úterý 30. července 2013

Můj pohled na dnešní (ne)krásu

Brno. Krásné město na jižní Moravě. Druhé největší město naší nevelké republiky. Je plné studentů, cizinců, podivných existencí, ale i skvělých lidí (jako jsem třeba já, haha). 
Najdete tu prostě všechno. Obchody, bary, kluby, památky. Lidí, co se bavit umí. Lidi, co se bavit neumí. Lidi, co jsou bohatí a lidi co jsou chudí (takových různých žebráků se pohybuje po centru fakt dost, a některé potkávám /za těch 7 let co tu bydlím/ skoro každý den).

Má Brno styl? Určitě. Neboť si tu každý najde "to své". Metalisti, bárbíny, obyčejní lidé, kterým je móda u prdele (pardon), hiphopeři, hezcí kluci, oškliví kluci, hezké holky, ošklivé holky. Jo, máme tu všechno. Ale naštěstí to všechno není v takovém množství, jako třeba v Praze (ještě se vím přiznám - k Praze mám trochu odpor. Nebo odstup, těžko říct, co to mám vůbec za pocit. Nemám to město ráda. Ano, je tam spousta památek, což mě těší a což se mi líbí. Ale jinak mi připadá, že je to město strašně neosobní, a pokaždé co v Práglu jsem, se akorát naseru. Možná je to tím, že jsem Ostravak a teď vlastně i Brňák, a my se všeobecně s Pražákama moc nemusíme. Ale mám tam spoustu kamarádu, kteří naštěstí "nezpahovatěli". Za tenhle názor se do mě klidně pusťte a svého města se zastaňte. Já se svojí Ostravěnky taky vždycky zastávám. Protože rodné město je holt rodné město.). 

No a abych se vlastně od nadbytečných keců dostala k těm (pro většinu) zbytečným. Jak název příspěvku napovídá, měla bych se zaměřit na své vlastní vnímání Brna. Na to, jak vnímám místní ženy a jejich krásu.
Říkám si, že každá ženská je krásná. Nebo může být krásná, když si k tomu trochu pomůže. Akorát některé si pomáhají trochu moc. Mít v 18 letech silikony a vytetované obočí, to mi připadá trochu uhozené. Ano, pokud to vyřeší nějaký velký komplex a holky na to mají (případně na to mají přítele), tak ať si nechají nacpat silikon třeba i do zadku. Ale já jsem to dodnes prostě nepochopila, proč si mladý člověk potřebuje zasahovat do svého těla a vzhledu takovým způsobem. Taky mám malý prsa, ale co, jsem na to zvyklá, a když se chci cítit jako prsatice, mám push-upku. A hlavně dnešní móda a vůbec celý svět nabízí mnoho řešení, jak se cítit krásná i bez toho, abych do sebe nechaly řezat apod. Na ty opticky větší kozy stačí jen dobrá podprda, dobře střižené triko a je to. 
A k tomu vytetovanému obočí (či vytetovaným linkám, rtům a a-tak-dále). Nedělejte to. Obočí se dá vždycky nějak domalovat (tužkou, stínem). Ale zase chápu lidi, kteří jsou třeba nemocní a obočí holt nemají, že si ho nechají vytetovat. To se dá pochopit. Těm by se to asi špatně každé ráno kreslilo tužkou. Kreslit si můžete na papír, ne na obličej. 

