středa 31. prosince 2014

Šťastný nový rok 2015!!!

V tomto roce jsem blog tak nějak flákala. Napsala jsem "jen" 81 příspěvků, což je oproti minulým rokům málo. Ale příští rok se budu více snažit! Aspoň to je moje blogerské předsevzetí. 
Rok 2014 byl v celku úspěšný. Co se blogu týče. Natočila jsem dokonce i pár videí (které jsem plánovala dělat už od roku 2012 :D), navázala jsem spoustu spoluprací se zajímavými značkami, otestovala jsem hordy produktů, a začala konečně fotit lepší fotky na mou zrcadlovku.

To by bylo pro dnešek vše, s přítelem dneska hostujeme silvestrovskou oslavu, takže je čas se jít chystat (a poprvé vyzkoušet moji Urban Decay paletku Naked 1, kterou jsem dostala od přítele). Takže se mějte krásně, užijte si poslední den v roce a řádně (ale s mírou) ho oslavte!
Krasný rok 2015!!!

pondělí 29. prosince 2014

Asi vlasy 1.

Už dlouho jsem nepsala o své péči o vlasy. Je pravda, že na mé péči není nic extra zvláštního. Ale i tak, proč se na to nepodívat, že jo. Jelikož tenhle článek skládám dohromady už asi 3 měsíce, bude rozdělen na více částí.
Co se týče šampónů, nemám žádné vyložené favority. V podstatě si můžu umýt vlasy jakýmkoliv šampónem a moje vlasy jsou tak hodné, že jsou lesklé a hydratované jak s šampónem za stovku, tak s šampónem za 30 kč.
Nedávno jsem testovala duo šampónu a kondicionéru od Shauma - Keratin Strong Posilující šampón a kondicionér. Párkrát jsou ho zkoušela a nemám z něj žádné extra dojmy. Vlasy umyje, a opravdu i posílí. Ale s tím já mám problém. Když mám šampón pro "posilnění" vlasů, vlasy jsou sice na dotek pevnější, ale jsou i takové zacuchané a více se mi kroutí konečky. Nevím, čím to může být.

Pokud tedy máte nějaký specifický problém s vlasy (mastné, lupy, málo lesklé, suché), moje recenze vám k ničemu asi nebudou. Jak říkám, moje vlasy snesou vše. Jediné, co mě trápí, jsou sušší konečky, a na ty mám své olejíčky a jinak nic.
Ale co vám můžu upřímně zrecenzovat, jsou gely/pasty/vosky/gumy na vlasy. Protože nosím ten culík (jo, ještě to možná párkrát zopakuju), snažím se „připlácnout“ si ofinu k hlavě. Samozřejmě ji musím zasponkovat, ale nějaký ten gel na vlasy mi dost pomůže.

Měla jsem v oblibě gel na vlasy od Welly. Ten už se asi neprodává, a beztak ani nevyrábí. Je z mých stoletých zásob, a akorát jsem ho dopotřebovala. Měla jsem k němu trochu citový vztah, byl semnou spoustu let a fungoval, ikdyž jsme ho na jednu stranu i nesnášela (divný, co?). Byl to klasický průhledný gel. Naštěstí po něm vlasy zůstaly jemné, a vypadaly jako vlasy (a ne jako divné, tvrdé, hnusné cosi, co máte na hlavě). Akorát ten gel byl rozpustný ve vodě. To bylo super, když jste si ho večer chtěli rychle vymýt z vlasů, ale když před den začalo pršet, a napršelo mi na vlasy, tak to byla učiněná pohroma. 

Další věcí, co vám chci říct je následující – když si chci uplácnout vlasy a udělat si culík, sahám po gelu. Ale pokud už mám ofinu „dole“ (tzn. normálně učesanou), sahám po gumě či vosku. Protože se s tím lépe pracuje a vlasy zůstanou pěkně pružné. S gelem se vám to polepí, připlácne a nic nevytvarujete.

Mám od Taftu Restyling Fiber gum, který je fajn, když si chci "vyrobit" něco s ofinou. Nanáším si to na konečky ofiny, aby mi to drželo na místě. A krásně se s tím dá tvarovat.
A pak mám ještě Spiking Gum od Got2be. No, jak jsem si nedávno všimla, obě tyhle gumy jsou určené mužům. Ale tak co. Chlap jako ženská, ne? :)

No a co tak ještě používám je "Lesk ve spreji" od Avonu, který opravdu vlasům dodá super lesk, aniž by je nějak zatěžoval, nebo "zmastil". A nakonec občas použiju jen suchý šampón od Baptiste. Ten se mi hodí právě na ofinu, protože ta se mastí ve všech vlasů co mám na hlavě nejrychleji. Nastříkám trochu na ofinu a pak ho vyčešu.
Ano, prosímpěkně. Moje vlasy umí měnit barvu :D Mám vlastně vlasy - chameleona.


