pondělí 5. listopadu 2012

TAG 11 aneb dozvíte se něco o mé osobě ...?

Ahoj! Dneska mám pro vás TAG, na který mě nominovala Wesulle. Tímto ji děkuji a jdeme na to. 
Pravidla jsou taková:

1) řekni o sobě 11 zajímavostí
2) zodpověz 11 otázek od blogerky, která tě nominovala
3) vymysli 11 otázek pro blogerky, které nominuješ ty
4) vyber 11 blogerek pro nominaci a informuj je o ní
5) neoznačuj tu, která označila tebe

Tak 11 "zajímavostí" o mé osobě:
1. Možná víte, že teď bydlím v Brně. Narodila jsem se ale v Ostravě, kde to dodnes zbožňuji, a ani po 6 letech bydlení v Brně bych o sobě neřekla že jsem brňák :D
2. Už od 15 let bydlím v podstatě sama. Nejdřív jsem byla na střední na intru, kde se o nás nikdo moc nestaral. A pak jsem bydlela s přítelem a teď bydlím se svým nejlepším kamarádem. Musím říct, že mě to "starání se o sebe" trochu změnilo, mám trochu jiné názory a priority, než lidé, kteří stále bydlí u maminky.
3. Jsem "seriálo-a-filmo-holik" :D (právě jsem vymyslela nové slovo, haha!). Každý den si pustím minimálně jeden díl seriálu (ať jsou to Simpsonovi, Futurama, nebo třeba Gossip Girl), a když mám čas tak filmy. Jinak nemám zrovna vyhraněný filmový vkus. Líbí se mi spousta žánrů (Znáte někoho kdo má současně rád Batmana, Sin City, Transpotting, Zrcadla, Snídani u Tiffanyho, 2 dny v Paříži....?).
4. Neumím moc vařit. Nebo spíš mě to nebaví. Teď si asi říkáte, že když bydlím sama, je to trochu blbé, neumět vařit :D Ale poslední dobou se snažím a sem tam si nějaký oběd uvařím. Přiznávám, že někdy to není moc k jídlu, ale když mám hlad, tak mám hold hlad a sním i to co si sama uvařím :D
5. Nemám moc kamarádek-holek. Vždycky jsem se bavila spíš s klukama.
6. Ráda nakupuji v sekáčích. Dají se tam najít skvělé kousky, za super ceny. Třeba věci, které mi lidi nejvíc chválí jsou právě "z druhé ruky". Nejlepší koupě byla letos v létě, kdy jsem si koupila košili Esprit i s visačkou, a stála mě (držte se) 12,- Kč! :D
7. Po každém sprchování se musím namazat krémem. Není to proto, že bych měla suchou pokožku, ale proto, že jsem na to prostě úchyl :D
8. Nejsem soutěživý typ. Společenské hry moc nemusím, a když už v nějaké soutěži jsem, držím se hesla, že nejdůležitější je zúčastnit se. (Takže pokud si se mnou chcete něco zahrát, jsem celkem lehký soupeř).
9. Nesnáším zimu. Nemám ráda sníh, a už vůbec ne to, že je mi pořád strašná kosa, ikdyž se navleču tak, že vypadám jako lední medvěd.
10. Do svých 20 let jsem byla těžký pesimista. Pak se ve mě něco zlomilo, a dneska si pořád říkám, že "bude líp". (A musím říct, že pozitivní myšlení vážně prospívá mé psychice). 
11. Už mě nic moc nenapadá, tak vám řeknu už jen to, že mám snad všechny ponožky děravé, a netuším, jako to dělám :D