Některé brněnské ženy a dívky svůj obličej ale vyloženě ničí. V těch šílených vedrech si na sebe dají hutný makeup, ještě se desetkrát přepudrují, a pak se diví, že se jim dělají pupínky. Polovina ženského pohlaví se snaží makeupem zakrýt svou vlastní pleť. To není moc dobré. Měly bychom se všechny naučit makeupem (či BB či CC krémem) pouze sjednotit svou pleť a zakrýt případné nedostatky,  ale v rozumné míře!
Jo, abych vám tu nekecala, taky jsem nebyla v tomhle "svatá". Můj pubertální obličej jsem ze sebe mohla málem loupat. Opravdu jsem nosila "na xichtě druhý obličej". Podle toho moje pleť ale taky vypadala. Pupínky, začervenání...no všechny možné ošklivosti se mi udělaly. Teď už jsem chytřejší. A není to tím, že o tom už pár let bloguji. Ikdyž možná ano. Díky tomu, že jsem se o kosmetiku začala zajímat trošku jinak, se moje pleť výrazně zlepšila. 
Ale vtipné na tom je, že když mi bylo třeba 17, a já měla ten svůj zmalovaný xicht, vypadala jsem starší. Teď, když je mi 22 let se maluji o dost méně a snažím se vypadat co nejvíce přirozeně (výjimkou jsou páteční večery, kdy ze sebe klidně udělám pandu :D), a díky tomu (asi) se mě v 90% podniků, kde si chci dát něco alkoholického, zeptají na občanku. A někteří mi tipují tak těch 16, 17, max. 18 let. Ale co, můžu být jedině ráda, protože někdy ve 30 budu asi pořád vypadat dobře. (Ale přiznám se, že za to taky možná můžou geny, protože mojí babičce i mamince všichni tipují o 10 let méně, než jim doopravdy je). 

No, dalo by se o tom psát ještě dlouho. Ale tohle je jen takový můj "ranní výžblebt" při čekání na odvoz do práce. Ale tuším, že to bude mít brzo ještě další díl. Tak se zatím mějte a nezapomeňte na GIVEAWAY!


Podobný příspěvek jsem napsala již v roce 2010 (tedy v začátcích Minimalist Lady). Musím se přiznat, že můj názor se asi trošku změnil.

pondělí 29. července 2013

Giveaway k narozeninám

4.srpna to budou už 3 roky, co mám své alter-ego Minimalist Lady. Ano, můj blog je tady s námi už od roku 2010, takže si připadám skoro jako taková "blogerská babička", haha.
Ve spolupráci s Hotmode mám pro vás tedy narozeninovou giveaway, kde můžete vyhrát super kabelku, kterou můžete nosit přes rameno, nebo jako psaníčko (upřímně, nejradši bych si ji nechala pro sebe, ale jelikož jste tu se mnou už pár let, tak vám ji věnuji) a k tomu nějaké ty vzorečky a stíny Essence (Party All night 35 - můj oblíbený odstín).
Zatím nevím jak budu výherce vybírat, ale nejspíš vyberu komentáře, které mě nějakým způsobem osloví a z nich budu losovat. A pokud budete mou Giveaway sdílet, můžete přidat další komentář s odkazem a máte tak zvýšenou šanci vyhrát (ty dám do slosování automaticky).
Konec Giveaway si určím, až se mi bude chtít. Buď to bude toho 4. sprna, nebo možná o týden později. To ještě v průběhu upřesním.



A podmínky?
  • "Lajknout" Hotmode na Facebooku
  • "Lajknout" Minimalist Lady na Facebooku
  • Být mým pravidelným čtenářem
  • Napsat svůj email (a i jméno na Facebooku)
  • Dále můžete napsat, proč vůbec blogy čtete :)
  • A samozřejmě se můžete vyjádřit k mému blogu (jakákoliv pochvala či konstruktivní kritika mě potěší)
  • A nakonec můžete mému blogu něco pěkného popřát k jeho narozeninám :)

