neděle 12. června 2011

Letní kosmetické nezbytnosti

Lehký krém na obličej s SPF – ano, i obličej je třeba si chránit. Ať už v léta make-up používáte nebo ne (i některé make upy mají SPF – třeba Flawless Finish Foundation od E.L.F.
Třpytivé tělové mléko – co si budeme namlouvat, třpytivá (a opálená) pokožka vypadá zatraceně sexy!
Opalovací krém – o tom si nemusíme nic povídat, raději se namažte, ikdyž jdete jen do města. Slunce svítí všude a je zrádné (dobře, když jdete na celý den do obchoďáku možná není opalovák potřeba). Pořád lepší se nějak chránit, než přijít domů spálená. A s tím jaký opalovák si vybrat  vám asi nepomůžu, každý má jiný fototyp a každému vyhovuje něco jiného, ale musím vám říct, že si raději kupte co největší ochranný faktor. Velká hloupost je, když si řeknete, že se přeci chcete opálit a pak si koupíte ten nejmenší faktor a namažete se s ním na koupáku jen jednou. Jak říkám, je lepší mít co nejvyšší stupeň ochrany, a mazat se pravidelně. Při opalování klidně každou hodinu. Já osobně nechci vypadat jako rajče, nevím jak vy.
Bronzer – moje nejoblíbenější věcička, kterou jindy než v létě skoro nepoužívám. Návod jak bronzer používat naleznete v mém starším příspěvku.
Balzám na rty s SPF – já osobně mám suché rty, takže potřebuji nějakou ochranu. Balzám na rty s SPF je na léto ideální, na něj si dám ještě lesk a moje rty jsou ideálně chráněny (musím se vám přiznat, že trpím jistou úchylkou. Pořád si musím něco „patlat“ na rty. Lesk, balzám, rtěnku….když na rtech nemám vůbec nic, jsem z toho nervózní. Myslíte, že se to dá nějak léčit? :D).
Tělový sprej – já ráda používám tělové spreje od Avonu (seženete tak za 60 kč), které lehce voní a hlavně osvěží.
Matující papírky – znáte to, v létě máte make-up a pudr, pak se spotíte a napatláte na sebe další dávku pudru. A jak pak vypadáte? Hrozně! Matující papírky jsou skvělá věc, stačí přiložit na místa „postižená“ potem, a rázem jste matnější. Já je používám velice ráda, mám jedny od Burjois  (myslím, že už je ani nedělají), jinak seženete i v Essence a E.L.F.
Obrázky jsou pouze ilustrační.
PS. Stále mi můžete radit s výběrem řasenky, výplatu mám až za 14 dní, takže si ji koupím až pak.

5 komentářů:

  1. super seznam nezbytností..rozhodně se nechám inspirovat:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. jistojisté nezbytnosti na léto, ale zrovna to labello mám a je to šílený :(

    OdpovědětVymazat
  3. ty matující papírky všude sháním, ale u essence je mají vždycky vyprodané :-/ no tak snad je někdy někde objevím :)

    OdpovědětVymazat
  4. biodermu mam taky a jsem s ni strasne spokojena :)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, moc děkuju za pochvalu :)) Já mám kulmu na řasy z Oriflame, kde se cena pohybuje myslím mezi 200-300 korunami. Ale viděla jsem v rázných elektro-centrech ty kulmy třeba také za tisíc korun a víc. Používám jí každý den a někde jsem četla, že řasy neničí :D Není to zas až takový žár, ale zas na druhou stranu je to dost účinné.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!