Otázky od Wesulle:
  1. Jak často utrácíte za kosmetické věci? To je různé. Každý měsíc si nějakou kosmetickou věc koupím. Poslední dobou ale spíš přemýšlím, jestli tu novou řasenku/rtěnku/pudr opravdu potřebuji nebo ne....Hold jsem chudá studentka, takže zbytečnosti teď moc nekupuju.
  2. Už jste si někdy něco koupily a pak si to doma rozmýšlely a šly zboží vrátit pod falešnou záminkou? Hodněkrát jsem rozmýšlela, že bych šla něco vrátit, ale nikdy jsem to nakonec neudělala :D
  3. Jaký je tvůj druhý nejtajnější sen? (První se přeci neříká :)) Mít nádherný byt v Paříži, s obrovským oknem s výhledem na Eiffelovu věž a ještě vlastnit kabelku Birkin Bag od Hermés.
  4. Nejoblíbenější parfém?  Nejvíc miluju YSL Parisienne L´extreme a pak DKNY Be Delicious. YSL používám na večer a DKNY na den. 
  5. Za co (z kosmetické oblasti) bys byla ochotná utratit nehorázný balík peněz, kdybys na to měla? To je celkem těžká otázka... Buď za parfémy (a tím myslím opravdu kvalitní parfémy, třeba nějaké limitované edice), nebo za péči o pleť (takový krém La Praine za pár tisíc...celkem by mě zajímalo jestli vůbec funguje:D).
  6. Nejoblíbenější knížka? Teď je to asi Alchymista od Paula Coelha. tu knihu jsem přečetla už tak 4x, a momentálně ji čtu znovu. Ani nevím proč ji mám tolik ráda. A druhá moje nejoblibenější knížka (nebo spíš knižné série) je Denik Ostravaka, protože jsem z Ostravy a díky těmto knížkám mám vždy melancholickou náladu a vrací se mi vzpomínky na mé dětství tam. 
  7. Pes nebo kočka? Jednoznačně kočka, protože psů se bojím (jako malá jsem lezla i na stromy, když jsem viděla psa jít po vedlejším chodníku. Dnes už se tak nebojím, ale prostě je nemám ráda). 
  8. Jaká je vaše největší úchylka? Těžko říct, která z mých úchylek je největší :D Asi ta, že si musím mít pořád něčím namazanou pusu. Není snad minuta, kdybych neměla na puse aspoň balzám. Můj bývalý přítel to třeba nesnášel. Teď žádného přítele nemám, tak můžu mít pusu napatlanou čím chci od rána do večera :))
  9. Nejmilejší pohádka? Lotrando a Zubejda. Tu pohádku miluju už od prvního shlédnutí, a dodnes si ji ráda pouštím (u nás doma ji naštěstí mají taky rádi, tak si ji se ségrou, které je 5 let pouštíme pořád znovu a znovu). Jinak mám ráda třeba Nesmrtelnou tetu a pak ještě O statečném kováři (to je teda spíš taková hororová pohádka).
  10. Město nebo vesnice? Vyrostla jsem na vesnici a za to jsem moc ráda. Teď žiju ve městě, které zbožňuju, ale do své vesnice se ráda vracím. Ráda jsem třeba jezdila na kole, procházela se po lese, chodila na pole sbírat brambory...a to ve městě moc nejde. Město mám ráda, protože je tu více možností na zábavu, více obchodů...ale nejvíc na městech zbožňuju parky a historické památky.
  11. Nejhezčí zážitek z dětství? Moje dětství bylo jeden hezký zážitek za druhým, proto žádný vyloženě nejhezčí asi nemám. Ale když tak vzpomínám, asi to bylo když mi dědeček četl po večerech pohádky a říkal mi, že jsem princezna. Pak se mi vždycky zdál sen o tom, že bydlím na zámku. 
Nominovaní:
Mé otázky pro nominované:
1. Tvoje vysněné povolání?
2. Káva nebo čaj?
3. Hraješ/hrála si na nějaký hudební nástroj?
4. Nejoblíbenější česká blogger(ka)?
5. Jaké umělecké dílo bys chtěla mít doma? (třeba obraz, sochu...)
6. Nejoblíbenější slovo?
7. Kdybys vyhrála velkou spoustu peněz, co bys s nimi udělala?
8. Jaké je podle tebe nejkrásnější místo v ČR?
9. Kdybys mohla doma mít pouze jednu kosmetickou věc, co by to bylo?
10. Kabát nebo bunda?
11. Kdo by měl být naším příštím prezidentem?

14 komentářů:

  1. Jojo, taky zkouknu denně minimálně jeden díl seriálu.. ať už je to Dr. House, TVD, PLL, Simpsonovi, Ordinace v růžové zahradě, Ulice, Gilmorova děvčata... :D
    Taky jsem teď psala stejný článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za nominaci. Uz jsem tag psala, ale v nejakem clanku na ty tve otazky odpovim, protoze jsou zajimave :).
    Ha, ja nez jsem objevila blogosferu a zacala psat, tak to bylo 4-7 dilu serialu denne :D. Ted jsem rada, kdyz dam dva...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak bod 3,5 a částečně i 7 ze zajímavostí máme společný :) Teď jsem začala znovu koukat na Dr.House (jinak seriály, které mě neomrzí jsou The Simpsons, HIMYM, TBBT, Friends, Sex ve městě, apod.) Pouštím si je skoro pořád dokolečka a ještě mě ani jeden z nich neomrzel :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle články mám ráda:)
    taky mám hodně zvláštní vkus na filmy - mám ráda třeba Pulp Fiction, Star Wars, Karlíka a továrnu na čokoládu nebo Sex ve městě...taky to k sobě zrovna nejde:DD

    OdpovědětVymazat
  5. tyjo, my toho máme spousto společnýho! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já mám též zvláštní vkus na filmy. Miluju válečný filmy (Zachraňte vojína Ryana,seriál Bratrstvo neohrožených,Nepřítel před branami) pak filmy typu 300 bitva u Thermopyl,Souboj titánů,Šifra mistra Leonarda,ale na druhou stranu Sex ve městě,Angeliku atd:) Lucka

    OdpovědětVymazat
  7. tento tag ma bavi, lebo otazky sa neustale menia a vzdy sa dozviem nieco nove:) inak s tou vecnou zimou v zime to mame spolocne:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, můžu se zeptat ve kterém sekáči nakupuješ? :)) Elis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Brně nakupuji v sekáči na Husove, pak různě po Veveří, kde jich je dost :))

      Vymazat
  9. to by se mi taky líbilo bydlet bez rodičů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No občas je to na prd, žádný nedělní oběd od maminky a když jsem nemocná nemocný, ani čaj mi nikdo neuvaří:D Ale má to i své výhody, to je fakt.

      Vymazat
  10. Jé díky za jmenování. Uvidím jak to stihnu sepsat. Otázky jsou moc zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
  11. "lidé, kteří stále bydlí u maminky" Ta věta vyzněla, jakoby snad bylo něco špatného bydlet třeba v 18-ti u rodičů... Ale třeba jsem to jen z textu blbě pochopila. Upřímně - mně zase přijde divný, když holka v 18-ti už bydlí s klukem.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!