pátek 26. července 2013

TAG - 15 divných věcí o mně

1. Jaká je tvá přezdívka, kterou používá tvá rodina?
Všichni mi říkají Elis. Pak mi taťka říkal Elo a děda mi říkal, že jsem jeho malá paskudnica (paskudnik je člověk, který má rád sladké - pro neznalce Ostravštiny).
2. Jaký máš zlozvyk?
 Největší zlozvyk jsou určitě cigarety, a pak moje ne-moc-zdravé stravování. Pak taky musím mít všechny věci na svém místě, nesnáším, když mi někdo něco přemísťuje (to se stává často - třeba u maminky mám pokoj a moje šestiletá sestra si tam ráda hraje na dospělou. Tak vždycky přijedu a půlku věcí nemůžu najít, protože jsou jinde. Z toho já vždycky rostu).
3. Máš nějakou fóbii? 
Z hadů a injekcí. Ale má fóbie z hadů mě možná někdy i přejde, neb přítel má doma hada, a už jsem si na něj celkem zvykla, že je s náma v místnosti (a to jsem nejdřív myslela, že uteču oknem, jak jsem ho viděla prvně). Dokonce jsem už byla svědkem krmení (had spapal dvě malá myšky). Nebylo to teda nic pěkného. Ale v Zoo se pavilonu hadů vyhýbám obloukem, protože vidět nějakou anakondu, tak umřu na místě. :D
4. Jakou písničku si nejraději zpíváš?
Pro dobro všech si radši nezpívám :D Akorát když slyším jakoukoliv píseň od Chinaski, tak si zpívat prostě musím :D
5. Co tě dokáže vytočit?
Hloupí lidé. Dlouhé fronty. Jízda MHD (a tím jezdím sakra často). To, že se "seru" dvě hodiny s nějaký příspěvkem a mám k němu jeden komentář. 
6. Řekni jednu věc, kterou děláš, když jsi nervózní.
Jen jednu? :D Když jsem nervózní, hraju si s vlasama, nebo si mnu uši (nebo náušnice, a ty podle toho pak vypadají). 
7. Na které straně postele spíš?
Mám mini postel, takže spím vlastně uprostřed :D Ale dá se říct, že spím většinou blíže ke dveřím (ať nemusím chodit tak daleko, když se mi chce v noci čůrat :D:D). 
8. Jaké pití si objednáváš v restauraci/ v baru?
Moje klasika je cappucino a neperlivá voda. Ovšem když už jdu do baru, dávám si nějaké sladší bílé víno, z kokejlů Tequilu Sunrise (je to zvláštní, tequilu fakt nemám ráda, ale tenhle koktejl ano) a vodku s red bullem. 
9. Jaký byl tvůj první plyšák a jak se jmenoval?
Jejda, to už si fakt nevzpomínám.
10. Jaké kosmetické pravidlo doporučuješ a sama dodržuješ?
To, co se namaluje, musí se taky sundat. Což znamená odličovat! V životě jsem šla spát neodlíčená tak jednou (a to jsem byla dost opilá). Jinak mi to nedá, a musím si ten makeup prostě sundat. A když už jsem moc líná, mám odličovací ubrousky, se kterými to jde rychle.
11. Jakým směrem stojíš ve sprše?
To se teda vůbec nedá specifikovat, neboť máme vanu, kde se sprchuju. A stojím u rohu, kde mám své věci.
12. Umíš něco zvláštního se svým tělem?
Těžko říct, ale umím dělat vážně úžasné xichty :D
13. Které je tvoje nej nezdravé jídlo?
Já se krmím hlavně nezdravým jídlem :D Mám moc ráda pizzu (zvláště tu sýrovou), a tučné sýry. Ale je pravda, že si ani jedno nedávám každý den, takže to na mě není tak moc vidět. A celkově moc nejím :)
14. Jakou frázi nejčastěji používáš?
Těžko říct. Definuj přesně. Jo, to jsou přesně ty fráze, kterou používám nejčastěji.
15. V čem spíš?
Na začátek vám řeknu, že jsem si vždycky chtěla pořídit na spaní nějakou sexy noční košilku, abych byla krásná i když spím. Ale noční košile já fakt nemám ráda, takže spím v tílku nebo tričku a k tomu mám svoje kalhoty na spaní. Takže nic extra krásného, ale pohodlí především. 

