čtvrtek 27. března 2014

Maybelline není nudná!

Určitě jste zaregistrovali, že Maybelline nedávno vydal nude kolekci svých Colour-sensational rtěnek. To bych nebyla já, abych to hned běžela omrknout do drogérie. No, a hned jsem sáhla po nejsvětlejším odstínu číslo 710 - Sultry Sand. Rtěnka stála 169,- Kč, což je klasická cena Maybelline rtěnek. (P.S. Jsem překvapená, že o nich ještě snad žádná blogerka nepsala---nebo se pletu?)

Sultry Sand je opravdu hodně světlá. Ale tmavší odstíny byly už moc hnědé, a upřímně, komu vlastně sluší hnědé odstíny?! (haha). Myslím, že k výraznému kouřovému líčení bude skvělá. A hlavně je to moje první nude rtěnka. Kdysi jsem si koupila jednu od Rimmel - z kolekce od Kate Moss. Ta je na mě ale pořád dost hnědá.  


No, tento odstín je tedy dost světlý, ale naštěstí ne mrtvolný, takže je pro mě bez problémů použitelný. Akorát mám teď trochu problém, že mi zvýrazňuje šupinky na rtech (ale to mi teď dělají všechny rtěnky, protože jsem celá nějaká vysušená :D). Výdrž je několik hodiny, ale pokud mám být upřímná, odstíny Hot plum a Shocking coral vydrží o dost déle - klidně půl dne).


Zaujala vás tahle nude kolekce? Nebo je na vás moc nudná? :)

úterý 25. března 2014

Problém s makeupem číslo 1. - odstín

Tento příspěvek bude navazovat i na nedávné "nadávání" spousty blogerek na Rimmel a jejich super BB krém v odstínu medium, který přišel i těm nejbělejším z nás.
Sehnat správný odstín makeupu je celkem dost zásadní. A je to větší problém, než sehnat dobře padnoucí džíny, či dokonalé šaty. 

Poslední dobou jsem všemi makeupu celkem znechucená. Buď si kupuju samé šméčka, nebo nevím čím to je (nebo je to špatným obličem).
Můj oblíbený makeup, který jsem ještě nedávno vychvalovala až do nebe a plánovala jsem si koupit další balení mě zradil (Bourjois Healthy mix). A pak ten, který jsem milovala předtím teď už nechci ani vidět (Dermacol Long Stay Caviar). 
Teď vám to trochu popíšu (jestli máte podobné problémy, tak mi dejte vědět, ať se necítím tak blbě, že je něco špatného semnou a ne s těmi makeupy).

Začnu tím, že mám smíšenou pleť, která je v T-zóně většinou mastnější a zbytek obličeje je buď normální, nebo suchý (záleží na počasí). 
Bourjois Healty mix jsem si koupila v nejsvětlejším odstínu, který se dá (dost blbě) sehnat - 51. Odstín super, dokonale mi sedl. Konzistence je super, trochu hydratoval, ale nebyla jsem mastná. A vypadal přirozeně, a kryl taky v pohodě (stačil jen korektor na kruhy pod očima). A teď? Po pár měsících mi barva na obličeji oxiduje (prostě je tmavší, než předtím, nebo mám možná bělejší krk, netuším...), a na obličeji vypadá divně. Zvýrazňuje i suchá místa (která já skoro nikdy neměla), a taky mi strašně zvýrazňuje póry (a to i když použiju bázi Benefit nebo Rimmel). A celkově  s ním mám obličej "seschlejší". A skoro to samé se mi stalo i kdysi, s Dermacol Long Stay Caviar. Nejsvětlejší odstín mi sedl celkem dobře, akorát byl víc dorůžova, než bych potřebovala, ale pal to čert. Měsíc používání byl super. Makeup skvěle kryl, ale nedělal masku, a celkově s ním pleť vypadala hezky. Pak ale tak po 3 měsících začal oxidovat, vypadá divně, a opět pleť se mi vysušila, makeup zvýrazňoval suchá místa a moje póry s ním vypadaly jak obří krátery. 
Tak nevím, proč se historie opakuje. Už nevím, co si mám koupit. Jestli si mám do makeupu přimíchat olej, aby tolik nevysušoval, nebo co s tím.
Máte podobné problémy? Co s tím děláte? Vyhodíte makeup a zkusíte nový? Mě  napadlo zkusit třeba Dermacol Imperial, má být hydratační, akorát ten nejsvětlejší odstín je hrozně růžový, a já mám podtón spíš dožluta, takže se ho celkem bojím. Pak už mě jen napadl Revlon ColorStay, který se dá sehnat někde na netu. Co mi poradíte? :)

