mám ve vzorečku, vydržel mi na 5 použití a už si šetřím peníze na celé balení.


Sébium AKN
     Co píší výrobci: Pomáhá předcházet vzniku akné. První přípravek upravující kvalitu a složení kožního mazu. Pleť zůstane po aplikaci hladká a jemná. Nekomedogenní – neucpává póry.
    I když s akné takový problém nemám, občas se mi něco na pleti objeví. S AKN se ale objevují pupínky méně a když, tak rozhodně menší. Řekla bych, že i kožní maz se mi upravil, kvalitu a složení nepoznám ale rozhodně se mi pleť mastí míň než před tím. Navíc po aplikaci mám pleť krásně zmatněnou a to i několik hodin, což je vážně super.  Krém mám sice jen ve vzorečku, ale i ten mi vydržel 3 týdny, stačí ho jen opravdu málo. Jak mi vzoreček dojde rozhodně si koupím celé 30 ml balení.



+ Ziaja – Enzymatický peeling
     Nemám ráda peelingy, mám vždy pocit, že jsou na pleť moc drastické, navíc mám různé začervenání na pleti a nechci ji dráždit. Dříve jsem používala Garnier pure peeling ale po použití jsem vždy byla červená jako rajče a pleť strašně pnula. Proto když jsem objevila tenhle peeling , byla to pro mě jasná volba. A vůbec toho nelituju!
     Peeling má světlounce modrou barvu a naprosto úžasnou vůni, zamilovala jsem se do ní .
     Na pleť ho používám 2x týdně po 15 minutách, konzistence je krémová, neštípe, nepálí, po použití je pleť jak dětská prdýlka, co víc si přát =)

středa 20. června 2012

Vyzkoušela jsem - Vichy Idéalia

Sen o ideální pleti se má stát opravdovým. Nový krém od Vichy slibuje hladkou pleť, sjednocený odstín pleti a také působí proti vráskám. Jedna z hlavních složek je kombucha, což je aktivní výtažek z čaje a obsahuje AHA + vitamíny + polyfenoly, které přeměňují kvalitu pleti, vrstvu po vrstvě.  Hodí se pro všechny typy pleti. Je Nekomedogenní, hyporalergenní a bez parabenů. Cena se pohybuje kolem 550 Kč.
V soutěži na facebooku jsem vyhrála tento vzoreček. Sice mě překvapilo, že má pouze 3 ml (a většina vzorků, které jsou v tubičkách mají 5 ml), ale tak na vyzkoušení to stačí. Krém velmi příjemně voní, a pár jeho účinků jsem po vyzkoušení také zaznamenala. Pleť je po něm krásně hladká a lehce sjednocená. Jestli působí proti vráskám vám ale opravdu neřeknu. 

pondělí 18. června 2012

Cien rychlá recenze

Ano, i já jsem už konečně vyzkoušela značku Cien. Tuto značku si můžete sehnat v Lidlu, a musím říct, že za ty ceny jsou to velice fajn produkty.
Sprchový krém obsahuje nějakou Mild-care formuli, která má pokožku chránit před vysoušením. Ano, ano, opravdu nevysouší a zajímavě voní.
Šampón s provitamínem na suché a poškozené vlasy předčil i můj nejoblíbenější šampón od Balei pro hnědé vlasy. Vlasy jsou pak pěkně hladké, lesklé a hydratované. To samé dělá i kondicionér. 
Sensitive tělové mléko avokádový olej&pantenol je neparfemované mléko, které se skvěle roztírá, velmi rychle se vstřebá a hlavně opravdu hydratuje. Má pokožka je po něm krásně hladká. Co si víc přát. 
Určitě doporučuji všechny produkty, rozhodně se zase brzy vypravím do Lidlu a hodlám vyzkoušet i nějakou jejich kosmetiku na obličej. Sama jsem se předvědčila, že pozitivní ohlasy na Cien jsou pravdivé.

pátek 15. června 2012

Profi foto :)


Ráda se chlubím, když mi něco výjde. Snad na tom není nic moc špatného. Dnes se vám pochlubím novými fotkami, které jsem nafotila s tatínkem (je to takový polo-profi fotograf). Takže se dnes můžete kochat mou osobu, a příště už zase bude kosmetický článek. Také se teď snažím máknout na novém designu blogu, ale bude to asi na dlouho.






úterý 12. června 2012

Green Line čistící prostředky+Balea balzám


 Dnešní recenze bude o pár produktech, které jsem si nedávno pořídila. V mém bydlišti v Ostravě jsem neměla odličovač očí, který já celkem potřebuji, proto jsem vyšla lovit do OC Karolina, kde jsem v DM drogérii sehnala tohle duo, které stálo 161 Kč. Řekla jsem si, že ho vyzkouším. Takže - odličovač očí splňuje svou funkci, jemně odlíčí oči a neštípe. Čistící pěna je skvělá pro lenivky, které se nechtějí zdlouhave odmalovávat (nebo po velké párty je to skvělá věc). Na navlhčený obličej si nanesete trošku pěny, která se na obličeji změní v jakousi pleťovou vodu. Odlíčí všechen make-up. Docela jsem se divila, že je vcelku kvalitní, nečekala jsem to od něj. Značku Green Line vůbec neznám, a přiznám se, že jsem ji v drogérii viděla poprvé. Rozhodně mohu doporučit.
A balzám na rty od Balei již jeden mám, ten melounový. A jelikož miluju maliny, chtěla jsem vyzkoušet i ten malinový. Upřímně, připadá mi, že ten melounový je lepší. Tenhle malinový jinak nehydratuje, jen vám lehce zamastí pusu. Takže nijak nedoporučuji.