čtvrtek 25. července 2013

NYC Raindrop aneb modrá je dobrá

Modrá není moje nejoblíbenější barva. Ale i tak ji mám ráda. Evokuje mi moře (u kterého jsem byla tak 3x v životě, ha :D), a prostě mi tahle barva k létu sedí. Vždycky jsem po modrém laku toužila, ale nikdy mě odstín dostatečně nezaujal. Ale pak jsem u Rendy našla tento lak a přesně jsem věděla, že je to on! Můj vyvolený.
Lak je krycí už v první vrstě. Což mě velice těší, protože u některých laků značky NYC bylo potřeba snad třech vrstev, aby to nějak vypadalo. Štěteček je taky super, ani velký, ani malý.
Barva se mi neskutečně líbí. Je výrazná a já mám takové barvy v létě fakt moc ráda. Je mi jasné, že na podzim a zimu bude tento lak akorát vysychat v mé krabici laků, protože se na tyto roční období fakt nehodí. 
Na nehtech mi vydrží 3-4 dny, což je super výdrž.
Jak vidíte, s bleskem to vypadá trochu jinak :D

Co vy a modrá?


úterý 23. července 2013

Bronzová

Bronz prostě k létu patří. Když už jsem aspoň trochu opálená, rozhodla jsem se vám nafotit právě svůj bronzový look, inspirovaný obrázkem výše.
A musím vám říct, že nafotit líčení je fakt fuška. Protože nevím jak se mám tvářit, jak udělat to, aby byly vidět všechny barvy apod...




Použité produkty:
Rimmel Match Perfection makeup
MUA Undressed paleta stínů
Rimmel ScandalEyes řasenka
Rimmel Apocalips Stargazer
Rimmel Stay Matte pudr
Astor Skin Match bronzer
Alverde rozjasňovač
Essence sada na obočí

 


neděle 21. července 2013

Vlasy a péče o ně (po-sto-padesáté)

Víte jak jsem přišla k tomuhle kondicionéru ve spreji? Ha! Moje máti se šla stříhat a barvit do Táni Kmenty a já musela celé dvě hodiny hlídat bratra (bratr je mimčo. Bude mít rok. Už brzo. Myslíte, že bych mu měla koupit dárek?). No...a tak jsem hlídala. První hodinu si bratr v klidu listoval v módních časopisech, vesele je trhal a ohryzával. Ale další hodinu bych těžce nervní, tak jsem v tom největším vedru chodila s kočárem po venku a starala se o dítě. Ajaj, málem jsem umřela :D Ale nakonec jsem to vydržela a bratr taky. Přestal brečet, začal se usmívat, a paní kadeřnice, která akorát dostříhala matinku mi věnovala tuhle věc, protože zaprvé mám moc krásné vlasy, a zadruhé jsem super sestra, která uhlídala svého bratra (jo a to jsem se na to mohla vy... víte co). A tak to byl jen takový úvod..a aby řeč nestála, jdu recenzovat.

Schwarzkopf Kondicionér ve spreji pro optimální vlhkost vlasů Moisture Kick (třeba ZDE)
Je to vlastně dvoufázová péče o suché a přirozeně vlnité vlasy. Má je posílit, vyhladit, dodat vlasům pružnost a taky by se pak měla hříva lépe upravovat. A taky má dodat lesk. A hebkost. Taková ta klasika. Přece jenom, všechny chceme lesklé, hebké, vyživené vlasy (a mám pocit že tyhle věci vám dodá snad každý šampón a každý kondicionér, olej, šampón a jiná-kravina-na-vlasy).
No, aplikace je super (protože si jen umyjete vlasy, a nemusíte si dávat kondicionér, pak čekat až-začne-působit a pak-to-musíte-smývat.....), prostě jen na vlasy vysušené ručníkem tohle nastříkáte a je hotovo.
Vlasy jsem po něm teda měla fakt lesklé, jemné a super (ale možná ne tak moc, jako s normálním kondicionérem). Přece jenom to beru trochu jako náhražku.
Mám ho jen 50 ml, takže je to ideálka "do kabelky". Nebo na cestování (u mě to znamená noc-u-přítele :D), kdy vám tohle bude bohatě stačit, a nemusíte s sebou tahat celou lahev kondicionéru. 
A cena? 200 ml stojí na krasa.cz 149,- (a normálně 374,-)
V této řadě mají ještě šampón, hydratační pěnovou kúru a hydratační sprej pro lesk vlasů (ten mě hodně zaujal).