A nakonec se chci vyjádřit k tomu Rimmelu. Je hezké, že emaily, které jsem jim já (a věřím že i další) nečtou, a ještě víc fajn je, že můj blog, ani ostatní blogy se kterými spolupracují neviděli asi ani z dálky, protože by pochopily, že je většina beauty blogerek bílá jak stěna, a že s těmi odstíny, co nám posílají fakt moc nepochodíme. Jejich nový BB krém nehodlám ani zkoušet, ani recenzovat, protože to si na obličej prostě nedám, leda že bych chtěla někoho k smrti vystrašit (jen si představte ten oranžový obličej, rozmazaná řasenka a na rtech mrtvolně bílá rtěnka...vtipné by to bylo...). Tak, víc už se vyjadřovat nebudu, stejně to nemá smysl :)

P.S. Dnes mám narozeniny (uf, už 23 let), a brzy můžete čekat jednu malou giveaway, ať obdaruji i vás (po dlouhé době).

sobota 22. března 2014

Baví mě.... filmy, seriály, knihy


Čtvrtá hvězda
Český seriál o hotelu, který se snaží získat čtvrtou hvězdu. Ikdyž, o tom to vlastně není. Spíš uvidíte zaměstnance hotelu, bohémského Františka (hraje ho Ivan Trojan a je tam strašně ošklivý, až je úžasný), pak Štěpána, který je celkem smolař....no a spoustu dalších, velice zajímavých postav. Seriál je dost vtipný (aspoň já se u něj nasměju až až), a má pouze 12 dílů. 

Anatomie lži
O tomhle seriálu nedávno mluvil náš profesor v předmětu komunikační dovednosti. Zrovna jsme probírali mikro-výrazy tváře, díky kterým můžete třeba poznat, kdy člověk lže. Seriál běžel v televizi celkem dávno, já viděla pár dílů, no a teď se dívám znovu a dost mě to chytlo. (Teď jsem z toho ale trochu "postižená" - když se s někým bavím, tak ho bedlivě sleduji a snažím se odkrýt všechny mikrovýrazy, o kterých se v seriálu mluví).

Sex ve městě
No, co dodat. Ženy, boty, muži, sex. Kdo by se někdy nepodíval aspoň na jeden díl, že? No, upřímně, když jsem se na tenhle seriál začala dívat od první série, musím si chvilkama říkat - "Co? Koho tohle zajímá? Kdo může řešit takovou kravinu, a ještě ji řešit pořád dokola?". No, je to tak. Postavu Carrie celkem dost nechápu. Ale co už, přece jenom je to seriál na odreagování, kde člověk nemůže čekat nějaké smysluplné konverzace.

Vlk z Wall Street
Co bych k tomu tak řekla..... Leonardo di Caprio. Peníze, luxus, podvod, sex, sex, sex a sex, drogy a zase peníze. Tohle ten film asi celkem vystihuje. Vím, že už ho asi každý viděl, ale já ho sem musím zařadit. Víte, co se mi ve filmu líbilo nejvíc? Scéna, kdy Leonardo na své svatbě tancuje dost prapodivný taneček :D
                                         
Podfukáři
Taky skvělý film. Hlavní je, že má naprosto nečekaný konec (upřímně, čekala jsem tam všechno, ale TOHLE zrovna ne). Původně jsem si myslela, že to bude o kouzelnících. Ono to o nich v podstatě je i není. Jak se to vezme. Každopádně herecké obsazení, příběh a hlavně konec za shlédnutí fakt stojí.

Knihy Ivo Tomana
Ivo Toman je český podnikatel, a hlavně člověk píšící knihy o osobním rozvoji, motivaci, úspěchu a tak. Četla jsem zatím dvě jeho knihy a mám v plánu přečíst si i další. Vždycky když jeho knihy čtu, snažím se zamyslet sama nad sebou - jaké mám cíle, jestli mám nějakou motivaci, jak a v čem chci být vlastně úspěšná...Prostě mě jeho knihy hodně baví. Není to žádná suchá teorie, ale spíš praxe.

