úterý 3. ledna 2012

Tady jde o vlasy

Nevím co se děje. Moje vlasy jsou na tom bídně. Asi prožívají depresi.
Celý život mi na mých vlasech záleželo. Teď, když si je opět nechávám narůst dlouhé, záleží mi na nich ještě více.
A ony mi mou péči a lásku oplácejí tím, že jsou u hlavy mastné a zbytek je suchý.
Vím, že to může být způsobenou zimou, a taky tím, že nenosím čepici a své milované vlásky předhazuji mrazu.
Prosím poraďte!
Máte tip na nějaký dobrý šampón (po kterém bych neměla mastné vlasy, neměla lupy, neměla vlasy suché, a po kterém bych měla vlasy lesklé), nebo kondicionér. Hledám všude možně, ale nenašla jsem nic, co by splňovalo mé požadavky, a bylo v mých finančních možnostech.

18 komentářů:

  1. Teď jsem na tom dost podobně :D
    Ale u mě to jasně způsobuje zima a na to lék nemám

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som počula samú chválu na regeneračnú masku Gestil Wonder. Sama mám v pláne ju odskúšať, vlasy mám dlhé, takže potrebujú extra starostlivosť.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem na tom momentálně stejně. :/ Většina přípravků mi pomůže, ale jen na chvíli. Mám mastné kořínky a suché konečky. :(
    Mám ráda biodermu nodé šampon a plánuji si též pořídit gestil wonder.

    OdpovědětVymazat
  4. Zkus šampon Rehab s kombinací kondicioneru Retread ;) Za zkoušku nic nedáš, ale myslím, že by si mohla být trochu spokojenější :) Rozhodně na vlasech nešetři :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zapomněla jsem, že je to obojí Lush. Hlavně ně Loreal. Ten ti podle mě nepomůže za žádnou cenu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, já můžu doporučit tohle:
    http://lencin-blog-o-vsem.blogspot.com/2011/12/moje-prvni-pomoc-pro-pokozku-hlavy.html

    Mě to pomáhá, tak jak tam píšu, moje mamka ho používá proti lupům - uspěšně, a moje teta na suché vlasy u konečku, ale mastné u kořínků - a taky jí to pomáhá.

    Pa pa Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mám takový problém. Jenže já mám do toho ještě lupy... Snažím se začít mýt si hlavu méně aby se tolik nemastila, jenže to prostě nejde nemejt si ji obden kvůli těm lupům. A už mě to dost ootravuje, Teď používám Klorane na lupy a gestil wonder jednou týdně hodinový zábal a nebo ho střídám s olivovými zábaly na konečky aby nebyly tak suché. Přeju hodně štěstí s vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  8. no, pokial mas fakt momentalne obmedzene financne moznosti, doporucujem pred kazdym umytim (ok, ak umyvas denne, staci aplikovat dvakrat do tyzdna)naniest na vlasy cisty olivovy olej. Od koncekov cca do polovice dlzok. Zabalit do potravinovej folie, este do uteraka a vydrzat minimalne 30 minut, idealne hodinu...garantujem ti, ze ak to poctivo dodrzis, po mesiaci svoje vlasy nespoznas :)

    OdpovědětVymazat
  9. Překvapivě mi pomohl šampon a kondicionér z Manufaktury z červeného vína. A taky jsem ostříhala konečky. A taky jsem se překonala a vlasy si myju jednou za čtyři dny. A používám o dost méně šamponu a o dost více kondicionéru.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, je to sice trosku drazsi ale zkus zelenou radu od kerastase, ta je primo urcena pro vlasy mastne u korinku se suchymi konci:-) Pouzivam a jsem spokojena!

    OdpovědětVymazat
  11. Jak už se tu psalo - olejové zábaly hodně pomáhají, klidně si i po umytí vetři pár kapek lehčího oleje do konečků, aby nebyly vysušené. Důležitý je kondicioner, v žádném případě nevynechávat. A sice elementární věc, ale já to dřív taky nevěděla - dávat kondicioner jen do délek, nikdy ne k pokožce hlavy (pak se víc mastí, a u kořínků vyživovat stejně nepotřebují). Teď používám Gliss Kur s oleji, je to žlutá lahvička, už mám druhou nebo třetí, je výborný. Občas vlásky ocení něco silnějšího, skvělá je maska na vlasy od Alterry (priv. značka Rosmannu) s granátovým jablkem a aloe vera. Jen pozor, aby nebyla na vlasech až moc dlouho - vysoko ve složení je alkohol, začala by naopak vysušovat. Tak akorát je asi 10 minut.

    Co se týče šamponu těžko radit, já mám ten problém, že skoro každý šampon mi po 1 - 5 umytích udělá lupy, takže se držím osvědčeného bio šamponu od privátní značky Schleckeru, který jediný mi lupy nezpůsobuje. Každopádně podle mého názoru pro lesklé a nesuché délky je základem kondicioner a další péče.

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně vím co myslíš..já nejčastěji používám oliv. olej..jak to píšu v tomhle článku:)

    http://ina-tina.blogspot.com/2011/04/hair-secret.html

    OdpovědětVymazat
  13. můžu doporučit redken šampon i kondicionér - šampon je koncentrát a s dlouhými vlasy do půli zad ho mám už rok a kondicionéru stačí minimum...od té doby mám vlasy jako z časopisu....plus je dobrá kúra redken chemistry, v kadeřnictvích...nepoužívám už nic jiného ;-) snad budeš mít úspěch

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, mám blog o péči na vlasy, tady: http://cinderellasnuts.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Používám Garnier Šampon Fructis Proti lupům a po týdnu byly vlasy vpohodě a kdyžtak koukni na můj blog, je tam i péče o vlasy, která je skvělá- např. tekuté krystaly jsou v zimě skvělé, pomůžou vlasům a chrání je ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Dovoluji se označit za "vlasomanika",jelikož jsem toho vyzkoušela opravdu hodně.Nejlépe se mi osvědčily vlasové produkty od Redkenu.Na Redken nedám dopustit! Vyzkoušela jsem řadu All Soft a Extreme.All soft šampon,kondicionér a masku-určeno pro suché vlasy.Extreme jsem vyzkoušela bezoplachovou kúru a šampon-určeno pro mechanicky poškozené vlasy.Můžu jen doporučit:))

    OdpovědětVymazat
  17. Já si jednou za měsíc aplikuji bezbarvou hennu a vlasy jsou po níé naprosto úžasné...

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, vím, o čem mluvíš. Co se týče mého typu vlasů, mám je u kořínků mastné a délky a konečky mám suché a spodní vlasy krepaté už od nepaměti, vlasy jsem si nikdy nebarvila mám je blond a o něco delší než ty. Mě se zaručeně osvědčilo používat dva šampóny naráz. Na masné kořínky používám momentálně Garnier - granátové jablko a kvasnice, který střídám s obyčejným Cien šamponem z Lidlu. Na délky a suché konečky potom používám Dove - nourishing oil care šampón, nebo kondicionér, které také střídám s maskou od Elséve pro poškozené vlasy. Občas po mytí použiji hedvábný olej od Elséve.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!