středa 25. ledna 2012

Pleťové masky

Jak vidíte, dala jsem na váš názor a blog vrátila do jeho původní podoby:)
A dnes vám chci ukázat svou "sbírku" pleťových masek.
K čemu je vlastně taková pleťová maska dobrá? Maska zvládne pleť vyčistit, hydratovat, dodat pleti živiny, rozjasnit, vyhladit, omladit a já nevím co ještě.
Masku si můžete koupit jak v obchodě (což jsou většinou chemické), tak si ji vyrobit doma (a přírodní masky dělá také Lush, bohužel nemám zkušenosti, ale někteří z vás určitě ano).
A jak často si dávat pleťovou masku? Záleží jen na vás. Na většině obalech píší, že se má maska dávat aspoň 1x týdně. Já si masku dávám tak jednou za 14 dní, nebo jednou měsíčně, podle toho, jak je potřeba.
Kaolinová pleťová maska Freeman - na obrázku si můžete přečíst, co by maska měla umět. Já vám k ní řeknu toto: je skvělá! Balení je opravdu velké (150 ml), takže vám vydrží opravdu dlouho. A co se týče jejich účinků, popis na obalu úplně nelže. Opravdu čistí póry, většinou zaznamenám lehký úbytek černých teček, póry také trochu stahuje a pleť je zpevněná. Jak říkám skoro o všech mých oblíbených přípravcích na pleť . nemůžete od ní čekat zázraky. Ale pomáhá.
A zde jsou mé oblíbené masky z Avonu (řada Planet Spa). Musím říct, že se mi zdají docela kvalitní. 
1. Hydratační maska s olivovým olejem: Ikdyž mám smíšenou pleť, hydratace je občas potřeba. A tu mi dodá tato maska. Stačí 10 minut a moje pleť je hydratovaná a hebká. Určitě ji ocení majitelky suché pleti.
2. Maska pro hloubkové čištění pleti s květem thajského lotosu: Tato maska je nejdřív fialová, a po čase zbělá. Je vtipné pozorovat proces "měnící se barvy". A můžu říct, že opravdu čistí, také po ní moje černé tečky mizí (stejně jako u masky od Freemana).
3. Vyhlazující pleťová maska s rýží a japonským saké: Odstraňuje nečistoty, osvěžuje a vyhlazuje pleť. S tím můžu jen souhlasit. Ale je slupovací, proto nedoporučuji na sucho pleť. A pleť je po ní opravdu vyhlazená, vždycky mám po ní pocit, jako by mě někdo "vyžehlil".
4. Bahenní pleťová maska s výtažky z mrtvého moře: Absorbuje nadměrný kožní maz, zmenšuje póry, zjemňuje a rozjasňuje pleť. Tuto masku mám ze všech nejradši. Má sice divnou, šedou barvu, ale to nemění nic na tom, že je na pleti velmi příjemná a její účinek je také velice dobrý.
Dále si ráda kupuji masky z H&M. Mám ráda jejich malinovou masku (ale teď ji bohužel nemám doma a nevím jaké má přesně účinky, takže vám nechci kecat). A tato je samozahřívací. Dle popisu "jemně prohřeje otevřené póry, vyčistí je do hloubky; odstraní nečistoty a zanechává pleť zářivou". No, za těch 29,- kč není špatná, to, že hřeje dělá mé pleti náramně dobře, a pleť po ní vypadá zdravěji.

Máte zkušenosti s nějakou z těchto masek? Jaká je vaše nejoblíbenější maska?
A pokud se chcete o pleťových maskách dozvědět něco víc, doporučuji tuto stránku:

11 komentářů:

  1. Ta od Avonu s lotosem je bezkonkurenční. Nádherně voní, opravdu pleť čistí a ještě mění barvu :)
    Též jsem na ni psala rezenci.
    http://www.slecnajahodova.blogspot.com/2011/09/cistici-maska-s-kvetem-z-tchajskeho.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám tu z H&M čokoládovou, má perfektní vůni a jednu malinovou a tu teprve chci zkusit ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty planet spa jsou výborné, už jsem je ozkoušela a jsou opravdu skvělé

    na mém blogu právě probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. nad se rozhoduju od avonu mezi tou hloubkově čistící a bahenní a nemůžu se rozhodnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No,jejich účinek vyjde zhruba nastejno.Ale já osobně mám radši tu bahenní

      Vymazat
  5. Tu masku od Freemana mám taky ráda:)

    http://janebeautiful.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Bahenní je nejlepší, nedám na ni dopustit !!


    Na blogu mám GIVEAWAY, zkus štěstí :)

    http://code-of-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Ty masky z řady planet spa od Avonu, jsou jedinné masky, které moje pleť snese :) tu bahenní a olivovou mám nejraději :)

    OdpovědětVymazat
  8. od planet spa su super masky :) tiez pouzivam, chcem ti povedat ( teda napisat) ze sa mi velmi paci tovj blog a chcela by som to pozvat na moju stranku, este som ho len spustila ale nejak sa rozbehnem :) rada by som si stbeou vymienlaa rady a nazory :) budem velmi rada ak budes suhlasit ... dakujem :) papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mi napiš! Budu moc ráda :) tady je můj email: eliska.janci@email.cz

      Vymazat
  9. masku z HM používám už nějaký ten pátek a je vážně fajn :) a na ty masky od Avonu jsem už taky koukala, ale nemohla jsem se rozhodnout, ale když tu čtu tvoje zkušenosti, myslím, že je taky vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!