Pavel Taussig - Neznámí hrdinové
Přiznám se, že jsem knihu ještě nedočetla celou. Čtu si ji večer před spaním, a vždycky si přečtu jen jeden osud. Kniha obsahuje několik kapitol, vždy o jednom člověku, který udělal nějaký hrdinský čin, ovšem je zcela neznámý. To je celkem škoda, protože některé příběhy jsou opravdu silné. Rozhodně doporučuji. Kniha vznikla na základě dokumentu, který běžel na ČT1 (TADY se na dokumenty můžete podívat).

čtvrtek 20. března 2014

Stálice v mé kosmetické taštičce

Určitě jsou věci, které jste si oblíbily, nebo si je kupujete pravidelně. Už jen proto, že jsem beauty bloggerka, jsem si kdysi řekla, že si nebudu nikdy kupovat znovu to samé, ale budu zkoušet pořád nové a nové věci. Ovšem (nebo spíš díky bohu) jsem normální člověk, co když si něco moc oblíbí, tak si to prostě koupí znovu. Sice vím, že další recenzi (ani když je to po 3 letech) psát nebudu, ale to mi vůbec nevadí.
Jsou tedy věci, které jsem si koupila dvakrát, a teď je třeba nepoužívám, ale jsou i další věci, které si kupuju znovu a znovu, už třeba několik let. 
Tady je tedy soupis mých nejoblíbenějších věcích, které jsem si koupila aspoň dvakrát za sebou (pochop - jeden kus mi došel, musím hned běžet pro druhý).
(P.S. Jak vidíte, příspěvek je celkem dlouhý. Melancholicky jsem si totiž zavzpomínala kdy a proč jsem si vůbec tyhle věci pořídila; a u některých věcí není odkaz na recenzi a foto - to znamená že jsem o těch výrobcích psala v nějakém souvislém článku, ale samotnou recenzi jsem nedělala).

Essence - Eyebrow stylish set: První balení jsem si koupila (tipuju) v roce 2007, kdy jsem byla v druháku na střední na stáži v Německu a poprvé tam viděla značku Essence. Ta mě zaujala na první pohled, protože byla taková holčičí a levná. Vzala jsem si tenkrát právě tenhle set na obočí, protože jsem ani pořádně nevěděla co to je, a protože jsem nechápala, jak se obočí maluje stínem :D No, ale brzy jsem to pochopila a tužka na obočí letěla do koše. Každé balení mi vydrží tak rok/dva. Většinou, když už mám tmavou barvu skoro na dně, odložím balení do jednoho ze svých dalších bydlišť a kupuju balení nové. Dobře se mi s tmavým stínem pracuje (přece jenom, mám obočí černé, a většina tužek na oči jsou tmavě hnědé, a to pak bylo dost poznat, že mám obočí "dodělané"). A pro začátečníky jsou dobré i šablony na obočí, které jsou součástí balení.

V roce 2012 vyšel úplně první BB krém na českém trhu (opravte mě, pokud se mýlím). Byl to právě Garnier. Ten krém byl úplně na nic, vůbec nekryl, a na mou smíšenou pleť se totálně nehodil. Po nějaké době však přišli (velice chytře) s verzí pro smíšenou až mastnou pleť. Pamatuju si, že jsem ho nemohla nikde v Česku sehnat, tak jsem si ho kupovala ve Vídni. A byla jsem z něho totálně nadšená. Nebyl moc tmavý, a hlavně jsem po něm byla celkem dlouhou dobu matná. Používám ho hlavně v létě, nebo ještě na jaře, kdy začíná být teplo. Líbí se mi, že je lehký, ale moje pleť s ním vypadá hezky. V prvním balení už mám na dně, tak jsem si nedávno kupovala balení druhé.

