pátek 31. července 2015

Bombastický Gosh


Řasenka Boombastic XXL Volume od Gosh (Fann parfumérie)
Dneska vám něco povím o řasence, která se mi na první pohled nějak nezamlouvala. Rovný kartáček, ještě k tomu celkem obrovský. To já nerada. Raději mám zahnuté kartáčky, protože ty udělají moje řasy krásně natočené (jsem na to úchyl). No ale na druhé, třetí, páté použití už jsem si tuhle "bombu" zamiloval. Fotky hovoří za vše. Dělá opravdu bombastické řasy. Dlouhé až do nebe. Ano, na řasy teď opět používám Relash sérum (letos mám další, nové balení, o tom vám taky brzo povím), takž mám svoje řasy delší a hustější, než bez séra. Ale to není podstatné. Některé řasenky mi neudělají pěkné řasy ani když používám sérum. Ale tahle teda jo.

Jediný problém, a z toho vyplývá i můj tip je, že je řasenka celkem dost mokrá a zbytečně si na řasy nanesete tunu řasenky. Nevypadá to pěkně a ještě to špatně schne. Čili můj tip je, otřít kartáček do kapesníku. Tak, aby na kartáčku zbylo co nejméně řasenky. Když kartáček jednou otřu, zbyde mi na něm dost, abych si namalovala obě oči. Dávám (jako u všech řasenek) jen jednu vrstvu. Řasenka umí tedy řasy prodloužit (a to jako hodně!). oddělit, nijak neopadává ani se nerozmazává. Takže pohoda a jsem s ní spokojená. Zařadila se mezi první příčky těch nejlepších řasenek co jsem kdy měla (a ty jsou Clump Defy od Max Factor, LashSensational od Maybelline a 1 seconde od Bourjois).


K dostání je v parfumérii FANN za 269,- Kč.

Je to moje první zkušenost se značkou GOSH a jsem opravdu spokojená. Takže se brzo podívám i na nějaké další produkty téhle značky (máte nějaká doporučení?).
Přeji vám pěkný víkend!

úterý 28. července 2015

Arganové zázraky

Nedávno mi přišla nabídka spolupráce s eshopem arganeol.cz. Zaujalo mě to, protože o podobných produktech jsem ještě nikde nečetla, a taky mě zajímalo, co to je za "zázraky". O arganovém oleji jsem už četla, teď je i jakýmsi trendem. Třeba i Rimmel má řasenku s tímhle olejem (btw. ta řasenka mě tedy vůbec nezaujala).
 
Bio Arganový olej 439,- / 50 ml
Olej používám převážně na obličej a občas na vlasy. Raději mám arganový olej od jiné značky (ještě o něm napíšu). Nevím proč, ale u tohohle mám pocit, že ho moje pleť prostě "nechce". Občas ho používám, zvlášť, když mám vysušenou pleť. Klasicky se aplikuje na vlhkou pleť (já si pleť nejdřív stříknu termální vodou ve spreji). Stačí ho jediná kapka na celý obličej. Ale raději ho mám na vlasy. Buď ho použiju před mytím, jako takovou masku na konečky, nebo před fénováním. Taky samozřejmě jen na konečky :) Balení má 50 ml, a myslím, že vydrží celou věčnost.

Šampón Hedvábný argan 189,- Kč/ 100g
Šampón vypadá jako mýdlo, a je ručně vyráběný. Pokud znáte šampuky od Lush, funguje to na podobném principu. Vlasy si namočíte, poté si vlasy jakoby namydlíte, vytvoříte pěnu a smyjete. Já mám s tímhle šampónem (i se šampukem od Lushe) problém, že mi neschne. Myslím jako ten výrobek. Když ho dám uschnout na mýdlenku, schne třeba cel týden. No nevím. Bojím se, že mi pak zplesniví. Možná by bylo dobré zkusit kousek ukrojit a šampónovat se jen s tím kouskem a zbytek uchovat někde v suchu, co myslíte?.