BIOSILK silk therapy
Jo. Miluješ ho, nebo nenávidíš. Klasika. Někdo má radši CHI, a někdo zase tohle (někdo rád vdolky a druhej zase vdolky). Říkejte si co chcete, já patřím do skupiny "miluju ho". Už mám druhé balení (takže to mám fakt odzkoušené, protože jedno balení mi vydrželo půl roku a pořád tam ještě cosik zbývá). Mám suché konečky, a díky PanuSilku už tak suché nejsou. Na roztřepené vlasy teda nepomáhá (na to je třeba asi tak svěcená voda, nebo nůžky), ale i tak mi to stačí. I to malé balení vydrží celkem dlouho (jak jsem psala výše - půl roku a pořád tam ještě trocha je), jo a to ho používám po každém umytí vlasů! Ale strkám ho fakt jen na konečky (znám lidi, kteří jsou schopni si naolejovat celou hlavu). 
Cena je nějakých těch 50-60,- Kč.

Schwarzkopf Bezsulfátový šampón pro zachování barvy (ZDE)
Tento šampón má dvě technologie. První je Color-Freeze-Formula, která vlasy šetrně čistí a poskytuje barevným vlasům zářivý lesk a dlouhodobé zachování barvy. Druhou je Amino Cell Rebuils, která obnovuje přirozenou pružnost vlasů a posiluje vnitřní strukturu vlasů. 
No, šampón blbě pění. A to mi celkem vadí. Dále nijak nevoní (ale to je mi jedno). Ale vlasy umyje, pak jsou lesklé, ale to, jestli zachovává barvu nevím, protože si vlasy nebarvím (a kvůli vám, mé milé, si vlasy barvit nebudu). 
250 ml stojí na krase.cz 129,- (normálně 249,-).

sobota 20. července 2013

I want these bags

Kam zmizely super věci?!

Občas se stane, že si oblíbíte jednu věc (a to docela dost) a najednou zjistíte, že ta věc není. Nikde. Vůbec nikde. Dneska vám povím o věcech, které jsem skoro milovala, a dneska už bohužel nejsou k dostání (a pokud někde jo, tak to perte do mě! Třeba se mýlím).

Časopis Yellow
Jé, jak ten jsem měla ráda. Mám doma snad všechny čísla, co kdy vyšly. Články byly čtivé a vtipné. Kosmetiky a módy tam taky bylo dost. Ideální časopis pro fashion-cosmetics maniaky, co si chtějí i něco smysluplného (ehm..) přečíst. A nestál moc. No co, hold už není a nebude. Aspoň, že mám doma ty staré čísla, a když se sakra nudím, listuju a čtu si Yellow znovu a znovu. (P.S. Pamatujete, když byla k poslednímu číslu paletka očních stínů? Ty nebyly vůbec špatné, dodnes je mám doma :D).
 
Escada Moon Sparkle


Kurde, to byla jediná bonbónková vůně, která mi neskutečně voněla! A dokonce i v zakouřeném klubu byla cítit a všichni mi ji chválili. Snažila jsem se ji sehnat, ale nikde jsem ji nenašla. Žádná jiná vůně od Escady mi tolik nevoní. No co, už jsem ji opakala. Několikrát.

Sunsilk
Pamatuju si, že jsem doma měla spoustu Sunsilk šampónů a kondicionéru a vyhovovaly mi. Najednou ale jakoby se po nich slehla zem. Neví někdo, kde jsou? (Vím, že byly z Polska, a dneska platí - co je z Polska - to je špatné. Ale tohle vůbec špatné nebylo). Ale třeba se jednou vrátí. Třeba jako Timotei. 