Dermacol - Cover makeup: No, tohle je věc, která vám jen tak nedojde, ale musím to tady zmínit. Když jsem se náhodou jednou někde na netu dočetla, že i česká značka má hodně krycí makeup, musela jsem ho mít. V té době (2011), jsem se prostě snažila zakrýt co se dá. Přitom jsem neměla nijak děsnou pleť....no jdeme dál. Začala jsem chodit na obhlídky do drogérií, ale Cover nikde. Nakonec jsem ho našla v jedné maličké, zapadlé brněnské drogérce. Tak jsem ho brala. Za tu stovku, a ještě když to tak kryje. Pak jsem si ho doma poprvé dala na obličej. No a to bylo! Dala jsem si totiž takové množství, na jaké jsem u makeupu zvyklá. Ale tohle je dost hutná pasta, takže jsem vypadala, že mám na obličeji druhý obličej, a drhla jsem ho odličovákem tak půl hodiny :D Pak jsem se naučila, že ho stačí jen kapička, a hlavně pořádně rozetřít, a nejlépe jen na místa, která chci opravdu zakrýt a ne na celý obličej. No a chvíli po tom, co už jsem ho měla odzkoušený ho objevil i bloggerský svět, a najednou jsem ho objevovala i v normálních drogériích. A balení mám dvě, jeden tmavší (to byl ten první, teď bych s ním vypadala jak starý pomeranč), a jeden světlý. 

Po tom, co jsem upustila od velice krycích patláků na obličej, sem si řekla, že se budu malovat více přirozeně, takže i makeup by měl být nějaký lehčí. V té době jsem měla zrovna nějaký kupón se slevou, a tuším že mě to první balení vyšlo na 200 kč (normálně stojí kolem čtyř stovek), a ještě jsem k němu dostala balzám na rty ze stejné řady. Tenhle makeup je opravdu lehký, ikdyž i nějaké to krytí vám s klidem poskytne. A hlavně je na obličeji opravdu příjemný. Teď mám druhé balení, koupila jsem si stejný odstín jako kdysi, ale (nevím proč) teď je na mě nějak moc růžový. Ale když ho smíchám s kapkou "žlutějšího" kamaráda, je ideální. 

Catrice - Camouflage korektor: Další svatý grál blogerek. Catrice je sice pro někoho obtížná na sehnání, ale stojí to za to. Tento korektor je krycí skoro jako Dermacol Cover, takže super. A za cenu 80,- Kč? No nekup to. (Ps. Pořádnou recenzi teprve připravuji)

Pudr, který funguje, má ho každá druhá blogerka a je za přijatelnou cenu? Jo, tohle je on. Četla jsem na něj už tolik recenzí, že by mi na spočítání nestačili všechny moje prsty. Ale je opravdu fajn. Mám už několikráté balení a klidně si ho koupím znovu.

Rtěnky od Maybelline mám hodně ráda. Moje první byla třpytivá růžová Rosy Dream, kterou jsem milovala (a doma ji pořád mám). Pak mám odstín Hot Plum (vidíte na obrázku), dále Shocking Coral, a teď jsem si koupila Sultry Sand z jejich nové, nude kolekce. Tyhle rtěnky jsou celkem držáky (hlavně Plum a Coral, ty drží klidně celý den), barvy jsou super, pigmentace taky. No, co dodat.

Z této avonovské řady mám doma celkem 3 kusy, a určitě se moje sbírka ještě rozroste. Tyhle rtěnky jsou hrozně fajn, jsou skvěle pigmentované, a dostatečně mokré (pochop - hydratují). A výdrž je taky ucházející.

E.L.F. - Golden bronzer
Abych se vám přiznala, tohle na seznam ani moc nepatří. Mám totiž pořád své první balení (a to jsem kupovala v roce 2011). Používám ho snad každý den, a upřímně, ikdyž má v názvu bronzer, na bronz ho tedy vůbec nevyužívám. Je totiž dost třpytivý, takže mi výborně slouží jako rozjasňovač. Na to, že to byla věc za stovku, je boží, už jen proto, že ho mám třetím rokem, a pořád je v něm dost. Ale až mi jednou dojde, hned ho chci znovu (protože ho mám radši než klasicky rozjasňovač High Beam od Benefitu). 

Mám už druhé balení a koupím si i další protože jsem lepší řasenku asi nenašla. Sice má jednu chybu, a to fakt, že se občas rozmazává na horním víčku. Ale zjistila jsem, že to je tím, jak jsem levá, a že když kartáček uchopím jinak, nikde se nic nerozmaže. Moje řasy krásně prodlouží a natočí a já jsem spokojená.