Děkuji Schwarzkopf za poskytnutí produktů k recenzi (Shauma šampón + kondicionér, Got2B guma)

úterý 23. prosince 2014

Vánoce

Zítra už se můžeme všichni těšit na vánoční pohodu, skvělou večeři a rozbalování dárků. Já osobně nakupuji dárky už od září, pěkně postupně a už zhruba měsíc mám vše i zabaleno. Takže nemám žádné vánoční stresy :)

Vánoce vždy slavím s rodinou, mám dva malé sourozence (ségra 7 let, brácha 2 roky), takže jsou to takové ty pravé Vánoce s čekáním na Ježíška (i když sestra už nevěří), zpíváme koledy, pouštíme lodičky, krájíme jablka. No prostě taková klasika, co mě baví. Stromeček zdobíme až dnes, u nás v rodině vždycky zdobí "děti", takže já a sourozenci. 

Jelikož už přes Vánoce ani svátky nebudu na blog přispívat, chci vám popřát krásně Vánoce, spoustu dárečků a mějte se prostě krásně. Mám připravenou dost nových recenzí, takže se pak máte na co těšit. 




sobota 20. prosince 2014

Dvanáctihodinovka s Boujois

Ahoj všem! Nejprve se chci omluvit, že se na blogu opět delší dobu nic nedělo. No jo, škola, vánoce = spousta stresu a opravdu jsem neměla mozek připravený na psaní recenzí. Ale teď už mám, takže se těšte. Mám toho dost, tak uvidím, co všechno do konce roku stihnu zrecenzovat :)

Nedávno jsem obdržela k testování několik rtěnek a konturek na rty od Boujois. Moc mě to potěšilo, rtěnky mám totiž ráda a ráda si zvětším svoji mini sbírku. Rtěnky jsou z nové řady Rouge Edition 12 hodin. (o konturovacích tužkách na rty někdy příště, nemám je nafocené a nevím odstíny, takže recenze bude někdy v budoucnu)
Barvy jsou naprosto nádherné! Však se podívejte sami. Konzistence je zvláštní. Je to dost podobné jejich Velvet tekuté rtěnce. Rtěnky jsou úžasně pigmentované a mají matný finiš. Což samozřejmě znamená vysoušení rtů. To mi trochu vadí. Rtěnka sice vydrží opravdu klidně i těch 12 hodin, protože se do rtů trochu vpije.  Ale pokud si pod rtěnku nedáte pořádný balzám, není na rtech moc příjemná. Suší, ale barva vám zůstane, dokud se nebudete dost snažit se ji zbavit.
Nevím, kolik přesně má tahle edice odstínů, celkem špatně se to googluje. Ale tak pokud chcete, tak hledejte :)
Cena rtěnky je kolem 300 Kč, taková Bourjois klasika. A seženete je třeba v Douglasu.


Jak vidíte, odstíny jsou úplně matné a neuvěřitelně pigmentované.
 
Doufám, že se nepletu, ale na první fotce je odstín 31, na druhé 32, a poslední je 33. Nejvíce se mi líbí růžová 32. Odstín je na mě trošku studenější, ale je prostě nádherný. Nejméně ze všech se mi líbí odstín 33, která je trochu oranžovo-cihlový. A 32 se ideálně hodí na den, je to dost přirozená barva.

Červený odstín číslo 35. Je to dost "vyřvaná" červená, a opravdu mě dost zaujala. Určitě si ji "obleču" třeba na večer, klidně na štědrovečerní večeři, nebo na nějakou párty. Na den je to podle mě dost velká šílenost, která přitáhne spoustu pohledů nechápavých lidí. Ale pokud si troufáte....

Číslo 30 v akci. Na první fotce je s leskem, jinak bez. Odstín se mi dost líbí, je výrazný, ale pořád přirozený.

