středa 22. října 2014

Bourjois mišmaš

Bourjois odličovací ubrousky mám ráda. Už jen proto, že skoro všechny odličovací ubrousky já můžu. Odlíčení mi to celkem zrychlí a usnadní. Dají se používat i na oči (ale to se obecně moc nedoporučuje). Já si klasicky odlíčím nejdříve oči odličovačem z Yves Rocher, pak přicházejí na řadu tyhle ubrousky, kterým si smažu celkem dost makeupu a nakonec vždycky doodlíčím micelárkou nebo odličovacím gelem a mám hotovo. Pokud ale nepoužíváte žádné dlouhodržící makeupy, bude vám na celé odlíčení stačit klidně i jeden tento ubrousek :) V balení je jich 25 ks a stojí 99,- Kč.  KOUPILA BYCH k rychlému odlíčení jsou skvělé! Nebo taky na cesty.

Deodorant Invisible. Kdysi jsem měla od Bourjois deodorant, ovšem ve stříkací formě. A myslím, že byl taky invisible a neměl dělat skvrny na oblečení. Tenhle taky skvrny nedělá. A ani se s ním moc nepotím. Jediné, co bych vytkla je taková příliš mokrá konzistence. Nevím, jak to přesně vysvětlit, ale po aplikaci mám proste vlhké podpaží - chvíli to trvá, než se deodorant vstřebá. Cena je 80,- Kč.  NEKOUPILA BYCH mám raději trošku "tužší" konzistenci, nebo sprej

Hydrate me! Hydratující sprchový gel Hydrate me! opravdu hydratuje (to je teda informace, co?). Velmi příjemně a svěže voní. Třeba pro ranní sprchu, kdy potřebujete osvěžit a probudit je fajn. Ale nějak extra moc mě nenadchl. Už jsem měla i lepší Bourjois sprcháče (ale hledala jsem, a ty moje oblíbené už se neprodávají). Takže-nenadchne, ani neurazí. Cena je 66,- Kč.  KOUPILA BYCH není špatný, ale gely využívám spíše v létě, na podzim mám raději krémové sprcháče

Já a tužky na oči, to nejde moc dohromady. Kdysi jsem si s nimi malovala linky v jednom kuse, ale nějak mě to přešlo. Tyhle, z řady Clubbing, jsou všechny voděodolné. Jedna je klasicky černá, druhá metalická tmavě hnědá a poslední vyřvaná růžová. Jo, s černou se dá pracovat, stačí ji pak rozblendit a kus kouřového líčení je hotovo. S hnědou si udělám hezkou linku. Ale s růžovou pracovat fakt neumím. Dokážu si představit akorát tak Lucku z Get the look, jak s tímhle vytvoří zajímavé líčení. Já ale ne, takže tužku asi odkládám na dno šuplíku. Cena je 189,- Kč.   NEKOUPILA BYCH tužky moc nevyužívám
Test voděodolnosti - je pravda, že vodou jsem to chvíli "šudlala", jak vidíte, něco se z barev ztratilo, ale není to tak hrozné.
Máte zkušenost s některým z těchto produktů? Co na ně říkáte? A jak byste případně používali sytě růžovou tužku?

úterý 14. října 2014

Lakování s Bourjois a megazklamání

Dostala jsem k testování tyhle krásné laky od Bourjois. Jejich barvy mě dost potěšily (rudá se hodí vždycky, a nude barva taky!). Bohužel mi mé nadšení dlouho nevydrželo.
Kolekce So laque glossy má vydržet 10 dní, a v celé kolekci jsou krásné pastelové barvy.