Co vy a vaše oblíbené produkty/stálice?

neděle 16. března 2014

Lakování s Oriflame, Avonem a Rimmelem

Oriflame Pure Colour - Lavender Shimmer
Laky od Oriflame jsem nikdy neměla, a nějak zvlášť mě nelákaly. Ale tento odstín mě v minulém katalogu celkem zaujal, takže jsem si ho vzala. Barva je hezká, světle fialová s jemnými odlesky. Na mých bílých rukách je ale odstín trošku "vyblitý", určitě bude vypadat lépe v létě, jak budu trochu opálenější. Na nehtech mi vydrží klidně i 5 dní (lakovala jsem si nehty v úterý a až dneska to potřebuje obnovit, ale je pravda, že se každý den "hrabu" v Jaru, Cifu a jiných čisticích prostředcích). Takže výdrž by šla. Cena je různá dle katalogu - já ho kupovala za cca 60,- kč, a teď je za 109,-. Ale má celkem úzký štěteček, což někomu nemusí vyhovovat.

Avon - Golden Vision
Laků z Avonu mám na rozdíl od těch z Oriflame, požehnaně. Už jsem si zvykla, že tyhle třpytivé moc dlouho nevydrží, max. 3 dny. Je potřeba minimálně dvou vrstev, aby barva vypadala dobře. Tahle zlatá je zvláštní tím, že skrývá spoustu stříbrných třpytek. Ale nevypadá to zas tak špatně. Ale asi bych ho vzhledem k výdrži a špatnému odlakovávání (jako u všech třpytivých laků), nedoporučila. Cena je také různá, pohybuje se od 50 do 100 Kč. 

Rimmel - 430 Coralicious
Tento lak jsem dostala z krasa.cz, jako takovou omluvu, že mi poslali tmavý makeup. Byla jsem tím velmi potěšena, proto jim chci ještě jednou poděkovat. A teď už k laku. Barva je super, ideální hlavně na léto. Je to ostrá korálová (to znamená že je červeno - oranžová) a opravdu je nepřehlédnutelná. Tyhle laky od Rimmelu mám ráda, mají super štěteček (celkem široký), se kterým se výborně lakuje, a výdrž laku je taky tak těch 5 dní. A cena bude kolem 50 Kč (myslím). Tento také můžu doporučit.  

Co vy a laky? Máte některý z těchto? 

sobota 1. března 2014

Lady Ostravačka 2014/1. aneb vše v jedno

Nový rok - nový účes. Chtěla jsem změnu, proto jsem si tak trochu spontánně nechala střihnout ofinu, a jsem náramně spokojená. Nechávám si ji stříhat každý druhý rok, a pak ji zase nechám odrůstat :D Akorát zas nevím, jak si mám ofinu správě upravit, aby to vypadalo dobře, a taky je velké mínus, že se ofina začne rychle mastit. Ale to nějak přežívám, a jsem hlavně ráda, že vypadám zas trochu jinak.
Outfit - hurá do školy. Málokdy se mi teda stane, že si vezmu obyčejné tričko, ještě k tomu s obrázkem, ale tohle triko mám celkem ráda. Je to originál Tommy Hilfiger a koupila jsem ho v sekáči asi za 20,- kč (no neber to). A samozřejmě nesmí chybět sako. Ve své "sbírce" mám zatím 4 kousky, ale rozhodně si budu kupovat další.
Další kousek školního outfitu. Nová šála z F&F, nové pruhované tričko z New Yorku (námořnické triko jsem vždycky chtěla, a konečně jsem ho našla - za 120,- kč), a sako z Oodsi, které má vínovou barvu a hlavně je skvěle vypasované. Ještě ho pořádně uvidíte v jiných outfitech.

Můj kosmetický nepořádek po ránu. Vždycky když se ráno maluju, mám v koupelně hrozný nepořádek a nic nemůžu najít. Pak nestíhám, protože to pak musím uklidit. (P.S. Taky to máte tak? :D)
Nová odličovací péče značky Rival de Loop z Rossmanna. Jsem celkem spokojená, zanedlouho můžete očekávat podrobnější recenzi. Ještě teď čekám na pár kosmetických balíčků, tak zas budu mít co testovat.
Poslední je péče Balea. Sprchový krém kokos a nektarinka skvěle voní a hlavně je moc příjemný. Sprchové gely jsem zavrhla, teď buď jen sprchové krémy, které nevysušují, nebo mýdlo. A dále jsem velmi spokojená s šampónem pro objem (který skutečně objem dodává, a vlasy jsou po něm krásně lehké a nadýchané), a kondicionér pro lesk. Sice nevím, jestli mám vlasy lesklé jen díky tomuto kondicionéru, ale rozhodně mi na hlavně vyhovuje.