Maybelline XXL Pro Curl řasenka
To byla prosím moje nejoblíbenější řasenka v pubertě. Měla jsem díky ni pocit, že i já můžu mít extra dlouhé řasy. Byla fajn. A ta bílá vrstva, která se aplikovala před černou nebyla nikdy vidět (někdy byl u dvoufázových řasenek s tou bílou velkej problém).


Kosmetika Manhattan
Nevím, proč ji u nás stáhly z prodeje. Jsou sakra blbí, takové kšefty tady mohli mít! Dneska už je k sehnání jen na pár eshopech. Od této značky jsem měla moc ráda oční stíny, a hlavně make-up (Powder Mat makeup). Byl naprosto boží a kdybych mohla, koupím si ho znova!


L´oréal Demaq expert odličovače
Další věc, která přišla, a zmizela. A já tuhle řadu měla celkem ráda, ty odličovače mi vyhovovaly po všech stránkách.


pátek 19. července 2013

Max Factor Weightless Fondation

 Max Factor Weightless Foundation Raw Silk 45
Prostě a jednoduše. Lehký makeup, střední krytí, zmatněná (ale ne vysušená) pleť a velmi příjemný na obličeji. Má SPF 10, a ikdyž se v létě potím (jako prase prosím), tak z obličeje nestéká a vypadá fajn. Pro mou smíšenou pleť je fajnovej!
Cena 199,- (výprodej v DM) - standardní cena je 399,-
Odstín je dost dorůžova. Já už ho měla, takže ho mám odzkoušený, a i vizážistka mi řekla, že mám opravdu růžový podtón (a to jsem si stejně půl života myslela, že mám podtón spíš dožluta...doteď jsem z toho blázen).
Nedělá šmouhy, dobře se roztírá, vydrží dlouho (i moje non-stop fungování či odpolední spánek). No a sranda je, že jsem se už konečně trochu opálila, takže je na mě paní Max Factorová celkem světlá. Ale co, já ji využiju hned, co trošku vyblednu. 

S makeupem na obličeji. Fotka není nijak upravovaná a upozorňuju, že je to focené někdy v 8 ráno, kdy jsem předtím nespala a pila :D Takže jak říkám, výdrž opravdu super a co na tomhle makeupku oceňuji je to, že vypadá fakt přirozeně a krytí je lehké, takže mi jsou pořád vidět pihy, kterých mám v létě dost a líbí se mi.

pátek 12. července 2013

Zašeptala jsem si s Maybelline

Já vím, s touhle recenzí přicházím s křížkem po funuse. Whisperku mám už dlouho, ale nechtěla jsem nic psát, když se tyto rtěnky objevovaly na každém druhém blogu (já sama nerada čtu pořád to samé dokola)....
Každopádně vybrala jsem si odstín 620 Bare to be bold - tělový odstín. Sáhla jsem po něm hlavně kvůli té tělové barvě, která mi ve sbírce chyběla.
Ale! Jsem zklamaná, a to velmi. První dojmy byly super, ale "na druhé napatlání" už to bylo jen horší a horší.
Konzistence je celkem děsivá. V podstatě vám to umastí pusu a dodá tělový nádech. Nic extra. 
Barva je taková trochu dozlatova. K letnímu bronzovému líčení se to dá použít. Škoda jen toho umaštění pusy.


Ale pořád si říkám, že jsou Whisperky celkem vychvalované, a ostatní odstíny by na tom měly byt lépe, tak se možná ještě po nějaké poohlédnu. Třeba Petal rebel, Oh la Lilac a Plum prospect mě velice zaujaly.
Co vy a Whisperky? Milujete je, nebo nenávidíte?

středa 10. července 2013

Ziaja máslo

Ziaja Rebuild zpevňující tělové máslo (na boky, hýždě, břicho a stehna)
Cena je 145,- za 200 ml. 