neděle 3. června 2012

Avéne Hydrance Optimale – Péče pro dehydratovanou pleť



Avéne Hydrance Optimale – Péče pro dehydratovanou pleť
Teď se vám přiznám k tomu, že si libuji v těchto cestovních sadách lékárenské kosmetiky. Nedávno jsem psala o setu Bioderma – Hydrabio, a teď nedávno jsem si pořídila další, od Avéne. Protože Bioderma a Avéne mé pleti vyhovují, jsem spokojená s oběma (a rozhodně vám neřeknu, která z nich je lepší, pro mě to vychází nastejno).
Každopádně. Tato sada je určena pro dehydrovanou – normální až smíšenou pleť (a do této kategorie zapadám). Obsahuje tři kroky pro hezkou pleť:
1.       Očistit – Micelární voda 50 ml
2.       Zklidnit – Termální voda 50 ml
3.       Pečovat – Lehký hydratační krém 5 ml
Rozhodně je úžasná na cestování. Micelární voda se vyrovná té slavné od Biodermy (a je myslím i ve stejné cenové relaci), o termální vodě mluvit nemusím, teď prožívá boom mezi blogerkami, a určitě jsme všichni zaregistrovali k čemu je dobrá. A nakonec lehký hydratační krém, o něm už jsem psala, protože je to vlastně vzoreček, má pouze 5 ml (ale pozor, mě těch 5 ml vydrželo skoro měsíc!), hezky hydratuje, má smíšená pleť po něm není mastná…prostě lahoda!
Pokud plánujete dovolenou, nebo častěji cestujete mimo domov (letní festivaly a podobné akce jsou již za dveřmi), určitě vám tahle sada přijde vhod. Stála mě 100 Kč (stovku stojí 50 ml termálky, takže vlastně dostanete k termálce větší vzorek micelární vody a menší vzorek krému).
Pro ty co jsou z Brna – kupovala jsem ji v lékárně vedle Mekáče na Masaryčce, takže se běžte kouknout. Paní tam byla moc ochotná a ještě jsem si „vysockovala“ jeden vzorek krému od Biodermy (a ne, že tam všichni naběhnete, a hned to bude vyprodané, já si tuto sadu chci pořídit ještě jednou).



sobota 2. června 2012

Great Day 3.

Fotky jsou ze středy, kdy se mi nějak moc dařilo. Z poslední zkoušky jsem opět dostala výbornou (no co, musím se pochlubit), vyšlo mi nové bydlení v Brně, dala jsem si skvělé kafe a zákusek a bylo krásně. Co víc si přát? Ještě jsem v jedno sekáči objevila tyhle puntíkované šaty za 300,-.
A v tomhle jsem šla na středeční zkoušku. Součástí bylo původně i sako, ale v tom vedru se mi to nechtělo fotit.
Pokud jste z Brna a okolí, asi víte, že probíhá (nevímkterýročník) Ignis Brunensis. Já byla na přehradě, a ohně jsem sledovala z lodi, a musím říct, že to byla nádhera. Povedlo se mi pár fotek, tak tady aspoň jedna pro představu.

pátek 1. června 2012

Four Seasons - péče na nehty

 Tyto laky patří do kategorie pečujících (a já si teď pořizuji právě takové, protože mé nehty jsou v děsivém stavu, a potřebuju je „vylepšit“). Jsou od značka Four Seasons – Cedro Sole. Firma sice sídlí ve Velkém Újezdě, ale laky se vyrábějí ve Španělsku (aspoň podle toho, co je na nich napsáno). Oba mě stály 53 Kč, seženete je v drogériích Teta, Jasmín (každopádně v těch menších a zapadlejších).
První je Gel s vápníkem pro křehké nehty s nerovným povrchem
Nerovnost nehtů opravdu zahladí, ale jinak se mi nehty třepí dál, a celkově z něj mám takový nic moc pocit, proto spíše nedoporučuji. Ale pro ty z vás, které trápí pouze nerovný povrch nehtů by to byla asi skvělá věc. Dá se použít samozřejmě i jako podkladový lak. Mé problémy ovšem nevyřešil.
Druhým lakem je Nehtová oprava s hedvábím pro tenké a slabé nehty
Mé nehty jsou slabé, tenké, třepící se a jejich povrch je nerovný. Takže barevné laky na nich teď vypadají celkem děsivě. Nevím čím to je, nejspíš mi chybí nějaké vitamíny. Každopádně tento lak bych označila jako dobrý, Má lehce béžovou barvu, takže se dá použít i místo barevného laku (a vypadá hezky a přirozeně, viz foto). Nehty se mi po něm třepí méně a také jsou silnější. Určitě doporučuji! (Za těch 50 Kč vás to nezabije).