Laky mě zklamaly. A to dost. Zaprvné se musí dát minimálně dvě vrstvy, aby barva vypadala dobře, a zadruhé mi na mých nehtech vydrží max. 2 dny. A to slibují držet 10. Tak nevím. Barvy jsou hezké, pastelové. Opravdu dělají "glossy efekt", a když si na ně dám ještě Top Coat s gelovým efektem vypadají fakt dost dobře. Ale s tou výdrží je do děs. I když nic rukama nedělám, vydrží mi max. ty dva dny bez olupování. Jediné plus těchto laků jsou jejich štětečky, ty mi dokonale vyhovují.
A co z toho všeho vyplývá? Že bych si sama asi žádný lak od Bourjois nekoupila. Za ty peníze je to pro mě zbytečná investice. Budu ráda, pokud mi napíšete vaše zkušenosti s těmito laky. Já totiž všeobecně nemám nehty v nejlepším stavu, ale některé laky mi klidně vydrží i celý týden.
Cena těchto laků se pohybuje okolo 200,- Kč a je pro mě nepředstavitelné, že bych za všechny tyhle laky dala dohromady skoro osm stovek. 
11 Indispen-sable - béžový-nude odstín
Hlava mi to nebere, že laky od Bourjois mi prostě nesedí. Dala jsem jeden odstín na vyzkoušení kamarádce. Taky ji lak vydržel dva dny a pak se olupoval jak divý. Takže to není jen můj "problém", že mi laky nesedí.
15 Peace and mauve - světlá lila barva
14 Pamplerousse - svěží oranžová
24 Rouge escarpin
Tenhle červený je z kolekce So Laque Ultra Shine. Ten teda už nemá vydržet 10 dní, ale "jen 7". No a samozřejmě, že moje nehty s Bourjois laky prostě nechtějí spolupracovat, a vydržel mi pouze 1 celý den. Koukala jsem se i na recenze, některé slečny psaly, že je to nejlepší lak, co kdy zkusily.
Co vy a Bourjoist laky? Máte podobné zkušenosti? Nebo jejich laky milujete? Za mě je to jedno velké NE! Naštěstí od Bourjois miluju jejich tvářenky a spoustu dalších produktů, no, ale laky u mě skončily :)

Děkuji PR Bourjois za poskytnutí produktů k recenzi.

neděle 12. října 2014

Essence novinky

Dlouhotrvající rtěnka - odstín 14 Adorable matt! - cena 69,90,-
Červené rtěnky moc nemusím. Sice mám doma pár kousků, ale nosím je opravdu dost sporadicky (řekněme tak dvakrát do roka). Tato mě ale dost zaujala, a to jak odstínem, tak matným finišem. Vypadá to opravdu dobře, ale jak je známo, vše matné trochu sušší, takže je potřeba dát pod ni balzám. Vydrží na rtech docela dlouho, a přežije i pití a jídlo (aspoň ty dvě-tři hodiny mi prostě v klidu drží).
Za mě můžu říct, že mě rtěnka příjemně potěšila, a za tu cenu je to super produkt. Mají i matnou nude barvu, a na tu se určitě půjdu kouknout (jmenuje se 11 Nude love).
Konturovací tužka - 14 Femme Fatale 
Upřímně, konturovací tužky asi neumím testovat. Nepoznám mezi nimi žádný rozdíl. Tužka je měkká, pěkně se s ní dají vykreslit rty a rtěnka se pak nerozmazává. Takže na tužku nemám nějaká názor ve stylu - je dobrá/špatná.


Tvářenka Silky Touch - odstín 80 Autumn peach - cena 74,90,-
Tvářenky Silky Touch jsou za tu cenu skvělé, mám doma už jeden kousek (odstín Adorable, recenze ZDE), a jsem opravdu spokojená. K mému podivu, je tento odstín velice podobný mojí nové tvářence od Bourjois Healty Mix. Však se sami podívejte na fotku. Tohle je opravdu příjemná alternativa Bourjois. Ale samozřejmě vám nevydrží tak dlouho (myslím tím jako celý produkt). A co se týče výdrže na obličeji, Bourjois taky vede, Essence se mi trošku ztrácí, ale i tak vydrží půl dne (a Bourjois celý den).
Jak je asi patrné z fotky, Bourjois je matn odstín, který je čistě oranžový, a Essence je na první pohled více tmavší, korálová a obsahuje trochu třpytek. Na tvářích vytváří hezký, zdravý a přirozený look. Jediné mínus možná je, že trochu práší, ale mě osobně to teda nevadí.

Oční stíny 3D - 07 Irrestisible fullmoon flash 
Tyhle stíny mě taky mile překvapily. Jsou celkem dobře pigmentované a barvy nevypadají vůbec špatně. Dají se aplikovat jak na sucho, tak na mokro. Odstín 07 obsahuje stříbrnou a hnědošedou barvu. Dobře se s nimi pracuje a kupodivu ani moc nepráší. Jinak přímo "v akci" je můžete vidět (ostatně jako všechny tyto produkty) v mém videu Red Lips.