Nějakým takovým zpevňujícím a zeštíhlujícím přípravkům moc nevěřím. Tohle máslo ale pokožku opravdu zpevňuje a jemně vypíná (ověřeno na mám zadku :D), zabraňuje ochabování pokožky. No a údajně mé modelovat a zlepšovat postavu, ale tím já si nejsem úplně jistá. Mé boky, zadek ani břicho nějak nezhubly, jsou pořád stejné, jen pevnější. 
Mezi aktivní látky patří například kofein, výtažky z kávy, břečťanu, ananasu, vitamín E a dál třeba koenzym A.
Máslo se (jako všechny ziajovské másla) skvěle roztírá a rychle vstřebává. A vůně je tentokrát dost zvláštní. Vonělo mi jako takové ty staré pendreky, které už se dneska ani nedají pořádně sehnat).
Řada Rebuilt ještě nabízí mycí peeling, tělové máslo na dekolt a poprsí a termo zeštíhlující gel.

Co mě zaujalo dál?

Výživa na vlasy - intenzivní hydratace. To mě zaujalo velice, a dokonce jeden kousek vlastním. Bohužel se mi ale půlka výživy vylila, protože víčko bylo prasklé, proto nemůžu udělat fotku. Funguje jako bezoplachový kondicionér. Vlasy jsou po něm hydratované, lesklé a jemné. Je určen hlavně pro suché vlasy a chrání před třepením vlasů. Cena je 52,- Kč za 200 ml.

Hydratační pleťový krém bílý čaj pro smíšenou a mastnou pokožku
89,- Kč za 50 ml
Celkem by mě zajímal, protože hydratační krémy pro smíšenou pokožku jsou lehké a hodí se na léto, kdy se pokožka vysušuje.
Phytoaktiv rozjasňující denní krém
Je určen pro pleť s rozšířenými a popraskanými cévkami. Zmenšuje začervenání a rozjasňuje svrchní vrstvu pokožky, intenzivně hydratuje a vypíná pleť. No rozhodně o něm pouvažuju :)
130,- za 50 ml

Děkuji PR Ziaja za poskytnutí výrobku k recenzi.

pondělí 8. července 2013

I don´t like these shoes no.2

Podobný příspěvek jsem psala již před lety ZDE (je hrozné jak to utíká...). A jsem zde s pokračováním. Berte všechno jako můj osobní názor, a nikomu neberu fakt, že se tyto boty právě vám můžou pekelně líbit, nebo je dokonce vlastníte a nosíte.

Letní kozačky
Trend letních kozaček jsem nikdy nepochopila a nikdy pochopit nechci. Sluší možná jen dvoumetrovým, hubeným žirafám. Pokud si je vezme člověk mé velikosti (tj. 157 cm) ke kraťáskům či k šatům, vypadá to dost děsně. A fakt bych nechtěla být u toho, když se z nich slečny zují. Prostě a jednoduše, kozačky se mají podle mě nosit v zimě.

Creepers
Pro mě naprosto nepochopena hrůza. Připadá mi, že nesluší nikomu. Fakt nikomu. Ani velkým, ani malým, ani hubeným, natož tlustým.

Jeffrey Campbell
Mají spoustu příznivců. A v podstatě se nedivím. Ale prostě mi tyto boty připadají...hrozně "kopytoidní" (prostě vám udělají z noh kopýtka). Zahraniční blogerky je měly hodně v oblibě, pak se to dostalo i k nám...a připadá mi to trochu jako mor :D

neděle 7. července 2013

Krémíky doktora Popova

Když mi byla nabídnuta spolupráce se značkou Dr.Popov, byla jsem pro. Protože mě přírodní kosmetika nikdy dvakrát nezajímala, byla jsem ráda, že mám možnost ji touto cestou vyzkoušet. Měla jsem možnost si sama vybrat produkty, takže se dnes podíváme co jsem si vlastně vybrala a co tomu říkám.