Ale to jsem odbočila. Vlasy umyje a nezanechává žádnou vůni. Čeho jsem se ale zprvu lekla bylo, že mi namydlené vlasy jakoby "drhly". Ale nějak jsem to přešla. Vlasy po vyfénování jsem měla trochu zasuchané, ale byly neuvěřitelně lehké a objemné. Tu zacuchanost si vysvětluju tím, že v tomhle "mýdle na vlasy" nejsou žádné silikony, které by vlasy uhladily, proto vlasy vypadají, že jsou zacuchané. Přitom se pak stačí akorát normálně učesat, a jsou zase v pohodě.  Konečky jsem měla ale trochu sušší, protože nepoužívám kondicionér, takže je třeba si pak do konečků dát trochu oleje. Ale jinak musím říct, že něco na těch přírodních šampónech je, protože jsou s nimi vlasy fakt neuveřitelně jemné a lehké. 

Co vy a agranový olej?

středa 22. července 2015

Tak různě :)

Laky Rich color od značky Golden Rose patří mezi moje nejoblíbenější a asi i nejpoužívanější. Mám jich sice jen pár (tak 5), ale kdykoliv na ně v nějaké zapadlejší drogérii narazím, hned si jeden odnáším. Stojí kolem 40,- Kč, mají na mých (dost blbých) nehtech výdrž minimálně 5 dní, jejich barvy vypadají úžasně, mají široký štěteček, se kterým se mi dobře pracuje (nehet jednou přejedu a jsem hotová). Pro mě je to značka ideál. Tohle je odstín 69, což je krásná, lehce zasněná růžová s mini třpytečkama (které jsou vidět jen na sluníčku, a to se ještě musíte upřeně dívat, abyste je poznali).
S kosmetikou ArtDeco jsem doteď neměla žádnou zkušenost. Ovšem eshop Parfémy-Elnino.cz to změnil. Dostala jsem na testování této korektor Camouflage v odstínu 1 Light. Je to korektor v tužce, což je pro mě dost nezvyklé a nikdy jsem takový korektor neměla (a možná ani nikde neviděla). Korektor je světlý, trochu dorůžova. Hodí se spíše k zakrytí drobných nedostatků, na větší plochy to moc není. Když už s ním ale zakrývám třeba hromadu mini pupínků na bradě, vpracovávám ho do pleti s Contour štětcem od Yves Rocher a krytí bych označila za střední, rozhodně nečekejte žádný Dermacol Cover. Ale jsem s ním celkem spokojená, sice to není nejlepší korektor, co vlastním, ale nijak se neotírá a vydrží. Seženete ho na Parfémy-elnino.cz - ZDE za 293,- Kč.


Tento produkt jsem si v poslední době dost oblíbila. Jsem totiž celkem líný člověk, po sprše se mi nechce hledat krém, odšroubovat víčko, namazat se... chci prostě všechno hned. A tohle mi moje přání splnilo. Jedná se o Fenjal Body-Oil, což je tělový olej ve spreji. Prostě si ho na sebe trochu stříknu, rozmažu a jdu. Vstřebává se během pár sekund, ale vaše pokožka pozná, že jste se o ní trochu postarali. Občas se jím namažu ikdyž jdu do práce, nemám žádný pocit mastnoty, ale jde poznat, že jsem se ráno namazala. Pokožka je po něm totiž krásně hebká a celkově vypadá lépe.
Seženete ho ve Fann parfumérii za 209,- Kč.

pondělí 20. července 2015

Bourjois Twist up Volume

Nedávno se mi na testování dostala do ruky tahle řasenka. Jmenuje se Twist Up the Volume, je do Bourjois a je voděodolná. Má zvláštní systém kartáčku - má totiž teoreticky dva (a prakticky jen jeden). Abych to vysvětlila, řasenka má otáčivý vršek, buď ho dáte do polohy 1 - to je kartáček klasicky rovný, nebo do polohy 2 - to se štětinky kartáčku pootočí. Bohužel se mi to nepodařilo vyfotit tak, aby to bylo vidět. Tak snad vám moje vysvětlení postačí :D Ale upřímně, mezi polohou 1 a 2 jsem nakonec neshledala žádné rozdíly, na řasách vypadá řasenka prostě stejně. 

 


Řasenka má vcelku jednoduchý kartáček. Je rovný, což já osobně nemám úplně v lásce. Řasy totiž umí oddělit, ale neumí je natočit. A na to já si dost potrpím.

