úterý 18. února 2014

Rtěnkování - Rimmel Moisture Renew No.210 Fancy

Už určitě víte, že i moje maličkost spolupracuje s Rimmelem (viz kauza oranžový makeup). Každopádně, Rimmel je dost aktivní a rád nechává své nové výrobky recenzovat, takže blogerkám pošťák opět přinesl psaní. 
(A než začnu opět něco, co mě štve - už loni v srpnu - kdy jsem se odstěhovala do Ostravy, jsem psala Rimmelu email, že se má adresa změnila. Ale na to nikdo nereaguje, protože mi stále jejich balíčky chodí na původní adresu k mojí mamince. Takže se občas může stát, že něco mi do ruky přijde až po měsíci, kdy mají už všichni zrecenzováno apod.).

Tak a teď už přejděme k věci. Tentokrát Rimmel vylepšil rtěnku Moisture Renew. Já už jednu z té staré řady mám, konkrétně odstín Vitage Pink a recenze na ní je ZDE. Rtěnky jsou oproti té minulé verzi podstatně hydratačnější (asi to není správně česky, ale pochopte, že hydratují více, než ty staré). A ještě ve složení najdeme nějaké ty vitamíny, pro lepší péči o naše rty.
Cena je 129,- Kč


A teď konkrétně "můj" odstín. Opět jsem měla to "štěstí", že jsem dostala odstín, který bych si normálně nekoupila, ba bych se na něj v drogérii ani nepodívala. Má totiž shimmer, a dokonce stříbrný, což jsem vždycky nesnášela (teda teď trochu kecám, rtěnky se třpytkami jsem nosila někdy v 6. třídě, protože to tenkrát bylo in - aspoň jsem měla ten pocit). Ale řekla jsem si, že to přeci nezavrhnu na první pohled (mojí mamince se odstín totiž líbil, a už byla připravená, že ji rtěnkou podaruji). 

No, budu k vám upřímná. Na první namazání se mi to moc nelíbilo. Prostě takový obyčejný  - neutrální odstín, který je zvláštní, protože barva je celkem teplá, ale třpytky stříbrné. A to mi nešlo moc dohromady. Ale rozhodla jsem se dát mu šanci.
A celkem uspěl. K mému každodennímu makeupu, ve stylu "chci být neviditelná" celkem padne. K neutrálním hnědým stínům sedí dokonale, a ty třpytky na první pohled nevidíte. Vlastně ani na ten druhý. Rty díky nim totiž vypadají šťavnatě, a opravdu hydratuje, takže mám pocit, že mám na puse balzám. Výdrž je taky obstojná, asi jako spousta dalších rtěnek mi na puse vydrží tak hodinu až dvě, záleží jestli jdu jíst, kouřit, pít, líbat se :))

 
Já si tedy momentálně nemám na co stěžovat, rtěnka u mě uspěla, a díky tomu jak je krásně hydratační, tak možná odhlídnu i další odstíny (už ale bez třpytek).
Co vy a nové rtěnky od Rimmel? A co říkáte na tenhle odstín? Šly byste do něj?

pátek 14. února 2014

Rtěnkování - Essence Colour Crush


K téhle rtěnce jsem přišla náhodou. Dala mi ji spolužačka ze školy, která si ji koupila a pak zjistila, že je moc šílená (tímto Ivču zdravím) :) Mě tedy šílené rtěnky nevadí, proto jsem byla velmi potěšena. 
Rtěnka patří do novější kolekce Dlouhotrvajících rtěnek. Ty jejich obyčejné (nebo řekněme dřívější) verze byli fajn, ale záleželo na odstínu. Vím, že jsem měla ten nesvětlejší odstín, který byl děsný, a pak ještě All about Cupcake (který byl v bloosféře velmi oblíbený) a ten je super.
Každopádně v kolekci dlouhotrvajících rtěnek najdeme celkem 12 odstínů. Balení je jednoduché - plastové - černé s barevným proužkem v barvě rtěnky.
Dle oficiálního popisu má rtěnka nabízet intenzivní barvu, která vydrží a nevysušuje rty. To bych uznala za pravdivé, protože rtěnka má opravdu intenzivní barvu, kde stačí jen jednou přejet a barva je akorát, a jak můžete vidět na swatchi na mých rtech, rtěnka je krémová.
Akorát cenu vám nepovím, protože ji nevím a ani jsem ji nenašla na oficiálních stránkách Essence. Jinak tohle je odstín 08 Colour Crush.

