úterý 6. listopadu 2012

Jak na obočí

Zdravím vás! Tento příspěvek mám z poloviny nachystaný už od července,  ale až dnes jsem se dokopala k tomu ho dodělat. Poslední dobou tady přidávám pouze recenze, a upřímně řečeno, už mě to nebaví (a vás možná taky ne). Proto to dneska bude takový tutoriál, jak na obočí.
Obočí vlastní každá z nás (aspoň v to doufám), a pokud nechodíte k profesionálům, je dobré vědět, jak si obočí vytvořit tak, aby bylo krásné. 
Základní rada zní - Nikdy neměnit původní tvar obočí. Celou úpravou by sis měla obočí pouze zdokonalit, vyladit jeho tvar a případně si ho "dobarvit". Z hustého obočí bychom neměly dělat tenkou čárku a naopak.
Tvarování
Nejdříve je dobré vědět, jak by měl být tvar obočí definován. Můj super obličej vám snad trochu pomůže:
Vezměte si třeba tužku a zkoušejte si to. (1.) Obočí by mělo začínat tam, kde tužka protne vnitřní koutek oka (a teď si můžete všimnout, že mi obočí začíná špatně o pár milimetrů). (2.) Pootoč tužku od špičky nosu ke středu duhovky. Tam by mělo být obočí nejvíc klenuté. (3.) Teď by se měla tužky dotknout vnějšího koutku nosu s vnějším koutkem oka. Tady by mělo obočí končit.
Jak můžete vidět, moje obočí není úplně podle pravidel. Ale jak jsem říkala, důležité je držet se původního tvaru obočí. Já už s tím svým asi nic lepšího nevymyslím :))
Čím tvarovat
Teď se dostáváme k mému oblíbenému bodu. Zaprvé - obočí se trhá pouze dole! Zadruhé - pokud chcete poupravit tvar i nahoře, mám pro vás tip - namažte si okolí obočí vazelínou, nebo nějakým hutnějším krémem, a pak to tvarujte pomocí seřezávače obočí (seženete třeba v Rossmanovi za pár kaček). Dávejte si ale pozor, aby vám s obočí nezbyly dvě ošklivé, tenké čárky. A hlavně se neřízněte, to by totiž celkem bolelo. (pokud netušíte, jak se seřezávačem pracovat, podívejte se na videa od DulceCandy, na které najdete odkaz na konci článku). A pokud máš dlouhé obočí (myslím dlouhé chloupky, na to "trpím třeba já), obočí pořádně rozčeš směrem nahoru, a dlouhé chloupy šmikni nůžkami.
(p.s. Celkem dost špatně se to vysvětluje, proto vás zase odkážu na videa:D).
Zvýraznění
Pro zvýraznění se dá použít tužka, vosk, gel či stíny. Já už milion let používám Eyebrow stylish set od Essence. Od roku 2005, kdy jsem tuhle věc objevila v Německu nic jiného pro doladění obočí nepoužívám. Z tohoto setu používám tmavý stín, nanáším ho štětečkem na oční linky od Catrice, a pak obočí "učešu" kartáčkem (pro přirozenější vzhled).
Video-tutoriál od Dulce Candy - ZDE a ZDE.

Aneb když se nudím (jsem prostě narcis) :D

14 komentářů:

  1. Já si obočí nikdy neupravovala a jsem s ním stále spokojená.. takže radši nebudu s úpravou začínat, abych to nějak nepohnojila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tak to jsi šťastný člověk! :D Já měla obočí kdysi úplně rovné, naštěstí se mi podařilo poupravit ho do lehce klenutého tvaru, a toho se teď pár let držím :))

      Vymazat
  2. Vím že je v Rossmanu mají, a možná i v DM. Většinou jsou na stojanu, kde jsou štětce, pinzety a tak podobně :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak snad je teď už najdeš :)) jinak není zač!

    OdpovědětVymazat
  4. Ha! Ten seřezávač je přesně to, co sháním a ani nevím, že to existuje :D V následujích dnech poběžím do drogerky, děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsi úplné dvojče Báry Šnajdrové :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to už mi tady psalo více lidí :D ale pořád nějak nevím teda:D

      Vymazat
  6. Teď si mi připomněla že bych měla najít pinzetu a trochu si ho poupravit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Vytrhávám, ale nedokresluji.

    OdpovědětVymazat
  8. Z toho by si mělo vzít ponaučení víc lidí :) Je hrozné, když někde vidím holku co má obočí vytrhané (oholené) a má místo něj dokreslenou jenom čárku. To je vážně hnus, nechápu proč to dělají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no takových lidí se špatným obočím potkávám často. Naprosto s tebou souhlasím, je to hnus, a to je obočí celkem důležitý prvek celého obličeje. Moje obočí taky není ideální a každé mám tak nějak jiné, ale přece jenom si myslím, že na to nejsem tak špatně :D

      Vymazat
  9. Já mám tak divné obočí, že se radši svěřuju do rukou šikovných slečen v Brow Baru :).

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem obočím posedlá, jak není podle mých představ, nevycházím z domu:))) Používám tužku na obočí, protože jsem asi jediný člověk na světě, kterému nevyhovují na obočí oční stíny. Taky nejsem přítelem "nakreslených čárek" protože to absolutně ničí celý výraz obličeje!

    OdpovědětVymazat
  11. pěkný návod. Já používám na zvýraznění hnědé oční stíny Basic :-) vydrží celý den a nejde to s nimi přehnat k zmalovanosti

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!