Děkuji PR Bourjois za poskytnutí produktů k recenzi.

středa 3. prosince 2014

Růžová panda, nějaká ta štětka a trochu lesku

Eshop Pink Panda je otevřený zhruba měsíc. Kromě dekorativky tam najdete i štětce, kabelky, náramky a pleťovou kosmetiku. A hlavní je, že tam najdete i značky, které u nás předtím nebyly. Třeba Models Own, Kardashian beauty, BH cosmetics, no však se podívejte sami ZDE.

Nedávno mi udělali velkou radost. Poslali mi dáreček, ve kterém byli věci které (ne)nutně potřebuju. Sadu štětců jsem si chtěla koupit už dávno, protože štětce ve vždycky hodí a nikdy jich není dost. K tomu všemu je v růžovém obalu. Cena za tuhle sadu je 799,-, a štětců je v sadě 11 (takže jeden štětec vychází na nějakých cca 70 Kč).
Sada je od značky BH Cosmetics, se kterou jsem zatím neměla tu možnost se seznámit. Jen vím, že ji využívá spousta youtube guru, a některé mají dokonce i tyhle štětce. A ještě dělají paletky očních stínů, na ty určitě mrkněte :)

Jaké štětce tam teda najdete?
- Deluxe fan štětec - ten se hodí na pudr, rozjasňovač, klidně i tvářenku
- Štětec na pudr, - ten mě úplně nezaujal, na pudr mám raději větší štětce
- Štětec na tvářenku a bronzer,  - klasický zkosený štětec na tvářenku. Ten se nikdy neztratí :)
- Štětec na tekutý make up, - tenhle typ štětců používám na nanášení makeupu, pak zapracováván kabuki štětcem, nebo prsty
- Štětec na korektor, - stejný typ štětce už mám, ale to vůbec nevadí. Nanáším jim korektor třeba na pupínky,
- Štětec na stínování, - blending brush jsem potřebovala jako sůl! Mám doma jeden pofidérní, ale tenhle to je pro mě něco jako nebe :D
- Štětec na oční stíny, - "small smudge brush" - je výborný taky na moje "stínové oční linky", nebo při kouřovkách, nebo k nanášení stínů pod spodní řasy
- Štětec na nános linky, - aneb "flat eyeliner brush", linky moc nenosím, ale občas si dělám linku stínem, a s tímhle štětcem to jde v pohodě
- Štětec na nános rtěnky, - štětce na rtěnky používám, pouze když někoho maluju. Ale je to klasika
- Štětec na obočí. - klasický zkosený štěteček, dá se dobře použít
- Štětec na oční linku - "tapered eyeliner brush" - je úzký, a já ho používám na rozasňovač do vnitřního koutku oka


Já jsem se štětci velmi spokojená, všechny jsou krásně jemné a dobře se mi s nimi pracuje.

A ještě jsem měla možnost vyzkoušet jeden lesk na rty. Už jsem o něm psala ve svém zlatém tutoriálu, ale klidně to ještě zopakuju. 
Je to značka I heart makeup - Wow!Gloss v odstínu Sunshine Today Please. Lesk stojí 269,- Kč, což je pro mě celkem drahá sranda. 
Jak už jsem psala, lesk je mega pigmentovaný, má takovou přirozenou oranžovo-korálovou barvu a nelepí. A vydrží mi hodinu až dvě na puse. Jo a to balení je super, protože je placaté a klidně se vám vejde do kapsy, i do té nejmenší kosmetické taštičky co máte.


Mějte se hezky!
Ještě vám chci říct, co se mi stalo v pondělí. Jela jsem z Brna do Ostravy. Z Brna vlak vyjdel ve 14:02, a víte v kolik jsem se dostala do Ostravy? Ve 3:36 ráno!!! Díky kalamitě, kdy zamrzlo vše, co se dalo jsme prostě trčeli 10 hodin ve vlaku a pak už nás převezli do Přerova a od tama osobáčkem do Ostravy. Řeknu vám, nikomu bych takový zážitek nepřála. Sice je pravda, že lidi ve vlaku byli celkem fajn, ale nedostatek jídla a pití, nedostatek pohodlí vám pak začne trochu působit na mozek :D Pokud máte podobné zážitky, dejte mi vědět. Já už si z toho můžu jen dělat srandu, zvlášť, když ve zprávách řekli, že lidí byli uvězněni ve vlaku "až 4 hodiny" :D:D To mi přišlo opravdu vtipné, když my jsme tam trčeli o "trochu" déle. Takže nevěřte zprávám a mějte se! A pozor na ledovku. A na zamrzlé vlaky.