Barva je výrazná růžová. Těžko se to popisuje, ale je celkem dost neonová. Na fotkách to bohužel nejde moc vidět, neboť je barva klasicky "sežraná". Je to teplejší odstín, což mi vcelku vyhovuje. Co se týče výdrže, ta není vůbec špatná. Je teda pravda, že Vivids od Maybelline jsou největší držáci, ale tahle vám na rtech taky zůstane několik hodin bez problémů.
Odstín se mi bude hodit hlavně na sezónu jaro/léto. Teď bych asi přitahovala až moc pozornosti. Přece jenom je zima. A šupinek na mých rtech si nevšímejte, ty já prostě mám a žádná rtěnka mi je "nevyzmízíkuje". 
Co vy a rtěnky Essence? Odsuzujete je? A co říkáte na výrazné odstíny?


pondělí 10. února 2014

Shinebox aneb pojďme se trochu rozjasnit

Díky spolupráci s Jahodou jsem získala (jako spousta dalších blogerek) k recenzi tuhle fajnovou krabičku, plnou rozjasňovačů. Krabička je od značky Fusion Beauty, kolekce Ultraflesh a jmenuje se Shinebox. O této značka jsem nikdy neslyšela, takže jsem byla velmi zvědavá, co to bude zač.
Seženete ji, jak jinak než na Jahodě, a stojí 657,- Kč, což není zrovna málo. 
Shinebox se skládá ze tří pater. V prvním najdete pudrový rozjasňovač Anyplace, který je dost zlatý. V druhém patře se nachází dva krémové rozasňovače, první je opět do zlata (Anywhere) a druhý je studená růžová (Anytime), a v posledním patře najdete dvě minitužtičky, které jsou také samozřejmě k rozjasnění - jeden je bílý/stříbrný (Secret Shimmer) a druhý opět růžový/zlatý (Nude shimmer). Balení se mi velmi líbí. Milovnice cestování ocení ty minitužky (já je s sebou občas vozím do Brna), a celkově paletka rozjasňovačů není špatná. 
Já teď používám akorát Anywhere, ten je krémový a na mou pleť se teď hodí, ale mám s ním jeden problém (dočtete se níže).  A tužky jsou fajn na rozjasnění koutků oka. 
Na fotkách to není moc vidět. Buď je to mobilem, nebo světlem, nebo rozjasňovačem. Já nevím.

A můj celkový názor? Upřímně bych za to ty peníze asi nedala. Nejraději mám pudrové rozjasňovače, a tady ten Anyplace je opravdu na tmavší lidi než jsem já (zas budu čekat do léta, achjo). Co se týče výdrže, nevím čím to je, ale u mě jsou na tom ty krémové rozjasňovače dost špatně. Nejen tyhle v Shineboxu, ale i takový High Beam od Benefit ze mě rychle sleze. Hold se jim asi na mém obličeji nelíbí (mám teď trochu problém s pletí). Každopádně, teď si u mě najdou využití hlavně tužky, pudrový si počká do léta a krémové si počkají až je asi spotřebuje někdo jiný než já :)
Ale nebudu vám nic vymlouvat, paletka se hodí spíš pro majitelky ne úplně bílé pleti, jako mám já. 

čtvrtek 6. února 2014

L´occitane akce

Dlouho jsem tu nebyla (lednová klasika - zkouškové, však to asi znáte). Tak teď hlásím, že už jsem zpět, konečně přibude více příspěvků (protože se mi sešlo spoustu věcí na zrecenzování), a dnes vás chci informovat o jedné fajn akci. 
Akce konkrétně značky L´occitane. Když se přes facebook přihlásíte ZDE, přijde vám na email sleva 15% na celý nákup, a také dostanete pytlíček se třemi mini krémy na ruce. Akce probíhá do 16.2. 2014. Jo a abych nezapomněla, podmínkou je registrace do jejich klubu, pokud už jste ale členy, nemusíte nic řešit :)
Jejich krémy jsem vždycky chtěla vyzkoušet, akorát se mi nechtělo dávat za malou tubičku nějaké dvě stovky. Tak jsem si šla koupit další mýdlo, tentokrát s Verbenou (přenádherná vůně, asi si budu brousit zuby na voňavku s touhle vůní, co tam mají). 
Mini krémy na ruce mají 10 ml, takže ideální kabelkové balení. Jeden je s třešňovým květem (ten krásně voní), další s mandlovým mlékem a poslední je klasika s 20% bambuckého másla
Zatím vám je nezrecenzuji, šla jsem pro ně včera, takže na recenzi si chvíli počkejte. Vím, že tyhle krémy mnozí vychvalují a další zase hlásí jaké je to zklamání. Tak jsem zvědavá co na to řeknou moje ruce, a budu vás pak určitě informovat :)