Vše "v akci"

Co říkáte na novinky od Essence? Máte něco, uvažujete, že si něco pořídíte? Mě tyhle věci opravdu příjemně překvapily. 

středa 8. října 2014

Red Lips tutorial s novinkami Essence

Dneska pro vás mám něco speciálního, co tady bylo zatím jen jednou. A to video! Takové moje líčení s novinkami Essence. Produkty uvidíte přímo v akci. Ve videu nemluvím (protože zvuk je hrozný, nahrávám totiž na webkameru). Takže s mluvením snad někdy příště...                                            P.s. Recenze na Essence produkty bude cca pozítří :)
Enjoy!

neděle 5. října 2014

Outfit & Makeup týdne

Ahoj! Dlouho tady nebyl příspěvek o outfitech a makeupech. V brzké době se máte na blogu na co těšit. Mám připraveno spoustu recenzí, snad bude i nějaké ta soutěž a taky jedno velké překvapení. Tak buďte zvědaví, a mějte pěkný zbytek víkendu!

Dá se říct, že tohle je můj "signature makeup look". Líčím se tak často, zvlášť do školy. Na oči totiž používám pouze jeden stín (milovaný 35 Essence Party all night), takže je vše raz dva hotovo. A tento outfit jsem si teď hodně oblíbila. Na béžovou a zlatou jsem nikdy nebyla, ale změna je život :)
Top - Vero moda (sekáč)
Svetr - Mango
Boty - John Garfield
Úplně stejný makeup, jako na první fotce :) 

Svetr - Mago
Top - ??? bohužel nevím
Doplňky - New Yorker
Tričko - Orsay
Kabelka - F&F
Sako - Forever 21
Džíny - Tosphop (sekáč)
Boty - Humanic
Podobné outfity nosím asi nejčastěji. Džíny, podpatky, tričko a sako. V tom se cítím prostě svá. Jo, a ty džíny jsem našla celkem náhodou v jednom secondhandu. Sháněla sem džíny po "normálních" obchodech typu H&M, F&F, Orsay apod., ale žádné mi neseděly. No  a pak jsem náhodou narazila na tyhle, sedí mi tak akorát a hlavně mě stály celých 50,- Kč. Což si myslím, že za džíny je to opravdu luxusní cena. Jo a jsou značky Topshop.
Poslední outift a makeup byl pro takovou lepší příležitost. Šla jsem do divadla, na Rusalku. Bylo to skvělé představení, já mám obecně divadlo hodně ráda, a vždycky si to užívám. Outfit teda vypadal trochu líp "na živo", než tady na fotkách. Zvolila jsem obyčejné černé šaty (nečekaně jsou ze sekáče a stály asi 60,- Kč). K tomu jsem zvolila svetřík (taky sekáč - 80,- Kč), jednoduchý stříbrný pásek a černé lakované boty. Myslím, že takový otufit do divadla je adekvátní. Nejsem příznivcem krátkých minišatů a  odhalených ramen. Do divadla se to podle mě proste nehodí.
Co se týká makeupu, ten se mi (podle mě) povedl. Zvolila jsem světle růžové rty a výrazné oči. Ty jsem stínovala hnědým a černým stínem. Měli byste zájem třeba o tutoriál takového líčení? Ono to není vůbec těžké, a je to i celkem rychlé.
Přeju hezký zbytek víkendu!