Voděodolnost jsem zkoušela akorát ve sprše, a tam teda vydržela. Na nějaké to letní koupání vám to asi postačí. Já se nekoupu, takže se mi voděodolná řasenka hodí akorát tak do velkého lijáku, nebo kdybych se třeba někde rozbrečela (což se mi naštěstí na veřejnosti nestává). A co se týče odlíčení, použila jsem klasicky dvoufázovku s chrpou od Yves Rocher a řasenku jsem normálně sundala (je mi jasné, že odličování je u voděodolných řasenek problém. Třeba moji oblíbenou Maybelline LashSensational bych ve voděodolné verzi nechtěla, protože blbě dolů jde i ta normální verze).

Řasenku seženete třeba na Parfémy El-nino.cz - ZDE za 194,- Kč (což mi na Bourjois řasenku přijde jako fajn cena). Samozřejmě existuje i NEvoděodolná verze řasenky :)

Co říkáte na tuhle Bourjois řasenku? Máte rády voděodolné řasenky?

středa 15. července 2015

Astoří BOŽÍ tužka

Tohle je produkt, který používám každý den od té doby co ho mám a nemůžu si ho vynachválit. Nerada si pod oční stíny dávám bázi, protože mi málokterá sedne (dokonce i báze od Urban Decay, kterou jsem měla ve vzorku pro mě bylo úplně na nic). Ale TOHLE! Tohle je to nejlepší, co můžu jako podklad použít. No a samozřejmě to můžu použít samostatně. Je to Astor Perfect Stay Eye shadow & liner odstín 120 Chic Nude. Je to hnědo-růžová barva, takže pro světlé typy jako jsem já, je to ideální nude odstín :)

Nabarvím si s tužkou oko, lehce rozmáznu a buď si aspoň do záhybu dám stín, pak do koutků očí a pod obočí trochu rozjasňovače - a hotovo! Případně si přes něj vystínuju oko obvyklým způsobem a hádejte co...vydrží to. Bez hnutí. Celý den (nebo v mém případě 12 hodin)! Je voděodolná, takže se hodí i na momentální (a nadcházející) vedra.
Seženete ji třeba na parfemy-elnino.cz za 99,- Kč.

Tužku vám s klidným srdcem doporučím. Mají samozřejmě více odstínů, ale žádný mě nezaujal, jen tento. 

pondělí 13. července 2015

Zapomenutý Rimmelí pudro-makeup

 Sama nevím, proč jsem o tomhle Rimmelím produktu ještě nepsala, i když už ho mám dost dlouho a hlavně ho používám skoro každý den, protože o s sebou tahám v kabelce :)) Jedná se o pudrový makeup, který teda zásadně používám "jen" jako pudr. Jeho balení je celkem veliké, takže v kosmetické taštičce mi zabere dost místa, ale i tak ho s sebou nosím opravdu pořád. A když budete číst dál, třeba se dozvíte proč tomu tak je :)

Mám ho v nejsvětlejším odstínu (jak jinak) a jeho barva mi vyhovuje. Je to sice makeup, ale jak jsem psala, používám ho hlavně jako pudr. Pokud ho chcete použít jako makeup, stačí ho nanést (nejlépe vlhkou) houbičkou, je pak docela dost krycí a nevypadá zas tak špatně. Akorát moje pleť ho nějak nechce přijmout. Měla jsem už kdysi dávno nějaký pudrový makeup, a taky jsem ho nakonec používala jen jako pudr. Ať jsem si pod něj dala jakýkoliv krém či podklad, hrozně jsem se po půl hodině leskla a vypadalo to opravdu špatně. Teď mám sušší pleť, a ačkoliv se má pleť po něm neleskne, tak mi naopak zvýrazní suchá místa. Prostě jako makeup za mě ani náhodou. 

Tady to není vidět, ale balení má veliké zrcátko a pod ním je ještě houbička na nanášení pudru. Houbičku já moc nepoužívám, v kabelce si nosím i kabuki štětec od E.L.F., se kterým pudr nanáším. Ale v případě, že potřebuju nějaké místo na obličeji "doladit", tak použiju houbičku. S ní totiž pudr více kryje. 