Značka Dr. Popov vyrábí (mimo jiné) bylinné masti, jejichž základem je vepřové sádlo. Proto jsou krémy trochu mastnější. Ale to vůbec nevadí, protože se velice rychle vstřebává. 
Vybrala jsem si řepíkovou mast. "Opravuje" drobné ranky a praskliny, a hlavně pomáhá okolí nehtů (například při záděrách).  Na záděry celkem trpím a celkově mám okolí nehtů takové odřené a vysušené. Tato mast mi s tímhle problémem dost pomohla. Stačilo ho párkrát aplikovat a už 14 dní žádné záděry nemám a celkově se mi okolí nehtů zlepšilo. 50 ml stojí 63,- Kč, a pokud vás zajímá složení, tak kromě vepřového sádla a řepíku je zde třeba šalvěj, heřmánek, včelí vosk či tymián.



Druhým produktem je polomastný hydratační krém Mumio. Ačkoliv je polomastný, tak se rychle vstřebává, regeneruje pokožku a samozřejmě hydratuje. Je dobrý i při vyrážkách (odzkoušeno). Sice mám smíšenou pleť a v letním období se celkem mastím, hydratace je pořád potřeba. Tento krém si dávám většinou když mám "lazy day" a jsem skoro celý den doma. Rozhodně bych ho nedoporučovala pod makeup (pro smíšenou až mastnou pokožku fakt ne, pro suchou možná), přece jenom je mastnější. Jo a 50 ml stojí pěkných 95,- Kč.

Máte nějaké zkušenosti s krémy Dr. Popov?

Děkuji eshopu Dr.Popov za poskytnutí výrobků k recenzi.

sobota 6. července 2013

Outfit 5.7.2013

Dneska vám chci hlavně ukázat svůj úlovek ze slev. V Ostravě v OC Karolina nachází se obchod Mohito. Tento obchod, jak známo jest, je pouze v černé Ostravě a stověžaté Praze. Ovšem věci tam mají skvělé. 
Takový top jsem chtěla už dlouho. Peplum se pořád ještě nosí a zdobené límečky taky. A za 349,- je to super!
Jeden den jsem si ho jen zkoušela, a nakonec jsem si koupila kraťasy (taky někdy ukážu). Nakonec mi to nedalo a druhý den jsem se vrátila i pro top. A nejlepší je, že mi ladí i k novému krytu na mobil :D A to jsem prosím celý život dost "antirůžovka". 

(Jo, chtělo by to ještě nějaké zajímavé a barevné boty. Bohužel nic takového nemám :-/)

(Klasická zrcadlovo-záchodová fotka nesmí přece chybět!)
Top - Mohito
Kalhoty - H&M
Kabelka - Mango
Boty - Baťa
Náušnice - Bijou Brigitte
Detaily

pátek 5. července 2013

Láska hroznová

Dermacol Love lips No. 01 Love (hrozny)

„Je co to je, to vypadá dobře…“
„…nějaký nový balzám od Dermacolu...“
„…a je to dost mokré?..ukaž…jo, to by šlo..“
„…a který chceš? Já si beru 01…vypadá to přirozeně, růžově. To přesně chci. Co ty?“
„..tu nula trojku. Jo. Tu. Kolik že to stojí?“
„80 Kč mami. To je dobré, ne?“
„…Super! Berem a idem!“.


Konverzace mě a mé matinky při nákupu zmíněné novinky od Dermacolu.
Jsme spokojené. Obě. A to je co říct.
Cena je super. Mokré je to dost (rozuměj hydratující!). A odstíny jsou fajn. Není to nic extra pigmentovaného, ale dodá to rtům lehké zabarvení…které já teď upřednostňuji víc, než super-sytě-barevné rty. A vydrží pár hodin. Nevím přesně kolik, protože mám úchylku si stejně přetírat rty minimálně dvakrát za hodinu :D


LOVE LIPS SPF 15
Barev a příchutí je dost, a já si rozhodně pořídím ještě další odstín (minimálně broskev a meloun).