pátek 3. října 2014

Spolupráce s www.babybaby.cz

Eshop www.babybaby.cz asi mnohé z vás znají. Seženete tam nejen věci pro děti, ale i kosmetiku. Hlavně Catrice a Essence, a tyhle značky se v některých městech těžko shání. Dále vede značka Sebamed, která mě osobně celkem zaujala, a pak třeba Ecotools. Eshop jako takový je velice přehledný, dobře v něm najdete to, co chcete.
Ecotools - Full eye shadow brush - cca 150,- Kč ZDE
Tenhle štětec je jedním slovem "boží". Opravdu se nebojím ho vychválit až do nebes, protože si to fakt zaslouží a pro mě je to "objev roku" v kategorii štětce. A říkám všem - kupte si ho - nebudete litovat.
A proč je vlastně tak super/boží/skvělý/úžasný? Protože je super měkoučký, tělo je z bambusu, a hlavně to využití! S tím si uděláte celé kouřové líčení a bude vám na to stačit pouze tenhle jeden štětec. Třeba základní stín s ním nanášejte "na plocho", když budete držet štětec kolmo, tak si v klídku vystínujete záhyb oka, a když si štětec trochu pootočíte, klidně si vše můžete "rozblendit". Bohužel to neumím jinak vysvětlit, ale brzy (snad) bude video, kde štětec používám, a nebo mám ještě nápad natočit spešl video právě abych vám ukázala jak s ním pracovat.
A abyste si nemysleli, že jsem blázen, schválně si na něj vyhledejte recenze. Já jich četla už dost, a všude tuhle štětku na oči chválí. Takže na tom něco bude.
Od Ecotools mě ještě zaujaly jejich sady štětečků - třeba TENHLE, který obsahuje 5 štětců na oční stíny.

Toto mě dost zaujalo. Nikdy jsem nic podobného neviděla :D Nebojte, ze sprcháče se opravdu nenachladíte. Je to zdravotní sprchový gel, který obsahuje přírodní látky, třeba eukalyptový olej, a pomáhá při nachlazení. Sice zrovna nachlazená nejsem (ale to brzy přijde), ale párkrát jsem ho zkoušela. Voní šíleně mentolově, já jsem měla pocit, že se umývám mentolovým bonbónem. Dost ta vůně leze do nosu, ale to je dobře, protože když budete mít ucpaný nos, tak tohle vám s tím dost pomůže. Gel nevysušuje, je na pokožce příjemný, takže si myslím, že to bude super věc, až přijdou podzimní rýmičky a chřipečky.

Sebamed - Mycí emulze na obličej a tělo s olivovým olejem
Tuto věc jsem měla kdysi ve vzorku (z nějakého Ladyboxu). A nebyl vůbec špatný. Mycí emulze se dá použít jak na tělo, tak na obličej. Já ho využívám právě na obličej, a to při ranním čistění pleti. Umyju si s ním obličej, pak pokračuju krémem, či bází a pak makeupem. Moc nepění, ale to mě osobně vůbec nevadí. Pleť po něm není nijak napnutá, ale je vláčná. Jediné co mi trochu vadí, je divná vůně. Taková kombinace lékárenské kosmetiky a krémů mojí babičky. Je to zřejmě tím olivovým olejem. Rozhodně to ale není věc k zahození, funguje jak má a dokonce se mi zredukoval počet černých teček na nose.
Jo a abych nezapomněla, je vhodný hlavně pro normální až mastnou pleť. Já mám smíšenou, takže do této kategorie zapadám.
Od Sebamed ještě testuji tyhle miniaturky. Nevím, jestli je otestuju všechny (a některé na fotce ani nejsou), některé se pro můj typ pleti nehodí, takže třeba vám udělám nějakou soutěž.

Nakonec jsem ještě (jako další blogerky) dostala taštičku plnou novinek od Essence. O některých bude již brzy recenze, a na obrázku nejsou všechny produkty. Některé asi rozdám vám, mým drahým čtenářkám.

středa 1. října 2014

Oranžová Bourjois

Nedávno jsem přišla na super akci ve Fannu. Tvářenky od Bourjois za cenu 169,- Kč. No, nekup to. Myslím, že sleva je to skvělá (ale platila asi jen do 30.9.).
Po chvílí přemýšlení a porady s prodavačkou jsem si vybrala odstín 41 Healthy mix. Je to sytá oranžová barva, s překvapivou pigmentací. Už jednu Bourjois tvářenku mám, konkrétní odstín Frosted rose. Ta je krásně přirozená, nenápadná a s trochou lesku.


Tahle oranžáda je opravdu hodně (jako fakt hodně) pigmentovaná a musím trošku opatrně. Barva je sice skvělá,taky s trochou lesku, ale já, jako bledule si musím dávat pozor, abych si ji nedala moc. Ale když to nepřeženu, vypadá to na tvářích pěkně přirozeně. Mám pak takovou "šťavnatou" tvářičku :)



O Bourjois tvářenkách nemůžu říct jediné křivé slovo, balení vám vydrží roky, barvy jsou krásné a na pleti mi taky vydrží klidně celý den. Takže je to skvělá investice, a někdy se zase moje minisbírka určitě rozroste o další odstíny.