P.S. Myslím že Astor má podobný produkt, dokonce i ve stejném balení (jen to Astoří je modré). Máte zkušenost s ním? 
P.S.2. Foto na obličeji ani na ruce dnes nebude. Je to prostě pudr a je světlý :) 

úterý 7. července 2015

Sephora primer


Už dlouho jsem si chtěla pořídit novou bázi pod makeup. Mám jich doma několik, ale ani jedna mi úplně nevyhovuje. Do Sephory moc nechodím, proto jsem chtěla vyzkoušet nějakou z jejich bází. Po poradě s prodavačkou jsem si vybrala Prep&Perfect Pore & fine line filler, Blurring effect (žádný normální název to asi nemá). Prodavačka mě upozornila, že ji mám používat pouze na t-zónu, kde je pleť mastnější. Teď mám totiž na pleti suchá místa, a ty by primer akorát zvýraznil. Jo a stojí 390,- Kč za 25 ml.

Používám ho následovně - na obličej si dám hydratační krém, po vstřebání nanesu tenhle primer (pouze na střed čela, na nos a oblast kolem nosu, kde mám rozšířené póry a na bradu) a po chvilce nanesu CC krém od Bourjois. A víte co? Je to fajn combo.
 
Báze mi svou konzistencí a účinky připomíná Poreffesional od Benefitu. Ten je ovšem o dost dražší a taky více vysušuje. Co se týče zakrytí pórů, řekla bych, že obě báze mají totožný účinek. Když se pořádně zadíváte na fotku mojí ruky, uvidíte rozdíl. Napravo jsou vrásky opravdu vyhlazenější :)

Jinak dodávám, že ve vedrech, která nás momentálně sužují na obličeji nosím pouze krém s SPF a trochu korektoru. A maluju si obočí a řasy. Tím končím, protože obličej se mi potí asi ze všech částí těla nejvíc, takže mazat se primerem a makeupem nemá smysl :)

Užívejte si (extrémního) tepla a sluníčka! 

pátek 3. července 2015

YR BB - jj nebo nn?

Ten divný název znamená - Yves Rocher BB krém - ano/ne?

Jednou jsem takhle šla do Yvese, bez cíle něco koupit. No a tak jsem procházela regály, uviděla BB krém a bez rozmýšlení jsem štrádovala k podkladně (ano jako vždy jsem neodcházela jen s jednou věcí, ale pobrala ještě pár dalším, ale to je dneska jedno). Sáhla jsem samozřejmě po odstínu Light, protože jako žena s barvou bílé stěny si žádný jiný odstín nemohu dovolit.

Odstín je celkem dorůžova, což mi úplně nesedí, ale zase s ním nevypadám jako čerstvě rozkvetlá růže, takže v pohodě (ruku mám samozřejmě opálenější, než obličej,takže na mě není zase tak bílý jak se může zdát). Konzistence se dá přirovnat k trošku hutnějšímu krému. Ovšem roztírá se krásně. Když jsem si ho dala na obličej poprvé, byla jsem nadšená. Konečně něco hydratačního, co mi nezvýrazní suchá místa. Na obličeji byl příjemný, ale zase přichází ALE...

Opět s ním mám podobný (stejný) problém jako u Yvesího makeupu. Na obličeji mi totiž úplně nedrží. Mám s ním pocit, jako bych se natřela nějakou pleťovou maskou, která se vám do obličeje prostě nevpije, jen na ní "sedí" a nakonec ji musíme setřít. Bíbíčko se totiž stírá dost rychle (zvlášť, pokud smrkáte - na nose vám toho moc nezbude). Je to škoda, protože mi jinak opět svými vlastnostmi sedí. Je trochu hydratační, což je pro mou (momentálně sušší) pleť fajnové. Co se týče krytí, je spíše takové lehké. Mě to ale vyhovuje, všechnu neplechu totiž zakrývám korektorem a nemám doma snad nic, co má vysoké krytí (kromě Dermacol Cover, který jsem naposledy použila před 4 lety, asi už ho budu muset vyhodit...).
Zde klasicky Před, Po a s celkovým makeupem :)

Tohle Bíbí je dobré pokud jdete třeba jenom do obchodu, nebo se psem/kočkou/dítětem/cokolivmátedoma. Prostě když jdete ven jen na chvíli a pak už je vám jedno, jestli vám na obličeji něco zbylo. Já ho občas používám, když jdu třeba navštívit kamarádku, která bydlí ve stejné vesnici jako já, nebo když se jdu na hodinku projít. Do práce, kde trávím polovinu dne bych si ho asi nevzala.