pondělí 7. května 2012

Vyzkoušela jsem - Avéne kosmetika

Dnes budu pokračovat v rubrice "vyzkoušela jsem". Protože jsem chtěla zkusit nějaké lepší krémy a odličovátko, zaběhla jsem do lékárny a vyprosila si vzorky (musím říct, že každý vzorek mám z jiné lékárny, protože mi v jedné bylo blbé si říkat o tři věci:)).
První věc je Avene Čistící pleťová voda pro intolerantní pleť 
Tahle pleťová voda vypadá jako gel, nanáším ho na navlhčený obličej (ikdyž v popisku je napsáno, že se nanáší na tampónek a nemusí se smývat). Každopádně, je velice jenmý, neštípe do očí a kůže je po něm hladká, bez pocitu pnutí. Velké balení 200 ml stojí 449,-. Je to sice dost peněz, ale šla bych do něj.
Druhá věc je Avene Hydratační krém pro normální až smíšenou pleť
Na pleti je velmi příjemný, a hlavně nelesknu se po něm! Dlouho jsem se hydratačním krémů bála, hlavně proto, že jsem si myslela, že se budu lesknout. Paní v lékárně jsem řekla, že mám pleť smíšenou (ta hned odpověděla, že přípravky na problematickou pleť bych neměla používat, protože jde vidět, že mám suché tváře), tak mi doporučila tohle. Je to skvělá věc, velké balení 40 ml stojí kolem 500,- a určitě jdu do něj.
A poslední věc, o které vám už na začátku řeknu, že ji chci je Avene Antirougeurs Jour Emulsion - hydratační ochranná emulze proti začervenání. 40 ml stojí taky kolem 500,-. Co je hlavní? Že funguje. Na tvářích mám hodně začervenalou pleť, což mě trápí už sto let. Občas to totiž ani nejde zakrýt make-upem, a já vypadám, že jsem si dala tvářenku na celé líčko :D A po pár použití tohoto krému jsem se nestačila divit. Dávám si ho na noc, jako noční krém a ráno se probudím s minimálně červenými tvářemi. Opravdu to začervenání umí regulovat. Chci si vyzkoušet ještě jeden vzorek, abych se ujistila, že je to dlouhodobější, každopádně zatím bych ho brala. 

V příštích příspěvcích se ještě budu věnovat lékárenské kosmetice, a omluvám se, že teď nepřispívám nějak často, minulý týden jsem se stěhovala, a až budu mít pokoj v obstojném stavu, můžete se aspoň těšit na fotky pokoje a také na update "Jak skladuji kosmetiku". Mějte se krásně a užijte si zítřejší volno.
P.S. Nezapomeňte na Giveaway, která končí 20.5.

14 komentářů:

  1. tu pleťovou vodu mám doma též ve vzorku, ale jsem z ní taková nějaká.. divoká :D není to zkrátka nic pro mě :)

    já mám od avene termální vodu a tu mám ráda tedy moc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od nich mám taky termálku ve spreji a ta je božská :)

      Vymazat
  2. Jo jsem od Avéne zkoušela zatím taky jen ve vzorku z Elle tu pleťovou vodu a termální vodu. A tu termální vodu si plánuju koupit v plném balení, protože je fakt super..Doporučuju :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tedy nezkoušela nic, ale ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já od Avene mám snad celou sadu a kromě odličovače očí si nemůžu stěžovat:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Avéne hydrance legere byl můj nejoblíbenější, dokud jsem neobjevila Biodermu sebium hydra- prakticky 2 úplně totožné krémy, akorát Bioderma je krapet levnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ještě miniatury Bioderma - Hydrabio, o té budu psát příště :)

      Vymazat
  6. mám od avené minerální sprej a prostě ho miluju a nemůžu bez něj existovat - hlavně v léte! :)

    OdpovědětVymazat
  7. hm s tou kosmetikou zatim nemam zkusenost, teda krome te vody ve spreji, ta je super

    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Já teď ze vzorků testuju řadu Effaclar od La Roche - pěnivý mycí gel, pak krémy DUO, K, H a Mat. Zatím jsem u DUO, dávám si ho ráno pod make-up, postupně vyzkouším všechny. Jdem zvědavá, jestli to s pletí něco udělá. Na noc používám hydratační noční krém, protože Effaclar je určen spíš na mastnější, tak aby mi nevysušovaly. Určitě napíšu mini recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Effaclar od LA Roche jsem taky zkoušela, ale paní v lékárně mi poradila, že bych měla používat spíš hydratační krémy na smíšenou pleť, než krémy pro problematickou pleˇ. Sice teď nějaké pupínky mám, ale jde poznat, že ta hydratace mi prospívá víc, než ty krémy pro mastnou pleť :))

      Vymazat
  9. Já měla od Avene akorát oční odličovač, taky byl takovej gelovej, ale děsně mě štípal :(

    OdpovědětVymazat
  10. Já Avene miluju, sice ji občas v poslední době prostřídám s Biodermou nebo Korres, ale kosmetika Avene je moje stálice. Mám totiž taky spíš suchou až mastnou pleť. Doporučit ti můžu ještě emulzi na obličej na opalování, která je speciálně určená pro smíšenou pleť, takže není tak hutná jako obyčejné opalovací krémy, ale přitom je v té opalovací řadě. Já mám doma většinou k hydratačnímu krému ještě i krém na mastnou pleť z řady Cleanence, který používám, když se mi to zrovna zhorší.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!